Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Nicu Ștefănuță în Parlamentul European: ”Este din ce în ce mai grav, mi-a spus asta un medic de la mine de acasă, din Sibiu. Doamnă comisar, faceți, vă rog, ceva!”

Nicu Ștefănuță în Parlamentul European: ”Este din ce în ce mai grav, mi-a spus asta un medic de la mine de acasă, din Sibiu. Doamnă comisar, faceți, vă rog, ceva!”

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (USR-PLUS, Renew Europe) a cerut  din Parlamentul European ajutorul comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, pentru ca România să învingă cel de-al patrulea val al pandemiei.

El a spus în discursul său că semnalele pe care le primește din România arată că pandemia e scăpată de sub control. ”Doamnă comisar, faceți, vă rog, ceva! Este din ce în ce mai grav, mi-a spus asta un medic de la mine de acasă, din Sibiu. Guvernul României, căzut printr-o moțiune de cenzură a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru că astăzi avem peste 15 mii de noi cazuri și 254 de decese, un record absolut. Din păcate, autoritățile solicită ajutorul doar când e prea târziu pentru că nu vor să pară slabe și incompetente în fața oamenilor.

Noi cerusem de două săptămâni acest ajutor. Sper din tot sufletul ca solidaritatea europeană să funcționeze și de data aceasta ser ca toți europenii să ajutați România, așa cum medicii români au ajutat Italia, în primul val în 2020. Nu putem decât să ne bucurăm pentru agenția HERA și o sprijinim din tot sufletul, însă pentru România este târziu acum. Avem nevoie ca instituțiile europene să fie prezente în spitalele de acasă, la Constanța, la Sibiu, pentru că România pierde aer în acest moment și avem nevoie de mare, mare ajutor”, a transmis Ștefănuță.

”România e în urgență medicală de proporții. Suntem Italia, dar în 2021. Am cerut de săptămâna trecută ajutorul de urgență european. Comisara pentru sănătate a confirmat azi că ne ajută. România avea nevoie de ajutor de săptămâni întregi. Dar Cîțu nu l-a cerut până ieri pentru că nu voia să pară nepregătit și slab”, a completat Nicu Ștefănuță într-o postare pe Facebook.

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu au decedat șase persoane în urma infectării cu noul coronavirus. Toate erau nevaccinate, conform informărilor Instituției Prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Nicușor von Șorliken

Acum 2 ani

Măi Nicușor, tu esti platit din bani publici ca sa ii spui doamnei comisar ca ti-a spus tie un doctor nu stiu ce? Pai mai copilas retardat si fonfanit, colegii tai hipsteriii agresivi si cretinei au votat alaturi de PSD si AUR si acum voi sunteti salvarea noastra? Tu cu Vladut Voiculescu si yoginul de Ciolos, cel cu golden shower? Mereti mah si tratati-va de cosuri si va scoborati si al doilea ouț!
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

Cand in ultimii 2 ani PNL a facut alianta cu PSD-ul la sect1 faultand-o constant pe primarita Armand(USR),care se presupune ca iti este aliat,doar pentru a pastra contractul cu Romprest si a redirectio bani spre partid,asta cum se numeste!? Mi-e imi miroase a premeditare! De 22 de ani sunt votant PNL,dar de acum inainte voi vota USR!
Raspunde

Norm

Acum 2 ani

Baiete, PNL s-a dovedit mai nociv ca ciuma rosie, ciuma galbena e pe val, la vale!
Raspunde

Usr=Pnl=Psd

Acum 2 ani

Acest individ mai bine ar face gargară unde trebuie. Toată vara ce-au făcut confratii lui? Dar el? Cat tupeu trebuie sa ai sa faci pe mironosita acum? Nu ti-e rușine? Ati avut ministerul sănătății pe mana. Nu ati facut nimic, absolut nimic. Sunteți mai rai decat ceilalți (psd,pnl) pentru ca de la aia nu ne așteptam la nimic bun.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Dupa ce toata vara nu s-a facut nimic in sistemul de sanatate, cu toate ca daca ii intrebai pe "experti" toti ziceau ca vine valul 4 si va fi nasol, acum dam vina pe altii si cersim ajutor din afara. Situatia este exact asa cum ne-am asternut-o peste vara. A vazut cineva spitale modernizate, sectii ATI marite si echipate suplimentar? Stocuri de medicamente antivirale? Nu. Pai atunci de ce ne miram?
Raspunde

Diogene

Acum 2 ani

Pai dacă i-a spus lui un doctor de-acasă ca-i grav... Ce argument mai puternic putea sa aducă? Doamna comisar, care nu avea habar despre ce se petrece in Romania, convinsa de aceasta demonstrație fără echivoc a situației catastrofale, ne va ajuta de-acum! Cu forța, ca singuri nu suntem in stare mai mult decât sa trimitem in Parlamentul European aiuriți de genul Nicu și Ștefănuța.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Dna comisar sa vorbeasca cu mai marii lumii sa dea ordin sa luam cu totii vitamina C ca sa inceteze pandemia. Poate asa farmaciile prospera si ne lasa in pace cu virusurile lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus