Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Astrid Fodor laudă campania de modernizare a cartierelor: ”Am creat mult mai multe locuri de parcare, am extins zonele verzi”

Astrid Fodor laudă campania de modernizare a cartierelor: ”Am creat mult mai multe locuri de parcare, am extins zonele verzi”

Primarul Astrid Fodor a vorbit la ”Caravana Smart City etapa Sibiu” organizată marți, online, de Asociația Română pentru Smart City despre lucrările de modernizare în cartierele Sibiului, anunțând că lucrările se apropie de final, acum fiind în lucru ultimele două.

”Noi am spus că suntem pe final cu lucrările în toate cartierele Sibiului. Nu vreți să știți ce s-a întâmplat în fiecare cartier în care am intrat unii strigau jos parcările, alții, prea puține parcări. Să gestionezi aceste probleme nu e o situație simplă, pe cetățean nu-l interesează, fiecare își urmărește obiectivul lui. (...) Noi am creat mult mai multe locuri de parcare, am extins zonele verzi, a fost o muncă foarte bine susținută”, a spus Astrid Fodor.

Un alt punct atins de primarul Sibiului a fost demolarea garajelor.

”În toate aceste cartiere am demolat garajele, a fost o misiune dificilă pe care mi-am asumat-o personal. Acolo, cea mai mare parte a populației a fost fericită că se demolează, pentru că de fapt foarte puțină populație beneficia de aceste garaje”, a mai spus Fodor.

Reușitele marcate de Astrid Fodor: piste de biciclete, autobuze, infrastructură în educație

În cadrul întâlnirii, primarul Sibiului a vorbit despre punctele pe care le-a marcat în mandatul său. Ea a pomenit despre o analiză sociologică pe care a făcut-o printre sibieni, aflând că cea mai importantă problemă e legată de locurile în creșe.

”Noi investim masiv în acest sector avem 4 crește în lucru și alte 7 proiecte. Vrem să eliminăm și învățământul în schimbul doi. Alte patru școli vor fi extinse. (...) Am înlocuit întreaga flotă de autobuze, cu autobuze noi, ecologice”, a mai spus Fodor.

Ea a pomenit și despre faptul că mai multe terenuri de sport din cadrul școlilor au fost modernizate și că vor fi deschise pentru cetățeni atunci când situația sanitară cauzată de pandemia de coronavirus o va permite.

”Numai în ultima lună am dat în funcțiune 8,2 kilometri de piste de biciclete”

Astrid Fodor s-a plâns de faptul că deși administrația locală a investit mult în pistele de biciclete, acestea nu sunt folosite ”la maxim”.

”Ne concentrăm foarte mult pe pistele de biciclete. Ele nu sunt încă utilizate la maxim dar sperăm ca acest lucru se va schimba atunci când vom avea mai multe piste sigure. Numai în ultima lună am dat în funcțiune 8,2 kilometri de piste. Însumează încă 16,5 kilometri urmează, pistele de pe malul Cibinului”, a mai punctat Astrid Fodor.

E a mai spus că intenționează să treacă investiția în trenul peri-urban în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Astrid Fodor, acasa!

Acum 2 ani

Locul primarului Fodor este la cosul de gunoi al istoriei, impreuna cu mentorul sau, cel mai prapadit presedinte din istorie!
Raspunde

Zacuscă

Acum 2 ani

Mai taci, latraule. Te-o angajat PNL=u sa latrii la fodor ? Pai aveti aproape toate primariile in judet, plus consiliul orasului si judetean pe mana, penelisti ordinari... daca e sa latrati, latrati in oglinda, nu la Fodor. Nu ca nu merita sau sunt fanul ei, ca nu e cazu. Are dreptate in afirmatia aia, chiar s-au faacut locuri de parcari in multe locuri.... Daca am fi fost condusi toti anii astia cand a fost FDGR, pe care-i tot injuram atat, de PNL, PSD sau alta petarda de partid de latrai si hoti de la Bucuresti, eram vai de capul nostru, ca multe orase incapute pe mana mafiei dambovitene. ... cam asta e adevarul, deja istoric !
Raspunde

Cetățean de cetate

Acum 2 ani

Vaai ce campanie buna. Dacă ar creea și multe multe locuri de parcare și în fața imobilelor dumneavoastra, ce bine ar fi.
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Du-teeeeeee si lase-ne cu lauda de sine!
Raspunde

Doru

Acum 2 ani

Evident,din biroul d voastra se vede totul bine si frumos! Pacat ca nu aveti curaj sa mergeti prin oras,sa stati de vb cu cetatenii! Halal primar! Si presedinte de scara de bloc ar fi o functie prea mare pt "calitatile" d-voastra! Sictir!
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Care zone verzi?D-na primar cred ca sta in alt oras sau crede ca plantatul panselutelor inseamna crearea de zone verzi. S-au taiat si cei cativa copaci care mai erau. De vazut zona Mihai Viteazu/ Iorga, intre blocuri
Raspunde

C. Tățean

Acum 2 ani

Pistele de biciclete sunt tot așa de înguste precum cele vechi ? ȘI vor fi tot ocupate de mașini ? Doamna Fodor, ați mers vreodată cu bicicleta pe Mihai Viteazu, de exemplu ? Sau ați încercat să parcați bicicleta la Piața Transilvania ? Din stradă, mărețele realizări se văd altfel decât din birou.
Raspunde

Cetatean

Acum 2 ani

Doamna primar va intreb ati fost o data pe teren la pas in fiecare cartier de cand sunteti la primarie sa vedeti adevarata fata a sibiului cum arata, la strazi, parcari, cartierele noi construite la care ati dat aprobare fara numar, la felul cum sunt ingrijite aceste strazi , zonele verzi, parcurile de joaca pentru copii ? Cred ca nu ... Cand veti fi pe teren si va vedem noi, atunci sa veniti si sa va laudati cu ce ati facut. Sibiul ar fi trebuit sa arata mult mai frumos, mai aranjat, mai curat, cu mai multe spatii verzi in toate cartierele. Pacat !!!
Raspunde

KRAMNIK

Acum 2 ani

Cu excepția pistei din Dumbrava Sibiului, in Sibiu nu exista piste de biciclete, ci doar benzi de circulație, recomandate bicicletelor.
Raspunde

Pintilie

Acum 2 ani

Intreb pentru un prieten: se poate sa obtin o functie publica bolnav fiind de Altzheimer? In privat nu se poate...
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Inca un om rupt de realitate! Din pacate proiectele de "modernizare" au fost facute in bataie de joc, calitate foarte slaba a lucrarilor. Zonele verzi au fost distruse, au taiat zeci de copaci maturi din zona Genistilor-Luptei si au creat zone betonate. De departe cel mai incapabil primar al Sibiului.
Raspunde

Profu

Acum 2 ani

O data cu modernizarea au ras spatiul verde. Acum avem o bucata de pamant pe care au mai ramas vreo 5 pomi . Nu mai creste nimic, este doar pamant batatorit. Am avut trandafiri, lalele, liliac....... Curatenia lipseste cu desavarsire. Este nisip peste tot, masini, geamuri, plamani.... Pe Ostirii nu se matura. Nu sunt cosuri de gunoi. Masinile cu perii consuma doar motorina, in urma lor ramane mizeria. Trebuie luate la rand strazile si spalate insistent caci altfel nu vom scapa de nisip, caci de poluare nu avem sanse sa scapam, la cat s-a aglomerat orasul Pista de biciclete spre muzeu trebuie intretinuta. S-a degradat, ar trebui maturata, suflata, aspirata, in aceasta perioada. Trebuie tunsa vegetatia (te poti bucura de o creanga de măceș peste fată)....
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

@Turnul Sfatului, n-o intrebati pe doamna unde anume s-au extins zonele verzi? Eu am vazut diminuare, dar poate ma contrazice.
Raspunde

Pria

Acum 2 ani

Foarte multe locuri de parcare a creeat. Pe str. Ioan Moga, din aprox 40 locuri perpendiculare cu calea ferata in urma "modernizarii" au ramas 20 locuri de parcare laterala...
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

de departe cel mai IGNORANT si INCOMPETENT primar pe care l-a avut Sibiul! o sa fie o adevarata sarbatoare in oras cand dispare din peisajul politic!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus