Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Doliu la ULBS: S-a stins din viață prof. Doina Petică Roman. ”Ne-a lăsat o moştenire de mare preţ pe care suntem obligaţi să o onorăm”

Doliu la ULBS: S-a stins din viață prof. Doina Petică Roman. ”Ne-a lăsat o moştenire de mare preţ pe care suntem obligaţi să o onorăm”

Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga trece prin clipe grele după ce prof. univ. dr. Doina Petică Roman, ”una dintre cele mai luminoase figuri ale învăţământului superior sibian”, s-a stins din viață.

Redăm mai necrologul, transmis pe adresa redacției de colegii îndurerați ai doamnei profesoare.

”În această toamnă tristă s-a stins din viaţă una dintre cele mai puternice personalităţi ce a marcat evoluţia şi dezvoltarea viitoare a Facultăţii de Drept din Sibiu şi a Universităţii Lucian Blaga. Creator de şcoală, formator a mii de studenţi deveniţi jurişti de marcă ai acestei ţări, îndrumător al multor cadre didactice universitare, prof. univ. dr. Doina Petică Roman a fost una dintre cele mai luminoase figuri ale învăţământului superior sibian.

A fost un Om de statură mică, dar cu o personalitate uriaşă, care a influenţat pozitiv toate instituţiile în care a trudit şi vieţile şi carierele tuturor celor care au avut şansa de a o cunoaşte. A luptat cu toate puterile până la ultima picătură de energie pentru dezvoltarea unui învăţământ superior de marcă la Sibiu, a trudit în munca didactică, ştiinţifică şi administrativă a Facultăţii de Drept şi a Universităţii Lucian Blaga, fiind Prorector al universităţii şi Prodecan al facultăţii. Totodată a ocrotit, a îndrumat şi a susţinut zeci şi sute de tineri studenţi care îi datorează azi şansa la o carieră profesională împlinită şi şansa la o viaţă mai bună. A fost, în acelaşi timp, un dascăl şi un jurist extrem de respectat în toate facultăţile de drept, din toate marile universităţi ale ţării. Nu în ultimul rând, a fost un Om foarte generos şi mai ales foarte credincios pe care Bunul Dumnezeu a luat-o la el lin, ca pe un fulg, ca răsplată supremă pentru credinţa sa nemărginită îl El.

Astăzi nu mai putem decât să îi aducem un omagiu şi să o încredinţăm că vom purta peste timp în inimile noastre imaginea unui Om puternic, curajos, extrem de cult şi de rafinat, care ne-a lăsat o moştenire de mare preţ pe care suntem obligaţi să o onorăm aşa cum se cuvine”,

semnat

Discipolii şi colegii din Departamentul de Drept Public al Facultăţii de Drept a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Foto ULBS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 15201

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Camelia

Acum 2 ani

Era un profesor de care îmi aduc aminte cu mult drag!Implicata în relatia cu studentii, întodeauna cu zâmbetul pe buze si spunand vorbe bune oricui avea nevoie, asa am cunoscut-o si am pastrat-o în memorie! Bunul Dumnezeu sa o odihneasca!
Raspunde

Mishu

Acum 2 ani

Un profesor si un om de mare calibru. Era toata numai un zambet, le facea ziua mai buna celor care asistau la cursurile dumneaei. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Raspunde

Flavia

Acum 2 ani

Dumnezeu sa o odihneasca! Este profesoara pe care mi-o amintesc cu drag din timpul liceului. Era mereu cu zambetul pe buze si avea o vorba buna pentru oricine. Drum lin spre stele Doamna profesoara !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus