Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

65% dintre candidați au promovat concursul pentru directori sau directori adjuncți în școlile sibiene

65% dintre candidați au promovat concursul pentru directori sau directori adjuncți în școlile sibiene

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu anunță că peste 65% dintre candidații înscriși la concurs au promovat vineri proba scrisă pentru concursul de ocupare a funcției de director sau director adjunct în unitățile de învățământ de stat din județul Sibiu

”Din cei 173 de candidați prezenți au obținut punctajul minim de 70 puncte (considerat ca punctaj ce determină promovarea acestei probe) un număr de 113 de candidați (65,31%), 58 candidați au obținut sub 70 puncte, un candidat s-a retras din concurs, iar un candidat nu s-a prezentat la evaluarea lucrării.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Conform procedurilor proba scrisă a constat în ”rezolvarea de către candidați, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional:

- capacități cognitive;

- competențe de management și leadership”.

Evaluarea testului standardizat s-a făcut în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Contestațiile se adresează președintelui comisiei de organizare a concursului și se depun la secretariatul I.S.J. Sibiu în perioada 15-17 octombrie 2021. 

Soluționarea contestațiilor se realizează în perioada 18 – 20 octombrie 2021. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor la reevaluarea probei scrise. În cazul constatării diferențelor de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor, președintele comisiei de organizare reevaluează testul în prezența candidatului și acordă nota finală.

Rezultatele soluționării contestațiilor de către comisiile de soluționare a contestațiilor se afișează la sediul și pe site-ul ISJ Sibiu și se comunică, în scris, contestatarului, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului de soluționare a contestațiilor (20.10.2021). Rezultatele stabilite de comisiile de soluționare a contestațiilor sunt definitive.

În perioada 21 – 27 octombrie 2021, candidații admiși la proba scrisă a concursului  de ocupare a funcției de director sau director adjunct în unitățile de învățământ de stat din județul Sibiu își pot înregistra opțiunile pentru unitatea de învățământ la care vor să candideze și pot să-și depună documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1945

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Multi au luat note sub 7 si unii chiar sub 5. Nu e de mirare ca au preferat sa treaca un cod, nu numele lor: se faceau de rusine in tot judetul si in fata elevilor!
Raspunde

Vasilikis

Acum 2 ani

De ce nu prezintă Inspectoratul Școlar Sibiu lista completa : cu nume și prenume a tuturor participanților la simulacru de concurs??? Mai puțin de 2 treimi au reușit sa promoveze un examen care nu are nici o treaba cu managementul real. Se dorește ca directorii obligatoriu cu carnet de partid sa fie,, doar directori,, și ne manageri. În toată tara inspectoratele școlare sunt afiliate partidului național liberal. De ce oare....
Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Intrebarile sunt cu dus-intors, sunt facute de psihologi ca sa vada cum ar reactiona in diferite imprejurari, daca pot lua decizii corecte... Nu-ti trebuie prea multa teorie a managementului, trebuie sa fii consecvent si sa ai sange in instalatie1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus