Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Octombrie 2021 se conturează a fi cea mai neagră lună din pandemie: 13,66% din totalul deceselor

Octombrie 2021 se conturează a fi cea mai neagră lună din pandemie: 13,66% din totalul deceselor

179 de sibieni au decedat în această lună în urma infectării cu SARS CoV-2 și se apropie cu cinci zile înaintea de încheiere de recordul din noiembrie 2020, atunci când au decedat 212 persoane.

În ultimele două zile au decedat 27 de sibieni, 13 în ultimele 24 de ore. Este vorba de șase femei șapte bărbați, în doar două cazuri fiind vorba de persoane vaccinate. Din total, în opt cazuri decesul a survenit înainte ca pacientul să ajungă într-o secție ATI. Cel mai tânăr sibian decedat a fost un bărbat de 47 de ani, decedat în secție ATI, la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Luna octombrie a stabilit deja câteva recorduri. S-au consemnat cele mai multe teste realizate într-o lună – 19.574 dar și cele mai multe pozitive – 6.339. De asemenea, este luna cu cea mai ridicată medie de cazuri pozitive, 253,5 și cea mai ridicată rată a pozitivării: 32,38%.

Lista persoanelor decedate în ultimele 24 de ore:

  1. Femeie, 83 ani, ATI, neavaccinată, Sibiu (Militar)
  2. Femeie, 79 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu
  3. Bărbat, 69 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu
  4. Bărbat, 72 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu
  5. Femeie, 68 ani, non ATI, nevaccinată, Sibiu (TBC)
  6. Bărbat, 56 ani, non ATI, nevaccinat, Sibiu
  7. Femeie, 85 ani, non ATI, vaccinată, Sibiu
  8. Bărbat, 81 ani, non ATI, vaccinat, Sibiu
  9. Bărbat, 85 ani, non ATI, nevaccinat, Sibiu
  10. Femeie, 80 ani, non ATI, nevaccinată, Sibiu
  11. Femeie, 74 ani, non ATI, nevaccinată, Sibiu
  12. Bărbat, 47 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu
  13. Bărbat, 68 ani, non ATI, nevaccinat, Sibiu

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 35213 dintre care 347 persoane confirmate în ultimele 24 de ore dintre care 9 reinfectate. P

Până la data curentă au fost vindecate 27.921 de persoane, iar 1.310 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 466 persoane, dintre care pe ATI 48 persoane (46 adulți, 2 copii).

La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 1112 teste, dintre care 153 RT-PCR și 959 teste rapide.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 932 persoane aflate în carantină și un număr de 11460  persoane în izolare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

40% grad de vaccinare. Spitale ca-n evu mediu, profesionalism zero, directori smecheri in instituții pusi politic de alți smeceheri. Pai voi ce credeati ca-i aici, Germania, Norvegia, Franta? Sau c-am invins pandemia, cum zicea un sas un sas si-un catzu? Vor mai fi mulți morti toată toamna si iarna, si cu ceva ghinion si la anu. Restricții la fel, multe si care vor afecta toata populatia si mai ales copiii si tinerii, copii online scoala zero, falimente etc. E ok, stați liniștiti, avem ce meritam. Cum e si vorba, superba țară, pacat că-i populata.
Raspunde

@Sibian SB

Acum 2 ani

Pacat ca-i populata de pesimisti ca tine!
Raspunde

Stimate sibian sb

Acum 2 ani

Draga sibian tot cu injecțiea după oameni sunteti? De cand va citesc aici aceeasi placa o repetate, da mai vedeti domnule ce se intampla si in afara tarii cu tarile unde au peste 75, 80 vaccinati. Vedeți Israelul unde mor oameni vaccinati zi de zi, vedeti cum in Anglia sunt spitalizati 75 la sută vaccinati, luati aminte la Olanda care introduce din nou restricții chiar daca sunt vaccinati 80 la sută au crescut cazurile din nou si e presiune pe spitale. Chiar nu vedeti ca si cu vaccin mor oameni? Dar uite ca s-a intamplat minunea, testele RT- PCR au eradicat gripa, nu mai răcește lumea, nu mai sunt guturaiele de alta data, nu mai zace omul cate-o săptămână la pat cum era candva ca isi pierdea gustul si mirosul, acum exista doar aceasta noua boala, hai sa renunțăm la tot si sa ne abonam la injecții cu opțiunea magică, toți acelasi tratament indiferent de kg, afecțiuni, particularități medicale sau personale, dorința de a introduce un vaccin dezvoltat pe câtuși umani, etc. In numele binelui promovat de fix aceași oameni care ne spun că suntem prea multi, ca munca va fi făcută de roboți, un Arafat sau Iohanis sau Citu care nu da nici 2 bani pe omul de rand, dar e topit de grija sănătății noastre. Trezirea.
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Stimate Sibian sb: -Ia spune cati mor in fiecare zi in Israel? 4...5....6. Cam pe acolo. O fi bine? Eu zic ca da. Si Israel nu mai e demult campioana la vaccinare. Au grupuri intregi de populatie nevaccinata. -In UK normal ca sunt mai multi spitalizati, ca practic aia se aproapie de 90% vaccinati. Ia spune...daca ar fi 100% vaccinati, nu ii asa ca ar fi 100% vaccinati prin spitale? E o chestie de simpla matematica care o intelege si un copil de 10 ani. Dar si in UK, fara nici un fel de restrictii, au la fel de putine morti....si presiune zero pe spitale. - Si da, si cu vaccin mor oameni. Ia vedeti in statistica ziarului. Din aia morti, aia care sunt vaccinati sunt de fapt cei mai batrani. 83..85 de ani. Pai la varsta aia se mai moare oricum. - Si nu, nu trebuie sa va vaccinati, dar atunci vom traii cu aceste restrctii si cu saracia care va urma. Plus educatia...care e cum e. Si va deveni dezastru cu orele online. Dar no...noi ne uitam si facem pe noi de la o injectie.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

@andrei, banuiesc ca vorbesti cu individu care mi-a răspuns si mie, nu cu mine. Da, calculele matematice sunt simple, mai complicat e pt cei platiti sa lanseze fumigene in media..
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Eu poate ca sunt pesimist cu pandemia din toamna asta, dar ce am zis eu ca se va întâmpla inca din iulie si cu sub 1 la mie, s-a întâmplat exact asa ba chiar mai grav, iar tu optimist, dar aflat in partea opusa a realitatii din toamna asta. Asadar sa fiu eu pesimist dar lumea vaccinata. Iar apoi mai vedem cine si de ce moare si ce restricții vom mai avea, deocamdată spitalele sunt pline si cu ati pline de forme grave, persoane nevaccinate, mortii la fel, sunt nevaccinați in proporție uriasa. Aici vorbim de proporții si cifre simple, adica 1 e mai mare ca 0, sau 9 e mai mai mare ca 1. Nu ne raportam la indivizi si vedem ca da, a murit si cate un vaccinat.. Insa ieri au fost 13 decese in sibiu, 11 nevaccinati 2 vaccinati. 2 e cu mult mai mic decat 2. In toata țara e la fel. S-ajungem noi la 80-90% grad de vaccinare si sa vedem cum vom fi cu cei 500 morti zilnic, daca vor mai fi, asa ca deocamdată povestile și teoriile conspiraționiste trebuie lasate deoparte, mai ales ca din păcate cam plac romanului. Toti producătorii ti-au dat eficienta vaccinului lor rezultata dupa studiile clinice si aprobata oficial de FDA si Agentia Europeana, tine cont de asta, in ceea ce ii privește pe vaccinați. La unii vaccinul nu are efect. Sa ma anunti cand se iese din marja lor de eficienta. Trezirea, corect, bine zis, adica mergeti si vaccinați-va ca omorati oameni in juru vostru. O sa va rog pe toti astia care bagati pastile gen injectii magice, etc, in spațiu public si in familii, cu referire la vaccin si medicina moderna, ca atunci cand veti face o boala care necesita doctori si leacuri - antibiotice, pastile, injectii de tot felu, rmn cu substante de contrast (nocive evident) - si deci ajungeti la spital, evident ca le veti accepta fara dubii si fara sa mai studiati APP-ul si alte documente, asadar o sa va rog sa va aduceti aminte in acele momente de discuțiile voastre aberante legate de "injectii magice".
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Si legat de ce tari vreti dvs, cele vaccinate masiv, faceti o comparație a deceselor raportat la numărul locuitorilor tarii respective, apoi faceti si la România. Ati la fel. Da, sunt multe cazuri de pers vaccinate care fac covid, dar stau acasa fara oxigen si tratamente dure, n-au mai nimic si dupa 5-6 zile le iese testu negativ. Asa ca nu mai induceti in eroare, decesele si cei grav din spitale și ati sunt 9 din 10 nevaccinati.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/medic-peste-95-dintre-persoanele-vaccinate-care-se-infecteaza-cu-covid-nu-au-plamanii-afectati-1714795 Asadar contează si cu ce ramai dupa boala covid, nu este numai despre cine moare si cine scapa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus