Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Din Prahova, la Sibiu. Reprezentantul bobocilor ULBS: „M-am îndrăgostit de oraș”

Din Prahova, la Sibiu. Reprezentantul bobocilor ULBS: „M-am îndrăgostit de oraș”

Radu Cepoiu este student la Facultatea de Inginerie și reprezentantul studenților din anul întâi din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Este din Prahova, dar stă de doi ani în Sibiu, timp în care a avut ocazia să descopere orașul despre care spune că s-a îndrăgostit.

„Sunt student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, la Facultatea de Inginerie. Sunt din Prahova, iar unul dintre motivele care m-a determinat să fac studiile aici este faptul că m-am îndrăgostit de Sibiu. M-am mutat în Sibiu acum doi ani și am făcut clasa a XI-a și clasa a XII-a la Colegiul Național Octavian Goga, iar apoi în pregătirea pentru examenul de bacalaureat am fost ajutat de profesori de la Facultatea de Inginerie. Practic, modul în care am fost pregătit de ei, a fost un alt motiv pentru care am ales să-mi continui studiile universitare aici”, povestește Radu.

Tânărul spune că, spre deosebire de liceu, facultatea le va da mai multă liberate și că, depinde de fiecare student în parte modul în care o va gestiona.

„Pe de o parte, suntem copleșiți de emoție și entuziasm deoarece viața de student implică o libertate mai profundă față de cea din anii de liceu. Avem libertatea deplină de a alege drumul pe care dorim să-l urmăm în viață. Pe de altă parte, această libertate poate fi sursa celor mai mari frici și temeri ale noastre, ca boboci”

Legat de contextul pandemic, Radu spune că este norocos pentru că la facultatea pe care o urmează laboratoarele au fost și vor fi organizate în continuare fizic, oportunitate cu ajutorul căreia va avea ocazia să-și cunoască mai bine colegii.

„La Facultatea de Inginerie, laboratoarele se vor ține fizic și așa vom reuși să ne cunoaștem colegii mai bine având în vedere că suntem în anul întâi de facultate. Dacă nu facem orele fizic, cred că va fi mult mai dificil, mai ales în primii ani de facultate”, concluzionează acesta.

Studenții ULBS s-au întors în sălile de cursuri luni, 27 septembrie, decizia universității fiind aceea de a desfășura cursurile în format fizic.

Vizualizari: 2363

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Profu

Acum 2 luni

Normal!!! Toti se indragostesc. Nu mai pleaca nici unul. Sibiul s-a transformat intr-un oras aglomerat si supermurdar. Nu s-a construit nicio scoala, nicio gradinita. Doar blocuri inghesuite de proasta calitate, fara loc pentru strazi, trotuare, spatii verzi, parcari. Dar unora le place sa locuiasca si acolo.
Raspunde

Muresan

Acum 2 luni

Pai in Prahova de cine sa se indragosteasca? De gazari si gazarite?
Raspunde

1

Acum 2 luni

Nu conteaza de unde vine! Conteaza cu ce mentalitate vine! Intr-adevar, sibiul a decazut dramatic! A devenit o cocina infecta, supraaglomerata, suprapopulata, a atras forta de munca necalificata, sau slab calificata, iar despre administratie, nu putem spune nimic fiindca cred ca de cand s-a infiintat orasul asta, nu am avut asemenea incompetenti si ignoranti la conducere! Actualii conducatori ai sb sunt terminatorii sibiului! Dezvoltare urbana execrabila, tip ghetou ! Mizerie, praf, strazi fara cosuri de gunoi, strazi nespalate... totul este macabru! Cartiere noi fara scoli, fara gradinite, fara crese ! Supraaglomerare in scoli, au ajuns sa faca 3 schimburi ... Bai, voi sunteti intregi la minte in orasul asta ??? Banul v-a luat mintile tuturora!
Raspunde

Contra

Acum 2 luni

Si in loc sa se construiasca scoli si gradinite, se fac intruna mall-uri si supermarketuri! Normal, scolile nu aduc profit, nici comisioane celor care pun stampile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus