Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Sindicatul polițiștilor, despre cazul ”Iohannis – fără mască în Sibiu”: ”Ni se pare cel puțin sfidătoare atitudinea cetățenilor Werner și Carmen”

Sindicatul polițiștilor, despre cazul ”Iohannis – fără mască în Sibiu”: ”Ni se pare cel puțin sfidătoare atitudinea cetățenilor Werner și Carmen”

Sindicatul Național al Polițiștilor din România Decus a luat poziție legat de situația soților Iohannis, surprinși la mijlocul lunii octombrie, în centrul Sibiului, fără mască de protecție, în condițiile în care purtarea acesteia era obligatorie.

Polițiștii susțin că șeful statului a încălcat Constituția României și propun ca fiecare cetățean care e surprins fără mască de protecție să poarte în buzunar o fotografie cu președintele, fără mască, în centrul Sibiului.

”Dar așa cum ni s-a mai demonstrat anterior, legea nu este pentru toată lumea, astfel încât de la cel mai înalt nivel ni se transmite că ea se respectă preferențial, încălcându-se astfel însăși Constituția României, care la art. 16, alin. 1) prevede că „Cetățenii sunt egali în fața legii, fără privilegii și fără discriminări”, urmat de alin. 2): „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Dacă „NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”, iar cetățeanul Iohannis pare că ESTE MAI PRESUS DE LEGE, după o deducție logică ar rezulta faptul că acesta este…nimeni?

Or, în condițiile în care polițiștilor li se cer de către șefi în mod insistent și deranjant agresiv sancțiuni la Legea 55/2020, ni se pare cel puțin sfidătoare atitudinea cetățenilor Werner și Carmen, care, cu siguranță, ar trebui să fie sancționați pentru contravenția comisă la data respectivă. În caz contrar, fiecare cetățean ar putea purta în buzunarul interior o fotografie a celor doi fără mască, pe care, la nevoie, să o prezinte organelor de control? Ar mai fi câteva zeci de la balamucul congressmanilor de la Romexpo… Jenant.

Pe zâmbetu-i prezidențial charismatic, larg și „călduros” s-ar putea citi: ?”, se întreabă retoric polițiștii.

Turnul Sfatului a relatat marți, 9 noiembrie că un sibian a făcut sesizare la poliție după ce președintele Iohannis a apărut în mass-media fără mască, în Piața Huet.

”Un sibian a cerut, pe bună dreptate considerăm noi, ca președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă să fie sancționați pentru că nu au respectat obligativitatea purtării măștii de protecție pe durata vizitei de luna trecută de la Catedrala Evanghelică din Sibiu. Dată fiind rata mare a incidenței îmbolnăvirilor în contextul Covid-19, la momentul respectiv purtarea măștii de protecție era obligatorie și în spații deschise în mun. Sibiu” – Sindicatul Național al Polițiștilor Decus.

Citește și:

„Nu avem o poziție” - reacția autorităților după ce președintele Iohannis s-a plimbat prin Sibiu fără mască

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4461

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Gheorghe

Acum 10 luni

Aratati-mi un politician exemplar, nu ve-ti gasii nici unul. Cei cu coloana vertebrala au fost dati deoparte sau sunt undeva in spate, in locuri unde nu li se aud vocile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 10 luni

bratule, di ce nu dai numele lu polițiștii sindicaliști sau jandarmi (că le cam amesteci în articol), care zic asta, ca să le zicem că ălora care-i plătesc trebuie să se adreseze cu politicos cu dl/dna nume. Sau e inventate declarațiile?
Raspunde

Kokos

Acum 10 luni

Cum adică sindicatul polițiștilor cere amendarea lui Iohannis??? Dar oare cine ar trebui sa-l amendeze , marțienii, reptilienii , Bill Gates, oculta , sau chiar ei , polițiștii??? Atâta ipocrizie n-am văzut!
Raspunde

Radu

Acum 10 luni

Gigele, daca gandesti putin poate te prinzi. Cu siguranta cei care trebuiau sa ii amendeze nu au avut cojones, sau nu i-au lasat sefii. Asa ca sindicatul a facut publica treaba asta pt ca nu poate el (sindicatul) sa amendeze ci responsabilii din Sibiu.
Raspunde

Kokos

Acum 10 luni

@Raducule Dacă polițiștii n-au avut cojones , atunci e grav si n-au ce cauta în politie , iar dacă au primit ordin de la șefi, atunci sa aibă măcar cojones sa zică clar cine sunt aia. Eu n-am zis sa-i amendeze sindicatul , ci polițiștii din sindicat , ca ma gândesc ca sunt și sibieni.
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 10 luni

Niste militieni emit opinii ....militieni purtatori de cascheta.... se zice Klaus Werner ....dar militienii tot militieni au ramas
Raspunde

Law enforcement

Acum 10 luni

Oare sindicatul pensatilor si epilatilor, pe care ii fugaresc pe strada toti interlopii nu ar trebui sa puna pana pe carte, pe sapun si sa faca naibii ceva cu milioanele de dosare de care isi bat joc, ei nestiind nici macar sa numere pana la 4?
Raspunde

Jean

Acum 10 luni

Dar angajatii MAI de ce nu mai ies pe strada ? Nu-i vede nimeni pe sosele de la un capat la altul ! Stau de soare, stiu ei ce stiu! Va e frica de radiatiile solare ? De ce nu faceti public adevarul ? Tineti pt voi, de oamenii pe care trebuie sa-i aparati, nu va pasa!
Raspunde

Lola

Acum 10 luni

Sindicatul politistilor de ce nu s-a autosesizat atunci cand Sosoaca, Simion si altii din AUR urlau pe la demonstratii antiCOVID, antimasca, antivaccin etc. si nu purtau masca? Atitudinea respectivilor nu era sfidatoare?
Raspunde

Bambolero

Acum 10 luni

da când strângea crazy semeon și alți hauri, maramite ,semnături în piață, fără mască, unde vă era indignarea, cașchete?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus