Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

VIDEO Cîțu: Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți beneficiile creșterii economice

VIDEO Cîțu: Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți beneficiile creșterii economice

„Lucrurile arată bine”, spune Florin Cîțu, întrebat când se va simți în nivelul de trai al românilor creșterea economică. După un an de stabilizare a economiei, „am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare”, declară premierul interimar.

 Întrebat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, ce măsuri ar putea lua Guvernul și dacă se gândește la o creștere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creșterii economice anunțate, această creștere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîțu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar, scrie Mediafax, citat de digi24.ro.

Întrebat mai departe despre procentul cu care vor crește pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîțu a răspuns: „nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta și s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

 În ce privește pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: „aici aș vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliție aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluții exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

Perspectiva solidă de creștere economică bazată pe sectorul privat dinamic, folosirea fondurilor din „Next Generation EU” și includerea reformelor în PNRR au stat la baza reconfirmării ratingului României de către Standard&Poor's și Moody’s, spune Florin Cîțu.

Câștigarea încrederii investitorilor străini „arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți și beneficiile creșterii economice. Această perspectivă mai înseamnă dobânzi mai mici, împrumuturi mai ieftine, înseamnă că agențiile de rating nu se așteaptă la derapaj al inflației în perioada următoare sau la alte probleme sau la alte crize”, a mai spus Cîțu, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Rodica

Acum 2 ani

"Lucrurile arată bine" zice Citu, chiar excelent as spune eu! Chiar cred ca anul viitor oamenii se vor intoarce cu sutele de mii din strainatate!
Raspunde

Bv

Acum 2 ani

Un imbecil. Traieste in bula lui de aur. Nu are habar de realitate! Votati dragi romani, azi un sas, maine un ungur. Pas cu pas!
Raspunde

ID

Acum 2 ani

:))))))))))))))))))))))
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Ce rau imi pare ca l-au dat jos pe Matzu , cu el la conducere ajungeam in 2-3 ani printre primele 200 tari din Ieuropa ca si nivel de trai. MATZU-LE imi puteam cumpara niste CUIE ieftine.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

până se întoarce veorica și olguzda, la muncă băăă
Raspunde

X

Acum 2 ani

Intre 4 scanduri
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Nu mai fuma, Florine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus