Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Presa italiană: miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul său au murit în accidentul de avion din Italia

Presa italiană: miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul său au murit în accidentul de avion din Italia

Dan Petrescu era, conform Corriere della Sera, citat de G4Media, proprietarul aeronavei care s-a prăbușit, duminică, la Milano, aparatul fiind achiziționat în 2015 de Petrescu, împreună cu Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

Opt persoane au murit duminică după amiază, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Milano, la scurt timp după decolare. Întreaga familie a lui Dan Petrescu a murit în această tragedie. 

Citește și Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit la est de Milano. MAE: Doi cetăţeni români, printre persoanele decedate

Publicația italiană mai notează că Petrescu este un antreprenor imobiliar de succes, este unul dintre cei mai bogați bărbați din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, cu active estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, Petrescu s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și s-a întors în țară după 1989.

Printre victime se numără și soția sa, de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză, și fiul său de 30 de ani, Dan Stefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie. 

Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, scrie Antena3.ro.

Ion Țiriac spunea despre el că este cel mai bogat român, dar acesta era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

foto stiriromania.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus