Joi,
02.12.2021
Cer Senin
Acum
0°C

FOTO-VIDEO Ne blocăm singuri în trafic prin indisciplină și autoritățile ridică din umeri. Cazul străzii Rahovei

FOTO-VIDEO Ne blocăm singuri în trafic prin indisciplină și autoritățile ridică din umeri. Cazul străzii Rahovei

Porțiunea străzii Rahovei, cuprinsă între Calea Cisnădiei și strada Oștirii este una dintre cele mai aglomerate din Sibiu, inclusiv în week-end aici circulându-se bară la bară, în anumite ore ale zilei.

Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu au investit în ultimii ani sume importante în lărgirea Căii Cisnădiei la trei benzi de circulație, iar în prezent se lucrează la DJ 106 C, în dreptul Cartierului Arhitecților. Însă o bună din traficul care ajunge pe două benzi în Sibiu se sufocă la intrarea pe strada Rahovei din cauza faptului că o bandă de circulație este blocată complet de mașini parcate.

Porțiunea cuprinsă între Calea Cisnădiei și strada Oștirii are, conform marcajelor rutiere, două benzi de circulație. Marcajele sunt vizibile în special în capete, pe restul porțiunii amintite, care are aproximativ o jumătate de kilometru, vopseaua de pe asfalt fiind ștearsă complet.

În ciuda săgeților de pe asfalt, o bandă este tot timpul blocată complet de mașini parcate, în mare parte ale locatarilor. Este cazul doamnei Maria, care ne-a explicat faptul că nu poate intra cu mașina în curte pentru că oricum nu este spațiu. „Haideți încoace să vedeți cât este de lat trotuarul în fața porții. N-are nici 30 de cm. Nu poți merge un om normal drept, trebuie să stai în dungă. Nu mai vorbesc despre o femeie cu un cărucior sau dacă se întâlnesc două persoane. Normal era să facă primăria aici un trotuar decent și să amenajeze locurile de parcare, altfel fiecare face ce vrea, d-asta e plin de mașini parcate”, spune sibianca.

Adevărul este că românii sunt experți în a găsit scuze pentru parcări neregulamentare, iar sibienii nu fac excepție. La câțiva metri după stația de autobuz din sensul giratoriu este un mic magazin alimentar. Aprovizionarea se face tot din strada Rahovei. „Am de lăsat trei baxuri, nu le pot duce dintr-un singur drum, dacă las mașina în altă parte. Așa, aici, nu am încurcat pe nimeni. Nici cinci minute nu durează și am plecat”, spune angajatul unei firme de distribuție.

Reporterul Turnul Sfatului a explicat situația reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, cerând un punct de vedere polițiștilor de la Rutieră. Răspunsul a fost sec: Primăria este administratorul drumului, problema trebuie adresată administrației publice locale.

Mai departe, reprezentanții primăriei spun că într-adevăr, porțiunea respectivă din str. Rahovei are două benzi, dar că nu se încalcă nicio lege, deoarece chiar dacă sunt mașini parcate pe o bandă de circulație, rămâne una liberă traficului.

”Codul Rutier precizează că pe străzile pe care circulația se desfășoară în sens unic, mașinile pot opri pe partea carosabilă, dacă rămâne cel puțin o bandă disponibilă pentru circulație și dacă nu există semne de circulație care să interzică aceasta. Sistematizarea acestui tronson de stradă va fi reanalizată în mod integrat, în momentul creării coridorului de mobilitate bulevardul Mihai Viteazu – str. Rahovei”, au explicat oficial reprezentanții municipalității.

În concluzie, traficul suntem noi toți, cei aflați la volan. Și circulăm prin oraș pe cât de disciplinați suntem și în funcție de cât respect avem unii față de alții.

Vizualizari: 2684

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Care e problema?

Acum 1 lună

Așa se parchează dintotdeauna pe acea porțiune de drum, nu văd dc deranjează. Dacă nu au curți/garaje unde sa parcheze?
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Pot parca la 50-100m mai departe, la blocuri si sa-si miste slanina pe jos pana la poarta ;)
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Problema cu masinile parcate pe partea stanga nu e doar in fata la Simpa. La hotelul de langa Simpa, la fel sunt masini parcate pe strada iar daca nu sunt pe strada, blocheaza tot trotuarul. Ca nu le mai ajunge curtea interioara sau parcarea din spate. Romanul, daca ar putea, ar parca masina in camera, langa pat.
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Ori cu o banda ori cu doua tot s-ar bloca la 200m mai încolo, când se face dublu sens....eu as pune problema asta pentru strada Semaforului care ar avea ieșiri pentru 2 benzi și pe care e coloana veșnic...
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Se vede clar în poză că cele două benzi au fost create fără cap și că de fapt acolo nu era loc decât pentru una. Alea nu-s trotuare.
Raspunde

Masina in curte

Acum 1 lună

Masinile trebuie bagate in curte pe toate strazile din Sibiu unde e posibil .Sa fluidizam traficul prin oras .Trebuie elaborate legi si lenesii sa plateasca amenzi .
Raspunde

Noaptea mintii

Acum 1 lună

"Codul Rutier precizează că pe străzile pe care circulația se desfășoară în sens unic, mașinile pot opri pe partea carosabilă, dacă rămâne cel puțin o bandă disponibilă pentru circulație și dacă nu există semne de circulație care să interzică aceasta." Cu logica asta stramba de ce nu ar incepe si locatarii de pe partea stanga sa-si parcheze masinile pe banda stanga? Si apoi sa clameze ca vecinii de peste drum au parcat a doua banda pe care se putea circula ??
Raspunde

Diogene

Acum 1 lună

Logica din codul rutier nu e stramba, perceptia ta e stramba si ingusta :))
Raspunde

Axente

Acum 1 lună

Acelasi Cod Rutier face distinctia intre oprire si stationare
Raspunde

Asdfsdf

Acum 1 lună

de ce nu se da o hotarare de consiliu local prin care toate curtile care au acces auto sa fie obligati proprietarii sa isi puna masinile in curte. atunci s-ar elibera strazile si parcarile facute de primarie pentru cetatenii care merg in zona si nu pentru rezidentii carora le este lene sa isi puna masina in curte...
Raspunde

În sfărșit...

Acum 1 lună

un articol despre prăpădenia de bucată de stradă lăsată în bătaie de joc. Normal că doar o bandă auto încape, dacă se fac trotuarele cum trebuie și mai punem și o pistă de biciclete. Vă întreb însă, ca locuitor la casă în zonă cu trafic redus, dacă vă imaginați cât de distractiv este aici pe Rahovei să faci manevrele de intrare/ieșire în/din curte. În legătură cu chioșcul, chiar este în regulă legal să funcționeze fix la trecerea de pietoni? Dar ce ziceți de la intersecția cu Oștirii până la Piața Rahova? Acolo chiar este semn de staționare interzisă și banda 1 tot este blocată.

Raspunde

Javert

Acum 1 lună

Mai sus este hotelul CLASS ,să vezi când ditamai autocarul parchează pe trotuar ,pe tot trotuarul din fața hotelului.
Raspunde

Fewsa

Acum 1 lună

. . . . .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus