Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Președintele Iohannis, fără mască în Sibiu: S-a început un dosar de cercetare. Un sibian a depus plângere, iar după aproape o lună a fost chemat la audieri

Președintele Iohannis, fără mască în Sibiu: S-a început un dosar de cercetare. Un sibian a depus plângere, iar după aproape o lună a fost chemat la audieri

Un sibian a trimis o sesizare la câteva zile după ce președintele Iohannis a apărut în mass-media fără mască, în Piața Huet, iar acum, după aproape o lună, a fost chemat la audieri.

”În 10 octombrie a fost președintele filmat fără mască în spațiul public, iar eu am făcut o sesizare la Ministerul de Interne în 18 octombrie, după ce am văzut că nimeni nu spune nimic, iar președintele nu e amendat așa cum ar fi fost amendat orice alt român în aceeași situație”, povestește cetățeanul.

După ce a văzut că trec săptămânile s-a interesat de sesizarea pe care a făcut-o și a aflat că trebuia să fie chemat la Poliția Sibiu. ”Cei de la minister au spus că nu e de competența lor și au trimis la poliție, la București, iar de acolo dosarul a fost trimis la Sibiu, dar pe mine nu m-a sunat nimeni. De abia luni am fost chemat”, povestește sibianul.

IPJ Sibiu a anunțat în această dimineață că va reveni cu un punct de vedere legat de acest dosar, însă până la redactarea articolului nu am primit niciun răspuns.

Pe modelul Raluca Turcan

Cetățeanul a explicat că președintele trebuia amendat pe ”modelul Raluca Turcan”.

”Având în vedere comunicatul Poliției Sibiu, referitor la evenimentul din 27 martie 2021, când ministrul muncii, Raluca Turcan a apărut în unele imagini diseminate în mediul on-line fără a purta masca de protecție individuală, nerespectând măsurile pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național, comunicat prin care  s-a adus la cunoștință opiniei publice faptul că polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, aplicând 6 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020,  art. 65 lit. h și reținând faptul că, în Constituția României, se prevede la Art. 16 – Egalitatea în drepturi:

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

solicit Poliției Sibiu aplicarea aceleiași proceduri și luarea măsurilor legale împotriva cetățenilor Klaus Werner Iohannis și Carmen Iohannis, care la dată de 10 octombrie 2021 au participat la slujba organizată în Biserica Evanghelică din Piața Huet, fiind apoi surprinși, în aceeași dimineață, în centrul Sibiului, fără mască de protecție, deși această este obligatorie chiar și în spațiile deschise, dată fiind rată mare a incidenței cumulate la momentul respectiv”, a transmis sibianul.

Sesizarea a primit număr, iar el a fost audiat două ore. ”După cum i-am văzut eu, s-au trezit cu un cartof fierbinte. Chiar sunt curios dacă vor depinde toate diligențele și dacă vor acționa că în cazul Ralucăi Turcan”, spune sibianul.

„Nu avem o poziție” - reacția autorităților după ce președintele Iohannis s-a plimbat prin Sibiu fără mască

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în Sibiu în 10 octombrie, pentru a vizita Biserica Evanghelică din Piața Huet.

A fost surprins în centrul orașului, fără mască de protecție pe față, conducătorul statului fiind însoțit și de soția sa, în aceeași situație: fără mască, deși aceasta era obligatorie inclusiv în spațiile deschise.

Autoritățile sibiene au fost contactate atunci de Turnul Sfatului, însă niciuna nu a emis vreo apreciere, măcar, pe acest subiect.

Atât reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului, cât și ai celui pentru Situații de Urgență ne-au îndrumat să luăm legătura cu ”Vocea Unică”. Adică, Instituția Prefectului Sibiu.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a transmis că la momentul actual „nu avem o poziție oficială”. Și a îndemnat să fie contactat din nou pe acest subiect pe la sfârșitul acestei săptămâni.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în municipiul Sibiu în toate spațiile publice deschise a fost impusă prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de sâmbătă, 9 octombrie. Această hotărâre impunea prelungirea stării de alertă precum şi aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-CoV-2, începând din 10 octombrie, ora 00:00, noile măsuri fiind anunțate încă din data de 8 octombrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Un sas

Acum 10 luni

Mai era unu fara maska parca georgica simion care facea super spread prin piata!
Raspunde

ATENTIE!

Acum 10 luni

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in Sibiu a fost impusa in data de 9 octombrie prin hotarare a Comitetului Judetean de situatii de Urgenta, INSA ACEASTA HOTARARE IMPUNEA APLICAREA MASURILOR DIN 10 OCTOMBRIE ORA 0.00 . Presedintele a fost vazut in data de 10 octombie, in timpul zilei, deci inainte de ora 0.00 prevazuta in ordin ca ora de incepere a aplicarii noilor restrictii. INCA CEVA: simion( cu s mic) a fost acum o saptamana cu trepadusii lui la Sibiu sa stranga semnaturi pentru nu se stie ce. A facut live si e videoclipul pe facebook. Nici unul nu purtau masca. I-a amendat cineva, ca nu am citit nicaieri asta? De ce nu? Si inca ceva: asa-i ca daca dai datele din buletin cuiva, te poti trezi ca face credit in numele tau? Asa o fi? Ia mai bine cercetati asta, astia care nu aveti de lucru decat sa panditi presedintele si sa il denigrati.
Raspunde

Pt desteptul dobre

Acum 10 luni

....deci inainte de ORA 24!!! Trecuse de ora 00. Tu esti mai destept decat prefectul si toata presa. Mergi si voteaza iarasi PNL/USR!
Raspunde

!!!

Acum 10 luni

Mai omule, scrie clar ca ordinul se aplica incepand din data de 10 începând cu ora 00:00! Președintele a fost văzut anterior (adică înainte) de ora 00:00, deci nu i se aplica ordinul. Acum cel care a reclamat,așa-i ca merita o amenda ca a reclamat aiurea?
Raspunde

Dobre

Acum 10 luni

Bravo sibianule!
Raspunde

Georg von Prepuzzen

Acum 10 luni

Cine indrazneste sa vorbeasca de rau de icoana noastra, trebuie expulzat din burgul nostru pentru totdeauna, el si familia lui de somoni!
Raspunde

Sanda

Acum 10 luni

Era la vremea aceea obligatoriu sa porti masca in zonele aglomerate: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1. Este pusă în aplicare obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura), după cum urmează: I. la nivelul localităţilor din judeţul Sibiu în care incidenţa este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori: a) în toate spaţiile publice deschise1 , precum şi în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă; 1 spaţiile publice deschise cum sunt, fără a se limita la acestea: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţii comerciale şi staţii pentru transportul în comun
Raspunde

Cocosila

Acum 10 luni

Rata era 8,5, in duminica respectiva.
Raspunde

Cocosila

Acum 10 luni

Si oricum ar fi, era precaut sau era prost, in contextul in care toti cei din jurul sau erau cu masca?
Raspunde

Pentru "sanda" si "atentie"

Acum 10 luni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1. Este pusă în aplicare obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura), după cum urmează: (...) II. la nivelul localităţilor din judeţul Sibiu, în care incidenţa este mai mare de 6/1000 de locuitori: a) în toate spaţiile publice deschise.... Art.2. Se aprobă următoarele excepţii de la obligativitatea purtării măştii de protecţie, indiferent de incidenţă, astfel: ..... b) persoanele care desfăşoară activităţi în spaţiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc; ....... f) dacă persoana este singură pe stradă. Incidenta la 14 zile in Sibiu, era deja trecuta de 8 la mie, de vineri, 8 octombrie. In 10 octombrie era de 8,5 la mie, iar Iohannis nu era singur pe maidan, deci nu putea fi exceptat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus