Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Acces în mall-uri doar cu certificat verde, de astăzi. Șeful IPJ Sibiu: „verificări zilnic, în mai multe etape, la toate mall-urile și la magazinele de bricolaj”

Acces în mall-uri doar cu certificat verde, de astăzi. Șeful IPJ Sibiu: „verificări zilnic, în mai multe etape, la toate mall-urile și la magazinele de bricolaj”

Accesul în magazinele neesențiale nu mai este permis, de astăzi, celor care nu sunt vaccinați, conform noilor restricții impuse în combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID-19. Astfel, Poliția se va asigura că certificatele verzi sunt verificate la fiecare persoană care pătrunde în incinta acestor centre comerciale.

Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, a menționat astăzi că vor fi efectuate controale zilnice în mall-uri și alte magazine neesențiale, unde este necesară solicitarea certificatului verde. De asemenea, se dorește crearea unei relații cu firmele de pază.

„În ceea ce ne privește pe noi, pot să vă spun că facem verificări zilnic, în mai multe etape, la toate mall-urile din Sibiu și la magazinele de bricolaj, care nu sunt esențiale, și alte astfel de unități comerciale. Vom încerca să facem și un instructaj pentru cei care asigură paza, ca să se organizeze mai bine și să verifice la intrarea în aceste unități certificatele verzi și încercăm să luăm măsurile necesare pentru a restricționa accesul celor care nu au dreptul, conform ultimelor acte normative intrate în vigoare”, spune șeful IPJ.

„Este evident că nu putem păzi permanent aceste mall-uri și magazine sau alte centre comerciale în care este trafic. De aceea spuneam că este necesară o instruire sau o conlucrare cu firmele de pază, pentru a spori vigilența acestora și a-i face să se implice mai mult.”

Controalele în aceste centre au început de aseară, când polițiștii au transmis doar recomandări, însă de astăzi verificările se pot încheia și cu amenzi, de care nu scapă nici agenții de pază, dacă nu respectă regulile.

„Dacă constatăm că se impune să luăm măsuri și împotriva agenților de pază care nu respectă măsurile, cu siguranță că vom face acest lucru, dar doar în ceea ce privește nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Nu avem alte atribuții, decât aceasta de a verifica respectarea acestor măsuri”, mai spune Ivancea.

Potrivit acestuia, în ultimele zile au fost aplicate aproximativ 10-15 sancțiuni, zilnic, pentru neportul măștii de siguranță și alte abateri legate de combaterea pandemiei de coronavirus.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

DB

Acum 1 lună

Am inteles cu mall-ul. Dar dacă ar crăpa un racord de apă sau vreun niplu şi trebuie înlocuit de urgenţă, şi trebuie achiziţionat de la bricolaje de unul caruia i-au expirat cele 180 de zile sau are contraindicatii pentru injectie, ce face? Se roagă de unul la intrare să-i ia şi lui piesa? Că până îi vine de pe net inundă tot blocul de 2 ori. Nu este esential? După ce logică lucrăm? Testarea a fost scoasă ilegal din Certificat in anumite situaţii şi aşa vedem iluzia "opţiunii". Cui prodest? Spunea şi Jurma că abia acum începe discriminarea https://www.mediafax.ro/sanatate/medicul-octavian-jurma-eliminarea-testelor-pe-care-o-aveau-la-indemana-cei-nevaccinati-o-amenintare-uriasa-20287119
Raspunde

KAIZEN_SB

Acum 1 lună

Asteptam cu interes vaccinarea tuturor politistilor in lupta cu starpirea acestui virus COVID19, altfel se cheama ca ar fi zadarnicire, nu? O bufnita care zboara pe la ferestrele IPJ-urilor s-a trezit vorbind in somn ca agentii nu vor sa se vaccineze.. tot in lupta pe care o amintesc cu atata indarjire cand ies sa-si faca normele, bine dupa ce fac intai actiuni de preventie asa cum sunt ei obisnuiti.
Raspunde

Road2Succes

Acum 1 lună

@Cristina Bălău Dezinformezi cititorii cu acest articol. Ai verificat prin 3 surse diferite ce ai scris aici legat de restrictii? Sau macar sa fi intrebat 2-3 colegi mai experimentati, poate ai fi nimerit unul jurnalist. Ce sustine acest tovaras politist e complet fals, in malluri pot intra nevaccinatii fara absolut nicio problema: ce a preluat presa de la acel Comitt de Urgente nu s-a publicat in intregime in Monitorul Oficial. Documentati-va inainte, iar cand intervievati politisti ,fiti precauti, astia nu realizeaza cand spun prostii, se pricep cel mai bine la asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus