Duminică,
28.11.2021
Innorat
Acum
9°C

Decorațiuni cu mesaj, create de o fostă economistă, în Sibiu. „Preferatele mele sunt cele de Crăciun”

Decorațiuni cu mesaj, create de o fostă economistă, în Sibiu. „Preferatele mele sunt cele de Crăciun”

De trei ani, o sibiancă în vârstă de 40 de ani creează obiecte de decor cu mesaje speciale pentru cei dragi. Totul a început în timpul sărbătorilor de iarnă, când încerca să găsească un ornament inedit pentru propriul apartament.

Fostă economistă, Liana este mamă full time și artist plastic part time. A învățat să realizeze obiecte din sticlă sau ceramică, pictate și personalizate cu diferite mesaje sau desene. Totul manual.

„Ideea lucrurilor pe care le realizez a venit întâmplător, în urma cu trei ani, în preajma Crăciunului, când încercam să realizez o decorațiune pentru apartamentul nostru. De atunci a pornit totul și pot să spun că sunt binecuvântată pentru că fac ceea ce îmi place. Lucrez cu plăcere oricând”, povestește sibianca.

A investit doar câteva sute de lei pentru a-și cumpăra uneltele și materialele necesare, apoi s-a apucat de muncă. Iar la început obiectele ajungeau să fie făcute cadou celor dragi. După un timp însă a prins curaj, a descoperit că poate mai mult și a început să vândă.

„Partea financiară este relativă. Materialele folosite le-am cumpărat treptat, pe măsură ce se nășteau și idei noi. Chiar nu pot cuantifica partea financiară pentru că nu a fost investită o sumă fixă - dar pot spune că au fost cam câteva sute de lei. Am făcut multe gratis și nu mai știu până la urma care a fost primul plătit, dar cu siguranța nu am rămas cu o sumă mare. Însă bucuria aprecierii muncii mele a fost neprețuită.”

Liana lucrează adesea pe suport de sticlă, dar s-a încumetat să probeze și ceramica. Tehnica e aceeași indiferent de material - obiectele sunt vopsite cu vopseluri acrilice pe bază de apă, apoi după uscare se personalizează cu text și/sau desene. Totul manual. „Majoritatea produselor sunt inedite pentru că niciunul nu e la fel ca celălalt. Și aici este frumusețea acestor obiecte pe post de cadouri: sunt făcute cu atenție la detalii și cu pasiune, sunt potrivite pentru orice ocazie din viața noastră și cu siguranță transmit și aduc emoții. Îmi place mult să lucrez la cele pentru sărbătorile de iarnă pentru că îmi aduc atât mie cât și clienților mei un vibe plăcut”, spune sibianca și-mi prezintă câteva din obiectele ei preferate: 

„Îmi place la această sticlă eleganța dată de fondul negru și nuanțele folosite la text dar și fontul. Mesajul e potrivit pentru multe ocazii. Este și un motto preferat de mine după care încerc să mă ghidez în viață.”

 

„Preferatele mele cu ocazia Crăciunului: desenele haioase aduc zâmbetul pe buze.”

 

„Aceasta a fost una din cele mai grele lucrări ale mele, pentru Centrul Sollievo care îl reprezintă pe Padre Pio”

 

„Această este o lucrare pentru o cunoștință de-a mea care și-a pierdut băiatul după o lungă perioadă de boala. Am lucrat la ea cu lacrimi în ochi.”

 

„Și tot așa, printre lucrările mele preferate, se află această vază și acest tablou, oferite cuiva care iubește Sibiul”

 

Mesajele alese de clienți de multe ori se regăsesc în portofoliul lucrărilor Lianei. Totodată, artista răspunde pozitiv la orice idee nouă. Printre cele mai căutate mesaje sunt cele pentru zile de naștere, mesaje pentru cererea nașilor, mesaje de mulțumire și mesajele de felicitări.  Pentru fiecare în parte alocă minim două ore și jumătate, iar dacă este un proiect complex poate să lucreze chiar și mai bine de trei ore. 

Lucrările Lianei le puteți găsi pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nonick

Acum 2 săptămâni

Nu merge linkul spre pagina. Linkul bun e https://www.facebook.com/fabricademesaje/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus