Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Problema gravă pe care o rezolvă școala online. ISU Sibiu: ”Se observă o dorință de intrare în legalitate”

Problema gravă pe care o rezolvă școala online. ISU Sibiu: ”Se observă o dorință de intrare în legalitate”

Un raport făcut public marți de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural Sibiu, arată că ”pe raza Județului Sibiu funcționează un număr de 46 de unități de învățământ care au în subordine 61 de clădiri de învățământ fără autorizație de securitate la incendiu”.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2021, adică până cu câteva zile înainte de debutul noului an școlar, specialiștii ISU Sibiu au executat 40 controale de prevenire în școlile sibiene, pe timpul controalelor fiind depistate un număr de 226 deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor, dintre care doar șase au fost înlăturate.

Pentru încălcările normelor ce au constituit contravenţii, s-au aplicat un număr de  107 avertismente şi 9 amenzi contravenţionale în cuantum de 35.000 lei. Reprezentanții ISU Sibiu au precizat pentru Turnul Sfatului că amenzile respective sunt acordate nominal, fie pentru directorul școlii respective, fie pentru administratorul școlii sau persoana desemnată să se ocupe de securitatea la incendiu.

”Partea bună este că noi, la Compartimentul Avizare-Autorizare, primim aproape săptămânal cereri din partea unităților de învățământ și se observă o dorință de intrare în legalitate”, a precizat Maiorul Alin Bădilă, șef al Compartimentului Avizare-Autorizare din cadrul ISU Sibiu.

Specialiștii ISU mai spun că directorii școlilor trebuie desemneze clar niște persoane care au atribuții în pe linia prevenirii incendiilor, să facă periodic instruiri și exerciții, inclusiv de evacuare, și să verifice dotările tehnice din școli.

”Este foarte important ca directorul unității să se preocupe de dotările tehnice de stingere, mai ales că elevii au tendința de a se mai juca sau de a trage de unele extinctoare”, mai spune Maiorul Bădilă.

Nu în ultimul rând, conform pompierilor, școlile trebuie să stabilească foarte clar zonele unde este permis fumatul și zonele unde fumatul este interzis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1187

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus