Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Tânăr de 16 ani reținut după ce a comis jafuri în cinci case din Bazna

Tânăr de 16 ani reținut după ce a comis jafuri în cinci case din Bazna

Un minor a fost reținut de poliție pentru că a furat bunuri și bani din mai multe case din Bazna, în perioada iulie-septembrie.

În fapt, tânărul de 16 ani este bănuit că, în perioada 25 iulie – 30 septembrie, ar fi pătruns în cinci imobile de pe raza comunei de domiciliu, de unde ar fi sustras mai multe bunuri și bani, suma prejudiciului atingând valoarea de 12.000 de lei.

Polițiștii l-au reținut ieri pe minor, urmând să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Postului de Poliție Bazna, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

În acest context, polițiștii transmit o serie de recomandări:

-           Încuiaţi poarta şi / sau uşa de acces în imobil, chiar dacă sunteţi acasă! Nu durează decât câteva secunde pentru a vă fi sustrase geanta, portmoneul sau cheile maşinii lăsate nesupravegheate în holul de la intrare.

-           Nu păstraţi în casă sume mari de bani şi nu faceţi publice bunurile de valoare pe care le deţineţi. Atenţie cu cine vorbiţi despre planurile dumneavoastră financiare! 

-           Nu faceţi publică, pe reţelele de socializare, plecarea dumneavoastră de la domiciliu, oricât de scurtă ar fi deplasarea.

-           Asiguraţi-vă locuinţa cu două-trei tipuri de încuietori diferite şi utilizaţi-le pe toate. Dacă locuiţi la parterul imobilului, montaţi gratii la ferestre.

-           Montaţi sisteme de alarmă conectate la o societate de pază şi protecţie şi, în măsura posibilităţilor, instalaţi un dispozitiv de supraveghere video a perimetrului locuinţei/casei scării. În cazul în care locuiţi la bloc, adoptaţi o soluţie colectivă de siguranţă – în situaţia achiziţionării unor asemenea sisteme, costurile pe care locatarii le vor avea de suportat se vor reduce semnificativ.

Dacă locuinţa v-a fost spartă, anunţaţi de îndată Poliţia prin apelarea numărului unic de urgenţă 112; nu intraţi în locuinţă şi nu atingeţi niciun obiect până la sosirea organelor de cercetare la faţa locului. Doar  procedând în acest fel, evitaţi să compromiteţi urmele lăsate de hoţi.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus