Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Cîmpeanu: Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la suta intră în online. Mediile se pot încheia până la finele semestrului 2

Cîmpeanu: Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la suta intră în online. Mediile se pot încheia până la finele semestrului 2

Ministrul Educației face declarații pe tema introducerii criteriului ratei de vaccinare în deschiderea fizică a școlilor.

Principalele declarații:

Cea mai mare rată de vacinare este la licee, apoi grădinițe, iar pe ultimul loc, școlile.

Se ia în considerare o rata de vaccinare de peste 60 la sută. 54 la suta din unitățile de învațământ din țară se încadrează.

Ziua de vineri va fi considerată zi de referință pentru rata de vaccinare. Când se depășește pragul de 60%, acea școală va intra în regim de prezență fizică.

În foarte scurt timp va fi validată propunerea, ordinul va fi semnat și va fi transmis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în așa fel încât pe parcursul acestei zile să poate exista ședințele de consiliu de Administrație în fiecare școală.

Celelalte reguli, când apar cazuri noi de coronavirus, rămân în vigoare.

Citește și Lista școlilor din Sibiu unde elevii ar putea merge fizic la ore

Se micșorează numărul de note necesar pentru încheierea mediilor.

Mediile se pot încheia după întoarcerea elevilor în scoală, până la finele semestrului 2.

Tezele susținute în acest an - cei din clasa 8 au o teză mai puțin, la liceu - de la 4 teze, la 3 teze. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1489

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus