Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Mașină parcată pe două locuri. Poliția locală: ”Nu se pot lua măsuri legale, nu există temei legal”

Mașină parcată pe două locuri. Poliția locală: ”Nu se pot lua măsuri legale, nu există temei legal”

Polițiștii locali au amendat un șofer care a parcat o autoutilitară pe două locuri într-o parcare din centrul Sibiului doar după ce au fost sesizați de către jurnaliști. Într-o primă fază, Poliția Locală Sibiu i-a transmis unui sibian care a sesizat încălcarea legii că nu se pot dispune sancțiuni împotriva conducătorului auto.

Un sibian a trimis un mail Turnul Sfatului în care semnala că a folosit aplicația Sibiu City App pentru a semnala faptul că o autoutilitară ocupă două locuri de parcare. A primit imediat răspuns că o echipă se va deplasa la locul semnalat. ”Vă informăm că în funcție de situația operativă și de efectivele de care dispunem, în zonă va fi direcționat un echipaj al Poliției Locale. Vă mulțumim”, a transmis dispecerul.

După ce polițiștii au ajuns la fața locului au transmis că nu au bază legală pentru a sancționa șoferul. ”La verificarea efectuată de către echipajul de Poliție Locală, în jurul orei 21.48, a fost depistată autoutilitara sesizată de dvs., nu se pot lua măsuri legale de sancționare a conducătorului auto deoarece nu există temei legal cu privire la acest aspect”, a transmis Poliția Locală.

În urma unei sesizări transmise de Turnul Sfatului, administrația locală a anunțat că șoferul va fi sancționat. ”În cazul semnalat de cetățean se va aplica amendă pentru blocarea și/sau limitarea accesului în parcare, în baza HCL 201/2001, art. 22 litera s. Dispeceratul Poliției Locale a rectificat pe Sibiu City App răspunsul către cetățeanul în cauză pentru a îndrepta eroarea produsă”, a transmis Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alin

Acum 1 an

Politia Locala are reprezentant sau reprezentanti in consiliile locale care au in atributii initierea unor noi legi pentru a proteja locuitorii localitatii respective. Deci in fisa postului distinsii pot demara actiuni dar realitatea bate filmul...ar fi frumos o stire cu cati bani primesc grasii pentru fiecare sedinta de consiliu ca bonus!
Raspunde

Muttley

Acum 1 an

Era mai bine să parcheze legal și să blocheze strada după mintea voastră creață. De unde răsar toți dobitocii ăștia?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

era prietenul lor...dar daca a ajuns la ziar i-au dat si lui o amenda...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus