Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății: numărul real de cazuri zilnice ar putea fi deja 50.000

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății: numărul real de cazuri zilnice ar putea fi deja 50.000

Fostul ministru al Sănătății și consilier al premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru, susține că numărul real al cazurilor Covid-19 ar putea să fie de fapt 50.000. El a explicat modul în care a calculat și a ajuns la o asemenea cifră. Tătaru atrage atenția că România se află pe o pantă ascendentă.

„Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.ro, citat de stiripesurse.ro.

Tătaru spune că ce se declară azi în raportările oficiale sunt mai puțin decât în realitate.

„Cred că am luat-o mai ușor crezând că am scăpat. Acum ne dăm seama că avem o transmitere mult mai mare. Vedem în acest moment că avem de luptat cu un val în care virusul este mult mai contagios. Avem între 5-8 de persoane care pot fi infectate de cineva bolnav, avem o perioadă de incubație mai scurtă decât la celelate tulpini.

Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi.

Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă și transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta și cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea școlilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi”, a conchis Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 1 an

Alta Mafalda a medicinii fara profesor!
Raspunde

P

Acum 1 an

Nelu Tataru sa-si vada de ''cocoasele lui'' despre care vorbea zilnic atunci cand era ministru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus