Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Medic ATI COVID Sibiu: un tânăr cu certificat fals de vaccinare a murit la terapie intensivă. "Pacienţii ne cer vaccinul"

Medic ATI COVID Sibiu: un tânăr cu certificat fals de vaccinare a murit la terapie intensivă.

Unul dintre pacienţii care au decedat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) COVID-19 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu a fost un tânăr care, înainte să piardă lupta cu boala, le-a mărturisit medicilor că el are un certificat de vaccinare, dar de fapt nu s-a imunizat, a declarat marţi, pentru AGERPRES, coordonatoarea secţiei, medicul Ioana Codru.

Întrebată ce a impresionat-o cel mai mult de la debutul valului 4, la pacienţii cu COVID-19, coordonatoarea Secţiei ATI COVID-19 de la SCJU Sibiu a spus: "Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. (...) Am avut un pacient (cu certificat fals de vaccinare - n.r.) care a şi murit din păcate şi era şi tânăr".

Medicii le transmit celor care au dat un astfel de certificat fals de vaccinare să se gândească în primul rând la familia celui care primeşte un asemenea document şi riscă să moară, dacă se infectează.

"Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare - n.r.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI - n.r.)", a avertizat medicul Ioana Codru.

Ea recunoaşte că în momentul în care s-a confruntat cu un bolnav care şi-a făcut rost de un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat, a simţit "o dezamăgire profundă".

"E o dezamăgire profundă, pentru că este o ruptură între noi şi cei care încearcă să fenteze", spune Ioana Codru.

În prezent, în cele 18 paturi de Terapie Intensivă de la SCJU Sibiu sunt aproape numai pacienţi cu COVID-19 nevaccinaţi.

"Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv numai nevaccinaţi. Pacienţii care au fost vaccinaţi şi au ajuns în ATI, în general, au avut evoluţie mult mai bună, iar cei care totuşi au decedat au avut o patologie asociată extrem de importantă şi, în general, o vârstă înaintată. (...) Şi pacienţii pe care îi avem şi acum internaţi ne cer vaccinurile acum. Şi li se spune că la momentul ajungerii în ATI nu avem ce să facem ca prevenţie", mărturiseşte medicul Ioana Codru.

Ce o sperie cel mai mult la pacienţii cu COVID-19 care ajung în ATI în valul patru?

"Inconştienţa celor de lângă noi, care încă se referă la boala aceasta ca la o răceală uşoară sau o gripă, care o compară cu orice fel de infecţie respiratorie sezonieră şi nu e aşa nici pe departe, nici măcar afectarea pulmonară nu seamănă cu o pneumonie. Plămânul, în cazul pacienţilor din ATI, în general funcţionează la nişte valori de avarie, sub 10 - 20% din ţesutul pulmonar mai este potenţial funcţional. Toată energia fiecărui pacient este consumată de respiraţie, ei nu pot să facă nimic altceva, inclusiv vorbitul cu noi la vizită este un mare consumator de energie. Avem pacienţi care comunică cu familiile prin mesaje, este mai uşor pentru ei. Familiile rămân îngrijorate şi surprinse că cel drag lor este infectat, este atât de grav, că doar de acasă a plecat treaz, cooperant. Evoluţia este fulminantă. Au existat pacienţi care s-au prezentat la spital cu o afectare pulmonară de 10 - 15%, iar, în următoarele două - trei zile, afectarea pulmonară a fost de 70 - 80%. Faţă de valurile anterioare, acum s-a schimbat virulenţa, severitatea bolii şi faptul că, de fapt, avem o opţiune, aceea de a ne vaccina, pentru a preveni formele extrem de severe şi internarea în Terapie Intensivă'', a fost mesajul transmis de medicul aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. 

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Max rasinareanul

Acum 12 luni

Dar cum stie stimabila / stimabilul ca era certificatul de vaccinare fals ?
Raspunde

@Max

Acum 12 luni

"un tânăr ... a mărturisit medicilor că el are un certificat de vaccinare, dar de fapt nu s-a imunizat". Acum pricepi, "stimabile"?
Raspunde

Minime

Acum 12 luni

Pt ca atunci cand il scanezi cu aplicatia e alt nume/CNP pe certificat, sau nu e recunoscut de aplicatie ca autentic. Pur si simplu o imitatie de certificat original.
Raspunde

Nelutu O

Acum 12 luni

Pentru ca joaca la pariuri.
Raspunde

@max

Acum 12 luni

A marturisit pacientul... S-a confesat inainte de a muri...
Raspunde

Kokos

Acum 11 luni

Pai scrie în articol , a recunoscut pacientul.
Raspunde

Xul

Acum 12 luni

Povești de adormit copiii. Dacă avea certificat de vaccinare fals, te uiți frumos cine l-a emis și apoi sesizezi autoritățile. Și ne spui și nouă, cu nume și prenume, dacă vrei să te credem. Avem și moarte de om, așadar e ucidere din culpă. Asta trebuie să faci d-na doctor dacă pacienții tăi sunt mai mult decât niște numere pe o listă cu morți. Feriți-vă de medicii care scriu basme pentru presă.
Raspunde

Elzorab

Acum 11 luni

Sau presă care scrie basme pentru medici.
Raspunde

Gica

Acum 11 luni

Xulule, vezi ca sunt baieti care platesc cu bani falsi. Te uiti pe bancnota si ne spui si noua cine sunt falsificatorii.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 11 luni

Te uiți cu Google cine a inventat phoshop-ul.
Raspunde

Alex

Acum 12 luni

Daca ai fi ajuns cu cititul pana la randul al doilea din stire ai fi aflat ca le-a marturisit pacientul.
Raspunde

Canaris

Acum 12 luni

Agerpresule, habar nu ai de presă.... Ești mai rău decât EVZ sau un tabloid de doi bani.... Madam doctor zice de un pacient tânăr care - i face niște mărturisiri penale apoi 5 rânduri mai jos zice că nu știe despre cine este vorba..... Da voi ați investigat ceva? Cine este persoana? Cu nume și... pronume...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 12 luni

Băgați la cap...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus