Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cauza incendiului din Țiglari: o acumulare de gaze care a provocat o explozie

Cauza incendiului din Țiglari: o acumulare de gaze care a provocat o explozie

Potrivit pompierilor, incendiul a pornit în urma unei explozii cauzate de acumulare de gaze în apartament. Focul s-a manifestat în tot apartamentul.

În total, patru persoane au fost evaluate medical – cei doi copii, cu arsuri de gradul I și II pe mâini și față, mama lor, care a avut un atac de panică și un tânăr de 20 de ani care a suferit o ușoară intoxicație de fum, fiind transportat la spital. 

Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari.

„A ars întregul apartament pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o explozie ca urmare a acumularării de gaze în apartament. La intervenție au fost trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD, două ambulanțe, reprezentanți EON Gaz și reprezentanți Electrica”, anunță slt. Alina Voina, de la ISU Sibiu. 

Actualizare 15:35 La fața locului au intervenit și două echipaje ale Ambulanței Sibiu. O femeie de 47 ani, o fetiță de 13 ani și un băiat de 14 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale. Fetița a prezentat arsuri de gradul 1 și 2 pe mâini și pe față. Mama a refuzat transportul la spital și a însoțit fetița, iar băiatul a fost dus la Urgențe de către un echipaj ISU, relatează Genu Scridon, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță.

Actualizare. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului. Doi copii, în vârstă de 13 și 14 ani, au fost transportați la Spitalul de Pediatrie, având arsuri de gradul I și II. 
De asemenea, până la sosirea forțelor s-au autoevacuat aproximativ 30 de persoane, locatari ai blocului.

Știre inițială. Pompierii sibieni intervin pentru a stinge un incendiu a izbucnit într-un apartament din cartierul Țiglari. Din primele informații, doi minori ar fi fost răniți.

Apartamentul se află la etajul II al unui bloc din Țiglari. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și două SMURD, anunță slt. Alina Voina, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Intervenția se află în dinamică. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus