Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Medic ATI Spitalul Militar Sibiu: cel mai greu este să intubezi un pacient şi apoi să iei legătura cu familia

Medic ATI Spitalul Militar Sibiu: cel mai greu este să intubezi un pacient şi apoi să iei legătura cu familia

Dorelia Maican, medic ATI la Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, spune că este cel mai greu să încurajeze un pacient cu COVID-19 când este "disperat după o gură de aer" şi mai ales să îl intubeze, după care să-i anunţe familia.

"Îngrijirea pacienţilor din ATI COVID este un efort de echipă. Cred că am înţeles cu toţii că trebuie să facem tot ce este necesar pentru a ajuta pacienţii, chiar dacă evoluţia bolii nu depinde strict de eforturile echipei medicale sau de performanţa aparaturii. Cel mai greu este să vorbeşti cu pacientul, să-l încurajezi când este epuizat, disperat după o gură de aer, să-l intubezi şi apoi să iei legătura cu familia şi să explici necesitatea unor manopere invazive. Infecţia cu SARS-CoV-2 înseamnă mult mai mult decât o simplă infecţie respiratorie. În evoluţia bolii pot să apară disfuncţii respiratorii, cardiace, renale, hepatice, iar tratamentul trebuie adaptat în funcţie de pacient. Nu poţi şti dacă vei face o formă severă de COVID-19 iar majoritatea pacienţilor din ATI COVID sunt nevaccinaţi", este mesajul medicului Dorelia Maican publicat marţi pe pagina de Facebook a Spitalului Militar de Urgenţă.

Medicul susţine că vaccinul poate da o şansă oricui în faţa bolii.

"Vaccinul îţi poate da o şansă! Alege să te protejezi!", a scris în postare Dorelia Maican. 

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Mergeti si vaccinați-va, va riscati viata inutil. Riscati sa intrati in spital, riscati inutil sa faceti o forma urata a bolii si sa ramaneti cu sechele pe termen lung sau poate chiar pe viață. Realitatea va dovedeste asta, realitatea a dovedit tot ce am zis aici la comentariile articolelor despre covid, ba chiar mai grav decat am anticipat eu si alte persoane, mi-ati dat minusuri si ati jignit inutil pe toti cei care avertizam ca va fi nasol si ca pandemia nu s-a incheiat, acum covidul v-a dat el peste gura, o sa vedeti ca o sa fie si mai grav de atat si cel mai probabil de luni vom avea restricții care ne vor afecta pe toti, vaccinați sau nevaccinati. Dar repet, avem ce meritam. Si repet inca ceva, ca sa crezi ca tu, indiferent ca esti tanar batran sau sănătos bolnav, nu poti fi afectat, nu poti lua covid, nu poți ajunge pe oxigen, nu poti ajunge grav pe un hol dintr-un spital infect, nu poti ajunge in mormant, apoi trebuie sa fi cel putin semiretardat.
Raspunde

Lucrezi la PR dsp?

Acum 2 ani

Omule, cauta un psiholog. Ia un extraveral, ceva.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Ce fac cei care sunt vaccinați si totusi ajung la ati? Si nu ma lua ca sunt putini si ca numarul lor nu contează. Cu ce sunt tratați?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Psiholog? Pai o sa vezi ca dupa covid (mai ales cei care ajung sa stea săptămâni in spital), au reala nevoie de psiholog. Ca informație 100% sigura iti pot spune ca in Germania li se da un psiholog din oficiu, automat, la toate cazurile grave care trec de covid dupa internarea in spital. Desigur aici nu e Germania, totu se face pe banii tai, dupa ce pleci de la spital. Eu iti doresc sa nu ajungi in situația aia. Ps: am menționat de mai multe ori ca nu am lucrat vreodată la stat, n-am avut vreodată vreo legătură cu vreun partid sau formațiune politica si nici nu se va întâmpla. Iar in cuvintele mele se citește fix realitatea, evident cea pe care tu nu o accepți, indiferent ca acum covidu ti-a aratat in ce eroare grava te afli. @elzorab - Legat de tratament, cam toate pe care ti le baga in vena in spital sunt dure, ceea ce e normal daca vrei sa ai sanse sa scapi de acolo (altfel desigur, te poti trata singur acasa cu zinc, vit. C, ceai, tuica si usturoi), remdesivirul costa 500 euro, daca e sa discuți cu un medic sau pacient fata in fata, vei afla si detaliile si vei constata ca e infinit mai ok sa iti faci vaccinul. Contează fiecare viata, indiferent ca e vaccinat sau nevaccinat. Dar te rog nu nu mai insista cu dezinformarea si cu prostia, vezi bine care sunt proporțiile, vezi bine ca 90 din 100 internați si 90 din 100 morti sunt nevaccinați. Ti-au zis si pfizer si restul ca nu au eficienta la 100%, ceea ce e normal in cazul oricărui medicament autorizat de pe planeta asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

elzorabule, cu ce au medicij in s hema de tratament. hai bagă cu medicamentele pe care vor să le vândă stăpânii tăi de la est. Sau te-ai prins că nu ține?
Raspunde

Mirela

Acum 2 ani

Mesajul meu este alungați frică. Cei care au avut diabet in tara asta au murit în doi ani de netestate. Știți cifra? Pai nu vorbiți dacă nu aveți argumente contra doveditoare
Raspunde

Corb

Acum 2 ani

Cel mai greu e sa stii sa-l intubezi corect! Si sa stii cand trebuie intubat!
Raspunde

AndreiD

Acum 2 ani

Uite omule, sa vezi cum sta treaba cu intubarea: https://www.facebook.com/gtservs/posts/1710704262653595
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus