Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
5°C

Afacerea pornită cu 150 de lei de o sibiancă: „Se împlinesc 11 ani de când toți cei din jurul meu mi-au spus că nu se poate”

Afacerea pornită cu 150 de lei de o sibiancă: „Se împlinesc 11 ani de când toți cei din jurul meu mi-au spus că nu se poate”

O sibiancă a început să creeze bijuterii din perle după ce s-a născut al doilea ei copil. A fost inițial doar o modalitate de a-și petrece timpul liber, de a crea ceva frumos pentru ea însăși, apoi pentru persoanele dragi, ulterior devenind afacere. În ultimii câțiva zeci de ani stilul pe care Cristina Munteanu îl abordează a fost înlocuit de bijuteriile moderne, inedite, dar acum moda sofisticatelor perle revine, spune sibianca de 39 de ani. Și-a pornit afacerea cu doar 150 de lei investiți în materialele cu care a creat 20 de perechi de cercei.

Cristina este mama a doi copii, o fată de 15 ani și un băiat de 11, iar de profesie este economist. Nu a lucrat niciodată în acest domeniu, având în schimb joburi în comerț, apoi într-un birou de proiectare arhitectură.

„Pasiunea pentru handmade mi-am descoperit-o după ce s-a născut băiețelul meu. Viciul meu pe atunci era să-mi cumpăr cât mai mulți cercei și într-o zi mi-a venit ideea de a mi-i confecționa singură. Nu aveam habar de nimic, nu știam cum o să-i fac, însă mi-am comandat materiale, după cum am crezut. Nu m-a inspirat decât dorința de a-i crea singură, fără să mă gândesc mai departe la ce avea să urmeze”, povestește sibianca.

Prima investiție - 150 de lei

De la primii bănuți alocați pentru mica ei afacere, totul a mers organic. Nu a avut nevoie inițial decât de puțin peste 100 de lei, cu care și-a creat nu mai puțin de 20 de perechi de cercei.

„Investiția mea a fost extrem de mică, mi-am comandat materiale în valoare de 150 de lei, din care, în seara când a venit coletul mi-am confecționat vreo 20 de perechi de cercei. Eram bucuroasă, erau toți ai mei și cel mai important erau făcuți de mine. Nu aveam nici cel mai mic gând că o să îi vând. În zilele următoare le-am arătat prietenelor realizarea mea și ele s-au oferit să îi cumpere. Din acea clipă, am prins gustul creației și de atunci nu m-am mai oprit”, își amintește Cristina.

„Anul acesta se împlinesc 11 ani de când toți cei din jurul meu mi-au spus că nu se poate.”

După ce și-a vândut o perioadă creațiile către cunoștințe, apoi altor persoane prin Facebook, sibianca s-a gândit dacă ar putea să facă ceva mai serios cu pasiunea ei. „În toată perioada de concediu am avut timp să mă gândesc dacă aș putea lua mult mai în serios toată treaba asta. Bineînțeles că toată lumea mă descuraja și mi s-a spus că nu se poate trăi din așa ceva, dar ambiția și încăpățânarea mea mă îndemnau să continui. Simțeam că merită să încerc și parcă voiam să demonstrez contrariul. Am decis să renunț la servici și mi-am înființat propria afacere, în care am investit puțin câte puțin pe măsură ce îmi vindeam creațiile.”

O tehnică inedită de a crea bijuterii

Cristina a experimentat mai multe tehnici până și-a dat seama că trebuie să fie diferită ca să reziste în domeniu. A început să lucreze cu tehnica soutache, o „tehnică foarte migăloasă și destul de grea”. Acum creează bijuterii cu perle, care sunt tot mai cerute.

„Am lucrat în paralel bijuterii unicat cu această tehnică, dar și bijuterii mai simple din cristale Swarovski și pietre semiprețioase. De mai bine de 1 an însă, au devenit must-have bijuteriile cu perle. Creez bijuterii doar cu perle naturale și pietre semiprețioase și accesorii de legătură de bună calitate (argint, argint placat cu aur sau accesorii aur filat). Deși concurența există, ca în orice domeniu, încerc să mă reinventez și creez mereu modele noi care să deosebească creațiile brandului meu de celelalte produse similare. Încă mai sunt persoane care consideră că perlele sunt bijuterii pentru femei de vârsta a doua și se gândesc la colierele clasice, simple însă cele care sunt în pas cu moda știu că accesoriile cele mai căutate în materie de bijuterii sunt colierele cu perle adaptate noilor tendințe moderne și se pot purta nu doar la o ținută de ocazie, ci în fiecare zi, la o ținută lejeră. Așa cum spune Jackie Kennedy: Perlele sunt întotdeauna potrivite.”

Mynart nu are magazin, dar puteți să o găsiți pe Cristina la târgurile handmade organizate periodic în oraș și online pe pagina de Facebook  și pe cea de Instagram.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Popdan

Acum 3 ani

Bravo, bravo, bravo! Minunat!

Raspunde

Mishu

Acum 3 ani

Felicitari! Foarte frumoase!
Raspunde

Marian

Acum 3 ani

F. frumoase! Felicitari si succes in continuare!
Raspunde

Gigi contra

Acum 3 ani

Asta, da! Nu painea aia numai coaja si arsa pe deasupra!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus