Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Analiză. Ziua cea mai grea: Un caz pozitiv din 1,6 teste. Record absolut de la începutul pandemiei cu 638 de cazuri noi

Analiză. Ziua cea mai grea: Un caz pozitiv din 1,6 teste. Record absolut de la începutul pandemiei cu 638 de cazuri noi

O pozitivare de 62,30%, în ziua în care s-a stabilit un nou record la nivel local în ce privește cazurile pozitive, de la începutul pandemiei, arată că Sibiul este departe de a trece de acest val.

În ultimele 24 de ore s-au depistat 638 de cazuri noi, după ce s-au efectuat 1.024 de teste, iar numărul morților din această lună ajung la 211, cu unul mai puțin decât cea mai neagră lună din această pandemie: noiembrie 2020. În această lună a decedat un sibian la fiecare trei ore, iar în ultimele șapte zile, situația este și mai crudă: un deces la fiecare două ore. Au decedat în ultimele șapte zile 82 de sibieni, numărul cel mai mare de până acum.

Tot astăzi s-a depășit media pe șapte zile din vârful valului doi. A fost o medie de 382 de cazuri noi în 13 noiembrie, iar astăzi, media pe șapte zile a ajuns la 383, cu posibilitatea de a crește în zilele următoare dacă se va depăși 260-270 de cazuri noi.

În această lună s-au efectuat până acum 22.329 de teste, cu peste ptru mii mai multe decât luna cu cele mai multe teste efectuate până acum, martie 2021 (18.031). Rata pozitivării în această lună a ajuns la 35,72%, cea mai ridicată de până acum. În comparație, în vârful valului trei pandemic, la nivelul județului, pozitivarea a fost de 17,86%.

 

Pe modelul calculat de epidemiologul Octavian Jurma la mijlocul lunii septembrie, din punct de vedere matematic, vârful pandemic ar trebui să fie atins în Sibiu în 1 noiembrie, dată la care el aproxima pentru județ o incidență de 11 la mia de cetățeni în ultimele 14 zile.

Cu trei zile înainte de încheierea lunii, rata de incidență în județ a ajuns la 8,81 la mia de locuitori.

Chiar și în situația în care valul pandemic va începe să scadă după începutul lunii noiembrie, cazurile noi, internările în spitalele Covid, cele din secțiile de terapie intensivă și decesele nu vor înceta. În comparație, descreșterea valului doi s-a întins pe o perioadă de aproape două luni, din 17-18 noiembrie, până la începutul lunii februarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 2 ani

E logic, Sibiu e unul din locurile cu procentajul cel mai mare de oameni fara restrictii (vaccinatii). Asa ca infectia se raspandeste. In Suceava, cu procent mic de vaccinati, incidenta e 3,5 la mie, pentru ca e un procent mai mare din populatie supusa restrictiilor.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus