Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

USR PLUS Sibiu ar vrea intrarea școlilor în online, dar nu o spune răspicat: ”Sănătatea copiilor noștri însă nu este subiect de negociere”

USR PLUS Sibiu ar vrea intrarea școlilor în online, dar nu o spune răspicat: ”Sănătatea copiilor noștri însă nu este subiect de negociere”

Fără a spune explicit acest lucru, organizația județeană a USR PLUS face apel la membrii consiliilor de administrație ai școlilor din municipiu să ia în calcul intrarea în sistem online a școlilor.

Într-o scrisoare deschisă transmisă astăzi, USR PLUS Sibiu face apel la responsabilitate atunci când fiecare consiliu de administrație al școlilor din municipiu va decide cum vor funcționa acestea în perioada următoare.

”Sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt în mâinile voastre. Dumneavoastră veți decide dacă unitatea va derula cursuri cu prezență fizică sau în sistem online, pentru că  această responsabilitate v-a fost atribuită.

Cunoaștem, din anul școlar trecut, modul de funcționare și, mai ales, neajunsurile cursurilor online. Știm că sunt familii care nu au curent electric, cu atât mai puțin internet și tablete, că mulți părinți au dificultăți, că nu-și permit să rămână acasă pentru a supraveghea copiii, dar și efectele calitative asupra procesului de învățământ, regresul educațional și slaba pregătire cu care se confruntă elevii. Niciun părinte nu-și dorește școala online, dar ORICE PĂRINTE luptă pentru siguranța și sănătatea copilului său. Materiile predate se recuperează, se fac ore remediale, se poate flexibiliza structura anului școlar, soluții există. Sănătatea copiilor noștri însă nu este subiect de negociere și cu niciun preț nu trebuie pusă în pericol”, a transmis organizația județeană a USR PLUS.

Școlile decid cum vor face cursurile în următoarea perioadă

Consiliul de administrație al fiecărei școli din municipiu va decide dacă va funcționa de săptămâna viitoare în sistem online, fizic sau la distanță. Propunerea a venit astăzi, după întrunirea grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii.

Conform deciziei, directorii unităților de învățământ preuniversitar urmează să convoace în regim de urgență consiliul de administrație, iar luni, 18 octombrie, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Direcția de Sănătate Publică Sibiu ”va aviza propunerea fiecărei unități de învățământ și va înainta spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ”, se mai arată în document.

DSP Sibiu a propus trecerea școlilor din municipiu în sistem online

Directorul DSP Sibiu, dr. Lucian Blăguțiu, a mers astăzi la întâlnirea grupului de suport tehnic cu propunerea trecerii școlilor din municipiul Sibiu în sistem online.

”Trebuie luate niște măsuri, iar principala măsură la care ne gândim noi este închiderea școlilor. Asta se va discuta mâine, la ședință. Acest val patru de la început arată o altă formă a bolii. Am o situație pe 14 zile și aproape 500 de școlari și preșcolari sunt pozitivi și 143 de cadre didactice și personal auxiliar. Este foarte mult în 14 zile. Foarte mult”, a declarat ieri, dr. Blăguțiu pentru Turnul Sfatului.

Scrisoarea deschisă transmisă de USR PLUS:

Scrisoare deschisă către membrii Consiliilor de Administrație din școlile și liceele sibiene

Responsabilitatea e acum la voi

Stimați membri ai Consililor de Administrație din școlile și liceele sibiene,

Sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt în mâinile voastre. Dumneavoastră veți decide dacă unitatea va derula cursuri cu prezență fizică sau în sistem online, pentru că  această responsabilitate v-a fost atribuită.

Cunoaștem, din anul școlar trecut, modul de funcționare și, mai ales, neajunsurile cursurilor online. Știm că sunt familii care nu au curent electric, cu atât mai puțin internet și tablete, că mulți părinți au dificultăți, că nu-și permit să rămână acasă pentru a supraveghea copiii, dar și efectele calitative asupra procesului de învățământ, regresul educațional și slaba pregătire cu care se confruntă elevii. Niciun părinte nu-și dorește școala online, dar ORICE PĂRINTE luptă pentru siguranța și sănătatea copilului său. Materiile predate se recuperează, se fac ore remediale, se poate flexibiliza structura anului școlar, soluții există. Sănătatea copiilor noștri însă nu este subiect de negociere și cu niciun preț nu trebuie pusă în pericol.

Atunci când veți lua decizia modului în care continuă orele de curs la școală, Dumneavoastră analizați cu atenție, cântăriți și luați în considerare factorii obiectivi, cifrele și mai ales riscurile:

Varianta Delta a coronavirusului este mult mai agresivă și cu potențial de infectare exponențial.

Numărul de îmbolnăviri este dramatic, rata de pozitivare a testelor a atins cote de până la 80%. Spitalele sunt arhipline, nu mai există paturi pentru cazurile grave, la ATI.

În județul nostru se constată o explozie de cazuri, numai în municipiul Sibiu au fost înregistrate peste 600 azi. Ce este însă cel mai îngrijorător este numărul de cazuri la copii.Peste 500 de copii din județ sunt confirmați pozitiv, dar și 143 de profesori în ultimele zile.

Rata de vaccinare rămâne insuficientă, profesorii sunt imunizați în prea mică măsură, iar copiii peste 12 ani vaccinați reprezintă cel mai mic procent, din cauza reticenței părinților. Cu toate măsurile de prevenție și supravegheree, copiii tot sunt supuși riscurilor de infectare, în mijloacele de transport, în colectivitate. Chiar dacă nu dezvoltă toți forme grave, pericolul pentru sănătatea lor și sechelele post-covid nu trebuie neglijate.

Atunci când veți convoca ședințele pentru a decide dacă elevii continuă cursurile fizic sau online, cântăriți obiectiv toate aspectele: numărul de cazuri din localitate, focarele, cazurile din colectivitatea proprie, rata de vaccinare a personalului școlar, posibilitatea de testare și, nu în ultimul rând, numărul de elevi vaccinați din școală.

Luați aceste decizii cu responsabilitate, cu prudență, fără prejudecăți, ci doar cu grijă pentru copiii noștri.

BIROUL JUDEȚEAN USR SIBIU 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1764

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Contra

Acum 2 ani

Vedeti-va, mai, de incompetenta voastra, de posturi yoga si limba franceza fara profesor si apoi discutati de scoli!
Raspunde

Un cititor

Acum 2 ani

Așadar copiii au devenit "copiii noștri". USR duce grijă copiilor, dar atacă prin orice mijloace familia. P.S. De fapt câți dintre cei care vorbesc în numele copiiilor, au ei înșiși copii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus