Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Cele mai scumpe case de vânzare din Sibiu. Se ajunge la 5.000 de euro mp

Cele mai scumpe case de vânzare din Sibiu. Se ajunge la 5.000 de euro mp

Trei case aflate pe strada Constantin Noica, în Piața Cluj și în zona centrală, sunt singurele scoase la vânzare la prețuri de peste un milion de euro, pe site-urile de profil.

Prețul cerut pe metru pătrat ajunge într-un caz la 5.000 de euro mp într-un caz.

E vorba de o casă cu șase camere, aflată pe strada Constantin Noica din Sibiu. Suprafața construită este de 200 de metri pătrați și are un teren de o mie de metri pătrați. Imobilul este dispus pe o structură cu demisol, parter și etaj și are trei dormitoare, iar în curte este și o piscină, după cum se precizează în anunț.

Casa se poate și închiria, în lipsa unui doritor să o cumpere, iar prețul stabilit pentru asta este de 2.000 de euro pe lună.

Un preț ceva mai mic pe metru pătrat este în cazul unei vile estimate la un milion de euro: 1.344 euro pe metru pătrat. Imobilul are 9 camere și o curte de 430 de mp. Suprafața construită este de 744 mp. ”Toată locuința are quadrofonie cu un panou pe fiecare nivel, deci muzica se poate asculta in toata casa după dorința fiecăruia”, se precizează în anunț.

Cel mai ridicat preț al unei case scoase de vânzare în Sibiu este cel al unei vile de lux din Piața Cluj – 1,3 milioane de euro. Imobilul are o curte de 4 mii de metri pătrați, iar suprafața construită a casei este de 1.300 euro mp și are șase camere. Casa are și ”o sală de petreceri cu șemineu, bucătărie, baie si ieșire pe terasa cu zona de barbeque”, se precizează în anunț.

Liguria, la preț de Sibiu

Conform site-ului Idealista.it din Italia, cele mai populare locuri pentru a cumpăra o casă la malul mării din peninsulă, în Liguria, se vindeau în urmă cu doi ani vile aflate la malul mării cu un preț de maxim 5.000 de euro/mp. ”În Diano Marina, valorile imobiliare sunt stabile. Cererea este plină de viață, alimentată atât de cumpărătorii italieni, cât și de cetățenii străini atrași atât de climatul plăcut, cât și de traseul pentru biciclete. De fapt, bicicliștii și iubitorii de camping manifestă mult interes pentru localitatea Imperia. Printre acești cumpărători, există și oameni care locuiesc în Europa de Nord și francezi care, apropiindu-se de vârsta de pensionare, cumpără proprietăți, petrecându-se iernile aici Este căutată în mod special zona aflată la un kilometru de mare, unde prețurile medii sunt 4.000 de euro/mp, cu maxim 5.000 de euro/mp la malul mării”, precizează site-ul italian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 10789

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Geografie

Acum 2 ani

Ce treaba are Turnisor camp cu Piata Cluj? P-ta Cluj e lotizata la cooperativizare, in anii ‘60, nu exista parcele de 4000 mp
Raspunde

Se poate mai bine

Acum 2 ani

Autorul articolului ar fi putut face o analiza mai interesanta a pietei imobiliare din Sibiu si probabil ar fi putut intitula articolul: "Casele din Sibiu care nu se vand si preturile lor ridicole ". Mai exact, autorul articolului ar fi putut: - verifica raportul intre pret si chirie pe m2 la apartamente (unde piata e mult mai lichida) in diferitele zone ale Sibiului. - concluziona ca raportul intre pret si chirie pe m2 este cam maxim 20 de ani in Sibiu. Adica pretul unui apartament (chiar si unul nou) nu ar trebui sa depaseasca echivalentul a 20 de ani de chirie. - sa se intrebe de ce preturile la unele case sunt asa ridicate si sa analizeze mai in amanunt. In mod anume, autorul ar fi trebuit sa: - se intrebe daca o casa rezidentiala de 1 milion de euro ar putea fi inchiriata in Sibiu cu 1 mil EUR/20 ani /12 luni= 4166 EUR net luna sa sa isi justifice pretul. - sa intrebe diferite agentii imobiliare cu cat ar putea inchiria o astfel de casa in Sibiu. - sa consulte evaluatori imobiliari pentru a cere o opinie independenta. Nicio tranzactie de peste 400-500.000 EUR nu ar trebui sa se faca fara a cere o opinie independenta care costa infim. - sa calculeze rata lunara la un credit de 1 milion de euro cu un avans minim (e.g. 20%). SPOILER: cam 4000 EUR pe luna (4% dobanda; 30 ani) si sa concluzioneze ca venitul unei familii ar trebui sa fie 10000 EUR luna. - sa se intrebe daca o astfel de achizitie este cea mai buna investitie. De exemplu: - 4166 EUR/luna sunt obtinuti cu riscuri mai mici daca 1 milion EUR sunt investiti in mai multe apartamente decat intr-o singura proprietate; - e mai avantajos ca 1 milion de EUR sa fie investiti in apartamente a caror chirii pot acoperi rata unei case. In 30 de ani iti platesti si casa si ramai si cu apartamentele. - legat de punctul anterior cu 25% avans (adica 250.000 EUR) si o rata de 3.125 EUR/luna echivalenta cu investirea restului de 750.000 EUR (750000/20/12) in diferite proprietati ar acoperi un credit in valoare de 877.000 EUR ("casa de vis"). - exemplul de mai sus se aplica si la scenariul cu 50% avans si 50% credit care se acopera "singur" din chirii. - alte variante (piata de actiuni, obligatiuni, etc.). - sa concluzioneze ca preturile la unele proprietati sunt absolut ridicole din punct de vedere economic pentru un oras ca Sibiu chiar daca proprietatea ar fi fix in Piata Mare. - sa incurajeze potentialii clienti sa se fie chibzuiti si sa considere alternative mai bune cand decid ce fac cu banii si eventual la apelarea unui evaluator/consultant independent. Nu sunt agent imobiliar/consultant. Nivelul de educatie al agentilor imobiliari din Sibiu lasa mult de dorit tinand cont de comisioanele percepute. Nota: raportul intre pret si chirie pe m2 este in Sibiu este mai mic decat ca in alte orase (e.g. Cluj-Napoca) unde raportul tinde catre 25 de ani. Nota 2: daca parintii isi vand apartamentul o sa ii rog sa ceara 1 milion de euro. Sa vedem daca ajunge in presa :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

casele din articol nu se iau pe credit. ele sunt, probabil, deosebite, din cel puțin un punct de vedere (locație, anexe, suprafață teren ...), iar pe proprietari nu-i interesează piața pe credit, că nu aceleia se adresează
Raspunde

Raspuns

Acum 2 ani

Casa prezentata in articol care costa 1 milion EUR si poate fi inchiriata cu 2.000 EUR (ceea ce nu este foate usor pentru Sibiu) este supraevaluata grosolan indiferent de locatie, anexe, deschidere la strada, teren etc. fie ca se cumpara cu sau fara credit. Plecand de la informatiile de mai sus cu 600.000 EUR iti cumperi 4 apartamente in Cluj (ramai cu 400.000 EUR cu care faci ce doresti), le inchiriezi pe luna cu 2000 EUR (600.000 EUR/25 ani/12 luni) si iti inchiriezi casa din articol "pe gratis". De ce sa o inchiriezi? Pentru ca e mult mai ieftin decat sa o cumperi. Nu iti mai place Sibiul? Te muti unde doresti. Imagineaza ca in cazul de mai sus vanzatorul cumpara 4 apartamente, iti inchireaza casa cu 2000 EUR/luna si ramane cu 400.000 EUR. O sa te "feliciti" de unul singur. Daca ai 1 milion de EUR esti mai castigat investind in titluri de stat emise de statul roman in EUR pe 10 ani (la un randament de 2.49%/an la 1 milion EUR castigi 24.900 EUR/an sau 2.075 EUR/luna) fara sa misti un deget. Si asta e doar inceputul cu ce poti face cu 1 milion de EUR si sa ai venitul garantat de statul roman. Exista niste legi economice care se aplica tuturor fie ca vrem fie ca nu. Sa oferi orice pret doar ca sa fii "boss" in Sibiu nu are sens economic. Daca vrei sa fii "boss" spune vanzatorului ca pretul nu are sens, si explici usor de ce. Vrei sa fii "mega boss", ofera pretul corect (vanzatorul nu accepta oferta, no problem exista/apar si alte case). Ideea comentariului este ca exista solutii financiare mai bune si daca esti in Romania. Nu te pricepi, angajeaza un consultant sau evaluator sa iti faca o analiza independenta. Comisionul unui agent e 2% sau 20,000 EUR. La banii astia iti angajezi cel mai tare consultant din tara care sa te reprezinte si sa negocieze. Probabil o sa te coste mai putin comparativ cu ce economisesti in final decat daca platesti pretul orbeste. O investitie de genul nu trebuie sa fie emotionala. Trebuie sa fie una rece si calculata. Mult succes celor care sunt in "piata" asta de case. Macar apartamentele mai au sens economic.
Raspunde

Contraagent imobiliar

Acum 2 ani

Le cumpara bau-bau! Cui ii trebuie 6 camere sau 9? Raman cu ele! Bogatanii si noii imbogatiti si-au facut deja viloaie, cine sa le mai cumpere? Fratii nostri valceni prefera apartamentele de la Dedeman si chiar si pt. alea platesc toata viata!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

6 camere ți se par mult? păi ia socotește: dacă ai 2 copii, 2 camere pentru ei, o sufragerie, un dormitor, un birou și o cameră de oaspeți. Dacă mai vrei și dressing și sală de fitness, deja îți trebuie aia cu 9.
Raspunde

Aliona Tiribombă

Acum 2 ani

Le cumpara bre...de unde atata invidie ? Pai daca ai nevasta si 3 amante, unde vrei sa le tii pe toate chiar si temporar ?! In aceeasi camera nu merge, ca astea nu se suporta... isi vad paru una la alta, ciorapii, etc.... asa in 9 camere, e mult mai bine. Ai camera dedicata pentru fiecare, iti mai raman si cateva pentru copii sau o eventuala a 4-a.
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Sa ne anuntati cand s-a vandut una dintre ele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus