Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Ministrul Agriculturii în vizită la stâna lui Ghiță Ciobanul: ”Aici viața pare liniștită, dar în spate este multă muncă și o viață aspră”

Ministrul Agriculturii în vizită la stâna lui Ghiță Ciobanul: ”Aici viața pare liniștită, dar în spate este multă muncă și o viață aspră”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a vizitat sâmbătă stâna celebrului sibian Ghiță Ciobanul, pe numele lui adevărat Dănulețiu Gheorghe.

Cu această ocazie ministrul a ținut să arate greutățile cu care se confruntă ciobanii în ultima vreme, meseria fiind una pe cale de dispariție.

“O zi la stână va rămâne peste ani o amintire aparte. Este o experiență pe care merită să o aibă oricine. Sunt multe de învățat, mai ales să prețuim munca și viața de aici. Și atunci vom înțelege că trebuie să-i răsplătim cum se cuvine când le cumpărăm produsele (brânza, cașul, urda, jintița sau telemeaua).

La stâna lui Ghiță Ciobanul viața pare liniștită departe de iureșul urban, iar timpul pare ca se oprește. Dar, în spate, este multă muncă (24 de ore pe zi) și o viață aspră, plină de privațiuni. Noaptea se doarme scurt și “iepurește, căci ursul sau lupii vizitează adesea stânele. Iar oile se scot la păscut în fiecare zi, indiferent daca ninge, plouă, este grindină, caniculă sau vânt. Toate acestea probabil vor deveni cândva istorie, întrucât puțini tineri se încumetă să continue tradiția din familie. Este un domeniu care se confruntă cu dificultăți privind forța de muncă. Dar mai ales cu vânâtorii de subvenții.

Banii pentru subvenții trebuie să ajungă doar la cei care lucrează într-adevăr pământul și cresc cu dragoste și tradiție animale!”, a declarat ministrul Adrian Oros.

La final, ministrul a arătat și ospățul cu care a fost primit în casa lui Ghiță Ciobanul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2218

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Dumitru Hulea

Acum 2 ani

Mult mai interesant este videoul " Interviu cu Ghiță Ciobanul " publicat pe Youtube de Cornel Sibianul . Vă invit să-l vizionați!
Raspunde

Adi K

Acum 2 ani

Oros este cel mai slab ministru al agriculturii din istoria României.
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Nu era mai bine sa il pune pe badea Gheo ,ministru la agricultura? Poate era mai bun ca pana-ramele de pina acum.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus