Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Doi bărbați au supraviețuit 29 de zile pe mare cu portocale și apă de ploaie: Nu am mai auzit nimic de Covid. A fost o bună pauză

Doi bărbați au supraviețuit 29 de zile pe mare cu portocale și apă de ploaie: Nu am mai auzit nimic de Covid. A fost o bună pauză

Doi locuitori din Insulele Solomon care s-au rătăcit în Oceanul Pacific au reuşit să supravieţuiască timp de 29 de zile cu nuci de cocos, portocale şi rugăciuni, fiind salvaţi în largul coastelor Papua Noua Guinee, la 400 de kilometri distanţă, relatează AFP, citat de Agerpres.

Cei doi se deplasau între două insule din imprevizibila Mare Solomon, când barca de şapte metri în care se aflau a fost surprinsă de o furtună, la câteva ore de la începerea călătoriei, pe 3 septembrie.

Livae Nanjikana şi Junior Qoloni nu au mai văzut pământul din cauza "ploii abundente, a norilor negri şi a vânturilor violente", după cum a povestit Nanjikana vineri, pentru Solomon Islands Broadcasting Corporation.

Cu bateria GPS descărcată şi la lăsarea întunericului, ei au oprit motorul de 60 de cai putere pentru a economisi combustibil.

Cei doi bărbaţi şi-au petrecut prima noapte în ploaie şi în bătaia vântului, care a dus barca mai departe în larg.

În primele nouă zile, ei au mâncat portocalele pe care le aduseseră în călătorie. După ce acestea s-au terminat, Livae Nanjikana a explicat că au supravieţuit cu "apă de ploaie, nuci de cocos şi credinţa noastră în Dumnezeu, pentru că ne rugam zi şi noapte".

Colectând apa de ploaie într-un sac de pânză, cei doi bărbaţi au pornit motorul imediat ce au văzut o nucă de cocos pe apă şi s-au grăbit să o recupereze.

"După câteva zile, pentru că ne-am rugat, Dumnezeu ne-a dat ideea de a construi un dispozitiv pentru a naviga. Aşa că am amenajat o structură asemănătoare cu un catarg cu ajutorul vâslelor şi pânzei şi am urmat direcţia vântului", a explicat Livae Nanjikana.

Vela i-a dus pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, unde au zărit în depărtare un pescar. Atunci au pornit motorul pentru a accelera în direcţia lui, dar au rămas fără combustibil. "Am ţipat şi am dat din mâini până când ne-a vazut şi a vâslit spre noi", a spus Nanjikana.

"Când a ajuns la noi, l-am întrebat unde ne aflam", a spus el, adăugând că pescarul le-a răspuns că erau în Papua Noua Guinee.

Cei doi bărbaţi se află încă la Pomio, pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, în timp ce se fac aranjamente pentru a trimiterea lor înapoi în Insulele Solomon. 

Nanjikana a declarat că experiența a avut și o parte pozitivă, cum ar fi o pauză de la haosul provocat de pandemie. „Nu știam nimic din ce se întâmplă cât timp am fost pe mare. Nu am mai auzit nimic de Covid sau altele. Abia aștept să ajung acasă, dar cred că a fost o bună pauză de la tot ce se întâmplă în lume”, a adăugat Nanjikana.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1387

Comentarii

2 comentarii

Marioara

Acum 2 ani

Bravo lor! S-au umplut de vitamine!

Raspunde

Aliona Tiribombă

Acum 2 ani

Is curioasa daca erau doua femei sau doi gay, supravietuiau ? Dar daca erau doua "femei" care au fost barbati inainte ?... Eu as zice ca nu, contrar teoriilor fascistoglobaliste... care spun ca bla bla bla. Tema de gandit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus