Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Alexandru Popa, consilier local PSD: „Vă provoc, vineri, să cumpărăm doar produse românești!”

Alexandru Popa, consilier local PSD: „Vă provoc, vineri, să cumpărăm doar produse românești!”

Similar conceptului ”Vinerea Verde”, Alexandru Popa, consilier local PSD și președinte executiv al Organizației Municipale PSD Sibiu, le propune sibienilor ”Vinerea Românească”.

„Vă propun tuturor să dezvoltăm, împreună, un nou concept – <<Vinerea românească>>. În fiecare zi de vineri, cumpărăm, gătim și mâncăm doar produse alimentare românești. Beneficiile le vom resimți cu toții – producători, vânzători și cumpărători. Eu, personal, vinerea îmi fac cumpărăturile din Târgul de produse ecologice care se desfășoară în Piața Huet. Aici găsesc toate produsele alimentare de care am nevoie pentru familia mea: fructe și legume proaspete de sezon, produse din carne, brânzeturi, murături, dulcețuri și chiar produse tradiționale de patiserie sau dulciuri, toate produse aici, în județul Sibiu, de micii întreprinzători locali.

Există însă mai multe alternative pentru a consuma produse autohtone sănătoase și a sprijini în acest fel și producătorii locali. Și puteți face acest lucru zilnic. Găsiți produsele alimentare locale în mai multe magazine care aparțin producătorilor sibieni, dar și sâmbăta, în Piața Volantă Transilvania – înființată de PSD, în perioada în care a fost la conducerea Consiliului Județean Sibiu  - și zilnic în Piața Cibin, în Piața Rahova etc. Cumpărând și gătind doar produse alimentare românești, nu numai că ajutăm vânzătorii și producătorii locali, ci punem pe masa mâncare sănătoasă pentru familia noastră.”, explică Alexandru Popa.

Producătorii locali trec printr-o perioadă dificilă în care este nevoie mai mult ca oricând de solidaritatea noastră. Au fost complet abandonați de guvernul actual, care întârzie să vină în sprijinul lor cu măsuri concrete, și greu pot concura cu produsele din import care, de multe ori, sunt mai ieftine, dar de o calitate indoielnică.

Pentru Partidul Social Democrat agricultura a fost întotdeauna o prioritate națională. România are un potențial agricol imens, să nu uităm că a fost cândva ”Grânarul Europei”, tocmai de aceea guvernele PSD au sprijinit întotdeauna producătorii români

prin măsuri concrete:

”Toate aceste scheme de ajutor pentru producătorii locali sunt acum de domeniul istoriei, însă noi putem să îi ajutăm să treacă prin această perioadă dificilă. Tocmai de aceea, vă îndemn încă o dată să achiziționați produse alimentare românești și să promovați masiv mesajul << VINERI cumpărăm numai produse românești!”. Împreună facem ”VINEREA ROMÂNEASCĂ>>”, conchide Alexandru Popa.     

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Comentarii

4 comentarii

Munteanu

Acum 2 luni

Lauda gura pesedeul ca ti-oi da produse proaspete de la intreprinzatorii locali!
Raspunde

Clau

Acum 2 luni

Va provoc sezonul viitor sa faceti ceva ca produsele noastre sa fie pe raft in detrimentul celor din India Chile Paraguay China sau Cipru.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 luni

Bravo, Clau! Bine punctat!
Raspunde

Dani ocna

Acum 2 luni

la cluj in fiecare vineri se circula gratis pe toate mijl de transport in comun- vinerea verde
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus