Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: România, țara unora care se cred Superman, Xena și Leonidas

Bogdan Trif, PSD Sibiu: România, țara unora care se cred Superman, Xena și Leonidas

România a ajuns, în doi ani de guvernare PNL-USR, să se împrumute de pe piața externă cu 57 de miliarde de euro, o sumă enormă, pe care o va plăti inclusiv generația următoare. Pentru că Guvernul Cîțu nu reușește să plătească dobânzile la aceste credite, a ajuns să se împrumute la alte bănci din afara țării (împrumuturi care vor genera alte dobânzi), pentru a plăti dobânzile la împrumuturile luate.

Știind că un spital regional costă undeva la 500 de milioane de euro, un calcul simplu ne arată că, din suma împrumutată, se puteau construi 114 spitale regionale. Putem calcula și câte școli, câte grădinițe sau câți kilometri de autostradă s-ar fi putut construi. Toți acești bani s-au topit pur și simplu pentru că nu se regăsesc în nicio investiție din România. Domnul Orban și domnul Cîțu au refuzat sistematic să vină în fața Parlamentului și să explice pe ce au cheltuit acești bani.

La toate aceste credite se adaugă criza economică, scumpirile în lanț, inflația și criza Covid. Astăzi, când am avut aproape 600 de morți în spitale, am primit în Parlament propunerea USR pentru funcția de ministru al Sănătății: doamna Mihăilă, cea care nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul patru al pandemiei și care și-a cerut scuze, public, pentru că nu a demarat achiziția medicamentelor din timp. Lipsa medicamentelor a cauzat moartea oamenilor în spitale. Domnul Cioloș - premierul desemnat – a găsit de cuviință să vină, astăzi, în Parlament, cu doamna Mihăilă, care merită, în opinia lui, să fie, din nou, ministrul Sănătății.

Pe tragedia din spitale se suprapune haosul din economie și energie, care a dus la creșterea nejustificată a prețurilor, ducând în pragul sărăciei milioane de români și zeci de mii de firme cu capital românesc, spre faliment.

Dincolo de realitatea dramatică în care trăim cu toții, zi de zi, domnul premier demis și interimar Cîțu, de la tribuna Guvernului, se crede Superman și postează imagini cu el în chip de Superman. La tribuna Parlamentului, apare doamna Șoșoacă - senator, care se consideră prințesa războinică Xena. În plus, domnul Barna se închipuie regele Leonidas și echivalează USR-ul cu cei 300 de spartani. Din când în când, apare și domnul președinte Iohannis, care îndeamnă românii, din tot sufletul, să se relaxeze la o partidă de golf.

Ca tabloul să fie complet și demn de spitalul de nebuni nr. 3, mai apare câte un postac sau membru PNL-USR, să concluzioneze că PSD e de vină pentru toate nenorocirile provocate de guvernul PNL-USR.

Dragi sibieni, când nu cumpănești bine cui îi dai votul, sau alegi să nu mergi la vot, riști să ajungi în astfel de situații, în care viața, sănătatea, traiul de zi cu zi și economiile să-ți fie puse în pericol de niște oameni iresponsabili, pe care chiar tu i-ai trimis în funcții de decizie, prin votul tău sau prin neimplicarea ta în procesul electoral.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Vizualizari: 637

Comentarii

6 comentarii

Ale

Acum 1 lună

Iar tu esti Pacalici
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

mai degrabă arici pogonici
Raspunde

Rosu

Acum 1 lună

Io stiu pe unu´ care vroia sa faca piste de schi in Muntii Fagaras. Ala o fost tare, nu Superman.
Raspunde

Bogdanus

Acum 1 lună

S-au găsit cine sa comenteze: ministrul zero.
Raspunde

Nixxx On Groove

Acum 1 lună

Trifache... mai tragi pe nas, bos ? Pai si tu esti tot un Leonidas... tot o beizadea scapata de sub control ca si aia la care latrii. Sunteti toti aceleasi laturi degenerate, voi toti sunteti puroiul Romaniei... baga-te si pe tine in categorie, nu fi moralist, ca puti si tu de la o posta, plus ca ... acum un an as fi zis ca esti mai prost ca ei, dar ne-am lamurit sutneti toti la fel.
Raspunde

George

Acum 1 lună

Bogdan Trif, sper sa citesti aceste mesaj. Dragule, mesajele astea nu fac bine. Serios. In aer e tensiune, lumea cauta vinovati, mesajele astea au rolul doar de a mai aduce aminte de galeata de rahat care da afara si pe care voi ati umplut-o pana la buza. Baietii astia de acum doar au clatinat-o putin. Spitale regionale, autostrazi, bunastare ... nu a fost foarte demult. Serios. Citeste comentariile pe toate siteurile unde va publicati mizeria asta de publicitate politica, 90% sunt in ideea din acest comentariu. Lumea te uraste. Faptul ca ne va scuipalumea pe strada tine de respectul lor pentru ei, sa nu cumva sa uitati asta, voi astia de la PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus