Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Pompierii au înlăturat gardurile de la Kaufland, care delimitau vaccinații de nevaccinați

Pompierii au înlăturat gardurile de la Kaufland, care delimitau vaccinații de nevaccinați

Inspectoratul pentru Situații de Ugență Sibiu s-a autosesizat după ce au apărut mai multe imagini cu gardurile amplasate de Kaufland pentru a delimita persoanele vaccinate de cele nevaccinate. Nu au fost date amenzi, însă gardurile au fost înlăturate.

Specialiști din Inspecția de Prevenire au efectuat în cursul zilei de astăzi patru controale tematice în care a fost verificată exclusiv menținerea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare. 

În cadrul controalelor a fost dispusă și înlăturarea gardurilor separatoare. „De asemenea, vă informăm că pe perioada controalelor, neregulile privind reducerea dimensiunilor/blocarea căilor de evacuare au fost înlăturate cu celeritate. Nu au fost aplicate sancțiuni”, anunță slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

În scopul prevenirii producerii unor situații de urgență în interiorul supermarketurilor și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor, după cum urmează:

•          păstrarea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate

•        căile de evacuare, inclusiv cele care duc pe terase, în refugii sau în alte locuri special amenajate pentru evacuare, se marchează cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor tehnice specifice, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă, atât ziua cât şi noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu.

•          este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială.

•           în casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Dreptate

Acum 2 ani

Bravo, asa dezgust rar mi-a fost sa am, chiar ca si animalele ne trateaza, sa le dam banii si atât, în rest încoronati ca oile.

Raspunde

Ina

Acum 2 ani

Dezgust față de cine? Cine a hotărât segregarea pe bază de certificat? Magazinele au încercat să se descurce cum au putut, nu cred că spre ele ar trebui să-ți exprimi dezgustul!
Raspunde

@Ina

Acum 2 ani

N-ai mai aparut de mult cu comentariile tale "pertinente"! Ne lasi???
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

serios? astia de la kaufland s-au trezit dupa o luna, e clar ca nu le impunea nimic statul in cazul de fata
Raspunde

@Ina

Acum 2 ani

Ina, ca martie in post!
Raspunde

ILEGAL

Acum 2 ani

Bataie de joc la adresa clientilor!!! Dar ce suntem noi animale, sa ne inconjoare cu gard??? Pura bataie de joc!!!! Nu este centru comercial, pentru un stand de presa minuscul si o farmacie cu preturi din cele mai ieftine sa se compromita in halul acesta? Trebuiau amendati pana la sange!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus