Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Creștere considerabilă a vaccinării sibienilor cu prima doză. Este a doua zi consecutiv cu peste 800 de persoane vaccinate

Creștere considerabilă a vaccinării sibienilor cu prima doză. Este a doua zi consecutiv cu peste 800 de persoane vaccinate

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 289.308 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 150.165 persoane cu prima doză de vaccin, 123.899 persoane cu cea de-a doua doză și 15.243 persoane cu cea de-a treia doză. Dr. Lucian Blăguțiu, directorul interimar DSP Sibiu spune că este un fapt îmbucurător.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.611 persoane împotriva Covid-19, dintre care 803 cu doza I, 174 cu doza II și 634 cu doza III, fiind administrate 328 doze de vaccin Johnson&Johnson, 20 doze de vaccin Moderna și 1.263 doze vaccin Pfizer. În ultimele două zile, numărul persoanelor vaccinate cu prima doză de vaccin împotriva virusului SARS CoV-2 a crescut considerabil ajungând de la o medie de aproximativ 500 de persoane la peste 800 de persoane vaccinate în 24 de ore. Dr. Lucian Blăguțiu explică faptul că oamenii trebuie să conștientizeze importanța vaccinului pentru a se putea pune capăt acestei pandemii.  

„Nu poate decât să mă bucure acest fapt. În urma demersurilor făcute de DSP referitoare la informarea care a avut loc cu privire situația creată de valul IV a dus la conștientizarea oamenilor a importanței vaccinării. Sibiul are acum suficiente centre de vaccinare, numărul acestora a fost crescut pentru ca toți cei care își doresc să se vaccineze să o poată face cu ușurință, o să asigurăm numărul de doze necesare, coordonatorii de centre au toate informațiile necesare și au experiența vaccinărilor anterioare, iar acum vaccinează și cu doza trei, iar faptul că în municipiu s-a depășit 41% în privința vaccinării, asta arată că un număr mai mare de persoane care se vaccinează se datorează atât contextului, cât și situației naționale, mai ales că pe media se prezintă tot știri directe cu privire la ceea ce se întâmplă în spitale”, spune șeful DSP.

Autoritățile menționează faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Centru de vaccinare

Număr doze administrate

CENTRUL DE VACCINARE FIX - PRIMĂRIA VECHE SIBIU (Pfizer, Johnson&Johnson)

226

CENTRUL DE VACCINARE FIX C1 - CANTINA SOCIALĂ SIBIU (Pfizer)

105

CENTRUL DE VACCINARE FIX C17 - SHOPPING CITY ȘELIMBĂR (Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson)

288

CENTRUL DE VACCINARE FIX C12 - COLEGIUL TEHNIC “A.T. LAURIAN” AGNITA (Pfizer)

0

CENTRUL DE VACCINARE FIX C13 - LICEUL TEORETIC “GH. LAZĂR” AVRIG (Pfizer)

36

CENTRUL DE VACCINARE FIX C14 - CASA DE CULTURĂ CISNĂDIE (Pfizer, Moderna)

80

CENTRUL DE VACCINARE FIX C15 - DUMBRĂVENI (Pfizer)

16

CENTRUL DE VACCINARE FIX C16 - ȘCOALA GENERALĂ NR. 2 TĂLMACIU (Pfizer)

60

CENTRUL DE VACCINARE FIX C9 - SALA DE SPORT “OCTAVIAN ȘERBAN” MEDIAȘ (Pfizer)

292

CENTRUL DE VACCINARE FIX H1 - SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SIBIU (Pfizer)

36

CENTRUL P - SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ SIBIU (Pfizer, Johnson&Johnson)

263

MEDICI DE FAMILIE (Johnson&Johnson, Pfizer)

209

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus