Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

I.L. Caragiale, prima școală din Sibiu care cere intrarea în on line la gimnaziu din motive excepționale

I.L. Caragiale, prima școală din Sibiu care cere intrarea în on line la gimnaziu din motive excepționale

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu anunță miercuri, 13 octombrie, că 11 clase din ciclul gimnazial de la Școala „I.L. Caragiale” vor desfășura orele în sistem online. Acest fapt a fost cerut de conducerea unității de învățământ fiind aprobată de Consiliul de Administrație al IȘJ în contextul în care școala nu mai dispune de personal didactic auxiliar și nedidactic care să asigure dezinfectarea sălilor de clasă. Elevii de gimnaziu vor învăța în on line în perioada 14 – 29 octombrie.

„Având în vedere avizul Consiliului de Administație al ISJ Sibiu privind suspendarea activităţii didactice, care presupune prezenţa fizică, la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu, 11 clase din ciclul gimnazial de la această unitate de învățământ vor desfășura orele în sistem online deoarece unitatea de învățământ are diminuat numărul de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar și nedidactic, perioada cerută și aprobată fiind 14.10 – 29.10 2021. În conformitate art. 3 din ordinul comun al  Ministerului Educației (nr. 5.338 din 01.0.2021) și al Ministerului Sănătății (nr. 1.082 din 01.10.2021), Propunerea (de suspendare a cursurilor – n.r.) este fundamentată pe baza cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitat de învățământ/conexă, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”. Măsura este dispusă prin avizul Consiliului de Administrație al ISJ Sibiu, la propunerea conducerii unităților de învățământ. La Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu”, transmit reprezentanții IȘJ Sibiu.

Prof. Romulus Simion, directorul Școlii I.L. Caragiale spune că măsura a fost luată pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice. „În clădirea principală am rămas cu un singur îngrijitor și nu putem să mai păstrăm două schimburi, iar 21% dintre profesorii de gimnaziu sunt carantinați, pozitivi sau în medical”, spune acesta.

În cele 11 clase din ciclul gimnazial sunt înscriși 277 elevi.

Anterior au mai fost două cazuri în care s-a cerut intrarea în on line de către conducerile unităților de învățământ, dar în situația în care funcționau în regim online sau hibrid peste 50 % din clasele corpului de clădire unde au fost suspendate cursurile sau ale unității de învățământ. Este vorba despre situația de la Colegiul Național „Octavian Goga” unde au fost suspendate cursurile de la liceu și cea de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 22.

Citește și „Peste 780 de elevi de la Goga și preșcolarii unei grădinițe din Sibiu intră de miercuri în on line: „vom trece cu bine peste această perioadă”

Sursa foto: Arhiva TS

Vizualizari: 2436

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus