Luni,
24.01.2022
Innorat
Acum
-8°C

Vaccinarea obligatorie este susţinută de majoritatea populaţiei din Germania

Vaccinarea obligatorie este susţinută de majoritatea populaţiei din Germania

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este o idee care se bucură de un sprijin larg în rândul populaţiei din Germania, potrivit unui sondaj publicat miercuri de YouGov, informează DPA, citat de Agerpres.

Prestigiosul cabinet de cercetări şi analize de piaţă a anunţat că 69% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea vaccinării obligatorii, iar 23% împotriva acestei măsuri.

După creşterea rapidă a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi implementarea unor noi restricţii de tip lockdown în anumite landuri germane, se pare că opinia publică din această ţară s-a reorientat şi sprijină ideea vaccinării obligatorii.

În urmă cu două săptămâni, doar 44% dintre participanţii la un sondaj similar realizat de YouGov au susţinut vaccinarea obligatorie, în timp ce 27% dintre respondenţi s-au opus acestei măsuri.

În urmă cu 11 luni, 56% dintre germani doreau, pe 26 decembrie, ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie opţională, la doar câteva zile după administrarea primelor vaccinuri în această ţară. La acea vreme, doar 33% dintre respondenţi sprijineau ideea unei vaccinări obligatorii.

După ce Guvernul de la Berlin a respins în mod repetat introducerea obligativităţii de vaccinare în prima parte a pandemiei de COVID-19, politicienii germani au început să se exprime tot mai des în favoarea unei astfel de măsuri în ultimele zile.

Mai mulţi lideri regionali, inclusiv primarul din Berlin, Michael Muller, şi doi preşedinţi de landuri, Volker Bouffier din landul Hessa şi Winfried Kretschmann din Baden-Wurttenberg, s-au pronunţat, în mod public, în favoarea vaccinării obligatorii.

Totuşi, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a reiterat marţi că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluţie pentru a stopa actualul val pandemic.

"Nu ne rezolvă problema acută, efectul ei ar veni prea târziu", a declarat ministrul Jens Spahn pentru postul public radiofonic Deutschlandfunk.

În prezent, 68,1% din populaţia totală a Germaniei este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Comentarii

11 comentarii

Elzorab

Acum 2 luni

Nu există vaccinare obligatorie in democratie. Punct. Si inca ceva, in momentul in care statul te obligă să te vaccinezi, își asumă efectele adverse si ceea ce se întâmplă cu tine post vaccinare. Care stat e dispus sa faca asta?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

e uite că există și o să existe și la noi. Punct. și da, statul își asumă presupusele efecte adverse, care n-au apărut nici după ce s-a vaccinat miliardul de oameni. devii deja penibil cu maneaua ta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 1 lună

Neamtu care nu-i ...... isi pune ochelari!
Raspunde

Hermannstädter

Acum 1 lună

Sunt sigur că ți-ai dorii să fi neamț ! Dar nu ai calitatea ;-). Lipsă de educație, mentalitate și inteligență. Păcat de tine.
Raspunde

Ina

Acum 1 lună

Așa de bine funcționează vaccinarea în oprirea pandemiei încât la aproape 70% din populație vaccinată Germania a atins ieri recordul absolut de infectări, peste 73.000 de cazuri, și nu e doar cazul Germaniei, în toate țările super vaccinate să întâmplă la fel... (worldometers (punct) info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

uită-te la internați și morți, și raportează la populație. vezi, nu ține fake-ul tău
Raspunde

@Ina

Acum 1 lună

Imagineză-ți că, dacă nu erau vaccinați 70%, Germania ar fi avut acum de șase-șapte ori mai multe infectări și morți cu duiumul.
Raspunde

Ina

Acum 1 lună

@Aci Duțu No hai să vedem despre ce fake e vorba: bolnavi în stare critică în România 1.121 la o populație de 19.055.941 față de Germania 4.636 la o populație de 84.163.150, adică tot pe-acolo (asta dacă reușești să faci un calcul simplu...). În ce privește decedații chiar nu cred că poți compara sistemul de sănătate din Germania cu cel din România.
Raspunde

Ina

Acum 1 lună

@@Ina Eu nu mă bazez pe imaginație ci pe cifre, iar cifrele sunt elocvente: cazuri în ultimele 7 zile raportate la populație: România 579 față de 4.829 Germania! Deci de câte ori mai puține la noi?
Raspunde

Hermannstädter

Acum 1 lună

In Germania 75000 de infectari si 350 decese pe zi, aproximativ 0,45% mor . In Romania 1500 de infectari si 90 decese, aproximativ 6% mor. Vezi diferenta ??? Cifrele tale nu mai au nici un fel de importanta !!! Iti mai spun ceva... aproximativ 90% din decese sunt nevaccinati, la fel si cazurile grave. Iti mai spun ceva...diferenta nu e neaparat sistemul de sanatate (binenteles ca in Germania e extraordinar), ci faptul ca la ei sunt 70% vaccinati, comparativ cu 30% la noi. Problema nemtilor nu sunt decesele! Problema lor este, ca nevaccinati umple spitalele !!!
Raspunde

MP

Acum 1 lună

Cate testari au ei ca sa identifice atatea cazuri fata de noi. Cati morti au la atatea cazuri? Si ce populatie au ei fata de noi. Este oare doar inca o dovada ca pentru ei pragul de ingrijorare este mult mai jos decat pentru noi? Ca pur si simplu nu accepta sa piarda cati piedem noi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus