Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Nicu Ștefănuță a cerut ajutor pentru România directorului OMS, ”să combatem ezitarea în privința vaccinurilor”

Nicu Ștefănuță a cerut ajutor pentru România directorului OMS, ”să combatem ezitarea în privința vaccinurilor”

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe), aflat într-o vizită oficială la sediul Organizației Mondiale a Sănătății de la Geneva, i-a solicitat directorului general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ajutorul pentru a convinge românii să se vaccineze.

“Vin dintr-o țară care suferă  enorm din cauza antivaccinismului. În acest moment, este țara cu cea mai mare mortalitate pe cap de locuitor din cauza pandemiei de COVID-19. I-am cerut doctorului Tedros Adhanom ajutor imediat, de urgență, prin accesul la resursele OMS, dar și ajutor de durată, să combatem ezitarea în privința vaccinurilor. Aici OMS ne poate ajuta cu o campanie mai bună, pentru a răspunde fricilor și îngrijorărilor oamenilor”, a spus Ștefănuță.

Având în vedere criza sanitară cu care se confruntă România, șefa echipei COVID-19 a OMS, Maria DeJoseph Van Kerkhove, a decis să organizeze o întâlnire exclusiv cu Nicu Ștefănuță pentru a acorda țării noastre ajutorul necesar, inclusiv strategii de impulsionare a populației pentru a se vaccina. „Am luptat foarte mult ca România să fie în vizorul acestei organizații, pentru că țara noastră se află într-o situație critică, spitalele și medicii nu mai fac față valului pandemic. Acum o lună am solicitat ajutorul UE, care acum se materializează prin echipe de medici, medicamente și generatoare de oxigen care au ajuns la noi în țară. OMS poate completa acest ajutor, așa încât să avem tot ce ne trebuie pentru a ieși din situația dramatică de acum”.

 Celelalte discuții s-au axat pe strategiile de combatere a cancerului. Întâlnirile din această săptămână vor continua cu o vizită oficială la Lyon, la Centrul de Cercetare a Cancerului (Cancéropôle Île-de-France).

„Directorul OMS a răspuns că putem învinge pandemia dacă 70% din populația globală va fi vaccinată până în iulie 2022. În acest moment, vaccinarea este singura soluție pentru a ieși din această pandemie, întrucât, deocamdată, nu avem medicamente care să ne salveze de COVID-19, ci doar care să ne ajute să evităm spitalizarea. Acesta este mesajul doctorului Tedros Adhanom”, Nicu Ștefănuță, europarlamentar.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 606

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 6 luni

ce va manca grija daca oamenii vor sa moara? sau sa-si asume riscul? pe bune, acum, sunteti prea seriosi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus