Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Biserica Baptistă și Biserica Creștină după Evanghelie se implică în ”Maratonul vaccinării” de la Sala Thalia. ”Vrem și noi să ajutăm cu ceva cadrele medicale”

Biserica Baptistă și Biserica Creștină după Evanghelie se implică în ”Maratonul vaccinării” de la Sala Thalia. ”Vrem și noi să ajutăm cu ceva cadrele medicale”

Două Biserici creștine sunt implicate în organizarea ”Maratonului vaccinării”, ce se va organiza în acest week-end la Sala Thalia, mesajul lor fiind: vrem să ne arătăm recunoștința față de medici.

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, anunța la ședința CJ Sibiu de joi că alături de voluntarii medici și studenții de la Universitatea Lucian Blaga, în efortul de organizare participă pe lângă instituțiile statului și companii private, numind aici Transagape, Boromir și Carrefour. Alături de acestea a pomenit însă și de Biserica Creștină Baptistă Betania Sibiu și Biserica Creștină după Evanghelie "Biruința".

”Vă rog să faceți demersuri și să popularizați cât mai mult acest maraton pentru că este extrem de important ca sibienii să se vaccineze și să reușim în timp să scădem presiunea de pe spitale. 90% din cei care au forma mai grave sunt nevaccinați. E foarte clar că cei nevaccinați ajung să aibă forme grave și să moară. (...) Sunt două zile de week-end pline, ar fi păcat ca aceste cadre medicale să iasă din spitale să ajungă acolo și să nu vină oamenii să se vaccineze”, a anunțat Cîmpean, pomenind apoi de cei care ajută la realizarea campaniei.

Biserica Creștină Baptistă Betania, sprijină de un an pacienții și medicii de la spitalul județean. În liniște

Pastorul Radu Cîmpeanu de la Biserica Betania din Sibiu spune că ajută medicii și pacienții care ajung la Spitalul Clinic Județean încă de anul trecut, mobilizându-se atunci când numărul cazurilor a fost ridicat.

”Noi de ceva timp suntem implicați în ajutorarea celor care sunt în plina linie în lupta cu pandemia, a medicilor i bolnavilor.  Anul trecut, când era valul doi, tot așa puternic, ne-am gândit ce putem face. Și timp de două luni de zile am cumpărat sanvișuri de la un lanț de fast-food din Sibiu și le-am dus în fiecare zi la spital. Le-am împărțit bolnavilor care așteptau internarea și cadrelor medicale care erau acolo în prima linie. Anul acesta, la fel am făcut, suntem acolo de două săptămâni, suntem acolo de luni până sâmbătă și ducem sandviciuri cumpărate și apoi donate spitalului”, susține pastorul.

Cîmpeanu spune că inițiativa de a se implica și în campania de vaccinare a venit de la Consiliul Județean.  ”Când cei de la Spitalul Județean au auzit de inițiativa noastră ne-au contactat, ne-au spus că știu că ducem sanvișurile acestea, și ne-au întrebat dacă nu vrem să sprijinim și cadrele medicale care în mod voluntar vor face campania. Noi ducem de luni până sâmbătă la spital, iar ziua de duminică era neacoperită și cum noi suntem doritori să susținem pe medici, ca o formă de recunoștință pentru lupta loc cu pandemia, am găsit că e bine să ne implicăm și aici, acordându-le hrana, pentru ziua de duminică.

În continuare vom merge sandviciuri la spital, în fiecare zi de luni până sâmbătă mergem cu 40 de pachete”, a declarat Radu Cîmpeanu pentru Turnul Sfatului.

”Mesajul nostru e pro-medici, noi nu am făcut publicitate deloc, vă rog frumos. Vă mulțumim că v-ați gândit la noi, dar noi nu vrem să bravăm.

Noi am înțeles cu durere un mesaj care reieșea dintr-un sondaj de opinie făcut printre medici. Întrebați fiind de unde regăsesc resurse și ajutor să treacă peste tot, am aflat că biserica era pe ultimul loc” – Radu Cîmpeanu, Biserica Creștină Baptistă Betania

Biserica "Biruința": ”Vrem și noi să ajutăm cu ceva aceste cadre medicale”

Pastorul Teodor Dobrin de la Biserica Creștină după Evanghelie "Biruința" a explicat și el motivul pentru care va ajuta cu alimente medicii și asistentele care vor fi în week-end la Sala Thalia, la ”maratonul vaccinării”.

”Foarte simplu, vrem să ajutăm medicii care sunt copleșiți de probleme, iar noi vrem să le dăm de mâncare. Muncesc gratuit, fac această campanie de vaccinare voluntar, și atunci vrem și noi să ajutăm cu ceva aceste cadre medicale, având în vedere această pandemie”, a declarat pastorul pentru Turnul Sfatului.

”Din nou spitalele sunt colmatate, medicii sunt sub presiune. Evident că multor sibieni le este clar că singura șansă să trecem cât de cât cu bine peste această perioadă este să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare. Nu suntem la nivel național codași, România este codașă la nivel mondial. Sibiul stă cât de cât bine la nivel național, însă cu siguranță se poate și mai bine și trebuie să se poată și mai bine” – Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Ce este Biserica Creștină Batistă

Confesiunea baptistă pune accentul pe botezul adulților, care trebuie să aibă loc prin scufundare completă după mărturisirea credinței în Iisus ca Mântuitor și Domn. Alte credințe ale baptiștilor sunt libertatea sufletului, mântuirea numai prin credință, respingerea sacerdoțiului în favoarea egalității tuturor membrilor bisericii, Biblia ca singura autoritate și autonomia bisericii locale.

În 2002, erau mai mult de 100 milioane de baptiști pe întreg globul și mai mult de 33 de milioane în America de Nord. (sursa: wikipedia)

Ce este Biserica Creștină după Evanghelie

Biserica Creștină după Evanghelie, denumită și Cultul Creștin după Evanghelie, este o grupare creștină neoprotestantă, echivalentul în lumea anglo-saxonă fiind Adunările Frățești (în engleză Plymouth Brethren, în germană Brüdergemeinden).

Forul de conducere a fiecărei biserici locale este ceata prezbiterilor sau Sfatul de Frați (Sfatul Bătrânilor, al Prezbiterilor). Mai multe adunări (biserici locale) dintr-o zonă a țării se întrunesc periodic la Sfaturi Zonale iar acestea își aleg câte un reprezentant pentru Sfatul de Frați pe Țară. (sursa wikipedia)

Maratonul vaccinării

Consiliul Județean Sibiu organizează Maratonul Vaccinării în zilele de 30 și 31 octombrie, în intervalul orar 09:00-21:00, la Sala Thalia din Sibiu, cu acces din parcarea de pe bulevardul Corneliu Coposu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul General CF Sibiu și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și al Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Persoanele care doresc să se vaccineze cu doza 1 de Pfizer sau cu doză unică de Johnson&Johnson o pot face, fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde cele trei spitale și Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu vor mobiliza un număr de 16 medici, 32 asistenți, 32 registratori și 40 voluntari, astfel încât totul să se desfășoare fără dificultăți.

Doza de rapel în cazul vaccinului Pfizer va fi efectuată în weekend-ul 20-21 noiembrie 2021, în intervalul orar 09:00-21:00, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu, la Sala Thalia.

Biserica Ortodoxă trimite om în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu

Constantin Necula a fost numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu (CJSU) de către prefectul Mircea Dorin Creţu, cu scopul ”de a ajuta în lupta împotriva pandemiei”.

”Domnul prefect Mircea Dorin Creţu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări şi speră ca ea să aducă un plus de încredere şi eficientizare a colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului Sibiu", se arată într-un mesaj transmis miercuri de Prefectura Sibiu.

Preotul Constantin Necula a precizat pentru Agerpres că urmează să se implice activ în ajutorarea medicilor şi autorităţilor şi va respecta decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a îndruma orice enoriaş să asculte de sfatul medicilor.

"Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu - n.r.). Pot să ascult oamenii mai mult decât au ei posibilitatea să o facă, pentru că ei toţi sunt pe viteză, pe repede înainte. Pot să sprijin colectivele medicale, oricum fac asta de un an de zile, prin telefoane, prin cărţi", a spus preotul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Gigi kent

Acum 9 luni

Frumos gest! E bine ca "pocaitii" fac actiuni in folosul comunitatii iar biserica Ortodoxa e prea ocupata cu sfaturi la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu.
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 luni

Felicitari!
Raspunde

Pintilie

Acum 9 luni

Ce bine era daca de la inceput politicienii ar fi apelat la biserici ca sa convinga oamenii. Se stia bine ca Biserica in ansamblul ei (indiferent de cult) are cea mai mare rata de incredere.
Raspunde

DB

Acum 9 luni

Doua culte, nu "două culturi creștine".
Raspunde

Un analafabet

Acum 9 luni

Să nu te superi, te rog, dar "biserici creştine" e o tautologie. Bisericile nu pot fi decât creştine. Culte, confesiuni... există variante

Raspunde

Patri

Acum 9 luni

a-corect doua culte b-dle bratu lb romana......................

Raspunde

NERO

Acum 9 luni

Si BOR-ul s-a implicat de la bun inceput in lupta cu pandemia. Numai ca era pe contrasens..

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus