Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Omicron, noua variantă Covid-19 este una ”îngrijorătoare”. UE a suspendat zborurile către șapte state

Omicron, noua variantă Covid-19 este una ”îngrijorătoare”. UE a suspendat zborurile către șapte state

În urma detectării unei noi variante de Covid-19 în Africa de Sud, Organizația Mondială a Sănătății a catalogat situația drept ”una îngrijorătoare”. Omicron, după cum a fost botezată noua variantă B.1.1.529, este considerată mult mai contagioasă, iar vaccinurile de până acum au o eficiență scăzută împotriva acesteia.

Catalogarea noii variante drept ”îngrijorătoare” a fost făcută de către specialiștii OMS în urma unei reuniuni care a avut loc vineri. Vaccinurile existente împotriva COVID-19 oferă, probabil, doar un grad limitat de protecţie împotriva noii variante de COVID-19 descoperite în Africa de Sud, a declarat vineri virusologul sud-african Shabir Madhi, relatează dpa, citată de Agerpres.

"Încă ne gândim cum să obţinem o protecţie rezonabilă", a precizat Madhi referitor la eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva noii variante B.1.1.529, în declaraţii pentru canalul de televiziune eNCA din Johannesburg.

Este probabil că vaccinurile existente vor fi mai puţin eficiente împotriva noii variante de coronavirus, a adăugat el.

Oamenii de ştiinţă se tem că varianta de COVID-19 descoperită în Africa de Sud ar putea fi extrem de contagioasă din cauza unui număr neobişnuit de mare de mutaţii şi că ea ar putea trece probabil mai uşor prin scutul protector al vaccinurilor.

”Frâna de urgență”

Belgia este prima ţară europeană care a anunţat vineri că a depistat un caz de infectare cu noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului SARS-CoV-2, mai relatează sursa citată.

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului, a anunţat pe Twitter preşedinţia slovenă în exerciţiu a Consiliului UE, transmit Reuters şi dpa.

Un comitet de experţi sanitari din toate cele 27 de state UE ”a convenit asupra necesităţii de activare a «frânei de urgenţă» şi impunere de restricţii temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă”, a indicat preşedinţia slovenă, după ce Comisia Europeană a propus puţin mai devreme activarea acestui mecanism.

De asemenea, potrivit acordului, statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune. 

Conform unei surse europene, restricţiile vizează Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe, mai relatează Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1980

Comentarii

19 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Exista informații ca s-ar lua de 4 ori mai ușor decât delta. N-o zic eu ci tătucul antivaccinistilor de aici (unul dintre ei), rafila. Apoi ar avea 30 mutatii, fata de 15 delta. Multe chiar la proteina spike. Ca vaccinurile actuale sunt bune sau nu, nu se stie încă, dar eu presimt ca din 2 decembrie vor fi cozi la centrele de vaccinare. De frica de moarte sau forme care necesita spital?? Nuuu! Ci pt ca toti antivaccinistii sunt doxa la chimie si medicina moderna si acum, din calculele si formulele pe care le fac ei cu spike-u si alea rezulta ca vaccinarea e buna si obligatorie. Băieții deștepți, antivaccinisti, de joi începând mai ales, va aștept cu comentarii! Dar va rog, sa nu mintiti, sa va vaccinati (mulți v-ati vaccinat deja) si sa veniti aici cu vrajeala, "fii profesionist, ce dracu'!", ca sa citez un mare actor :)))
Raspunde

@Sibian SB

Acum 2 ani

Bla bla bla
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Prietene parca ai fi un reprezentant de la Pompele Funebre. De unde naiba atatea muatatii? Pe unde atatea virusuri? Pana acum unde s-au ascuns de au aparut abia acum? Lasa-l pe tatucu in pace sa-si vada de ciolan si gandeste liber!!!
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Pai prietene, eu de aia n-am fost si nu intru in politica, ca voi, ca gandesc liber si cu capu meu. Ești și tu exact in grupa celor la care faceam referire, te stii bine la virusologie, genetica, medicina in general, te tratezi acasa anticovid, etc. Si bineinteles ce zic medicii astia de pe planeta, virusologi și altii, e la vrajeala si vor sa te extermine pe tine ca-i incurci pe reptilieni si nu le faci jocu'. Evident glumesc cu categoria asta, din păcate exista una de im..cili, cu creieru praf, care chiar ii doare-n cot de miile de familii care chiar au avut de-a face cu pompele alea funebre de care menționai. Daca tu n-ai avut decese in juru tau până acum, de la covid, cand o sa ai sa iti aduci aminte de cat de arogant esti si ca ti-am spus eu asta. Si din cauza altora ca tine, mulți, cel mai probabil vei avea si belele cu asa ceva, indiferent de mutatia aia a virusului, e doar o chestiune de timp, virusu asta exista pe planeta si nu pleacă niciunde curând, oricât ne-am dori noi, ba chiar circula f rapid, cu avionu, oriunde pe glob, gratis. @ amicu cu bla, macar da-ti si tu un nume sau vreo porecla si scrie ceva mai inteligent :)) sunt sigur ca poți macar cateva cuvinte, probabil despre ce boli grave ai tu si cum ti-au zis 'spemii de medici ca vaccinu te omoara...ca pe aia 4 miliarde vaccinati de pe glob. Succes antivaccinistilor, cu vaccinarea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzorab

Acum 2 ani

Iar ai intrat pe fir mai panicarule? Asociația medicilor sud-africani spun ca nu e motiv de panica cum s-au grabit raspandacii sa anunte cu surle si trâmbite. Am văzut ca ai trecut de la sfaturi la ironii si comentarii răutăcioase. E bine. Inseamna ca nu ai facut dozele alea degeaba. Pina la doza 8 mai e putin. Coafura rezista.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

@contra, Gicule, scuza-ma. Eu te-am băgat la primele 2 categorii menționate de mine, dar abia acum mi-am dat seama ca tu ești la categoria "isteților" care tot strigați tare ca-covidu nu exista si ca e o simpla răceală. E ok, aveti si voi loc pe globu asta, nu-i bai, dar te rog cand tu, amici de varsta ta, sau parinti si rude de varsta părinților, ajungeti la spital (fie ca e judetean, tbc, militar sau altu) lăsați lingușeala și pupincurismu' si discutati cu doctoru ca de la barbat cu personalitate la barbat cu personalitate, spuneti-va si acolo si atunci parerea antivaccinista si despre ce tot comentezi tu aici la TS. Si explică-i și despre virusologie si mutatii, ca el clar nu știe adevarul pe care defapt doar tu il știi! Aici sunteti toti zmei aroganți, dar la doctor la internare si la pompele funebre discutati despre cat de important e sa ne vaccinam si sa ii protejam pe cei vulnerabili. Mi-e greață asadar, de voi toți. Mergeti d..cului la vaccinare ca pân' la ora asta ati bagat destui nevinovati in mormant prin nepăsarea si aroganța voastra.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Clau

Acum 2 ani

Bravo Sibian SB bine le zici! Acolo când ajung au ciocul mic și capul plecat si aici se dau mari ,,cunoscători în ale medicinei,,
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

DB

Acum 2 ani

Mă tem că varianta asta are potentialul de a fi un gamechanger. Va nivela orice avantaj (fie el real, fie imaginar) al celor imunizati prin ac. Pentru cat de eficienta e protectia vezi cazul lui Bryan Adams, care si-a plimbat virusii linistit peste ocean. Restul e doar venin varsat din frustrarea unuia care începe să vadă că şi-a luat o întreită ţeapă (socotesc şi boost).
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

OMS a constatat ca minim 6 din 10 vaccinati transmit mai departe virusul - vezi linkul de mai jos. Asa ca nu mai tot propovadui pe aici ca vaccinatii sunt niste semizei si doar nevaccinatii imbolnavesc si omoara oameni. Si daca ti-e greata in continuare, du-te undeva la stana in munte sa scapi de nevaccinati, ca cel putin unul din oameni ce-i vezi pe strada sunt nevaccinati, si nu stiu cat o sa mai suporti. https://www.turnulsfatului.ro/2021/11/25/directorul-oms-vaccinurile-salveaza-vieti-dar-nu-impiedica-total-transmiterea-virusului-europa-este-din-nou-epicentrul-covid-19-187148
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Tu n-ai inteles, categoria de care imi e greață e formata din zmei ca tine, care aici se dau experți in virusologie si genetica, fac misto de cei care se vaccineaza si care au un grad decent de respect si responsabilitate pt cei mai invarsta sau mai bolnavi decât noi, le spun ca nu mai fac copii si alte idioțenii, folosesc expresii ca "imunizați prin ac", "înțepați" etc. Iar apoi, majoritatea dintre ei si respectiv care ajung prin spital cu covid, cand se vad acolo cu măști pe ei, legati la oxigen si paturi ati, ce sa vezi, le spun doctorilor ca regreta amarnic ca nu s-au vaccinat si alte regrete de genu. I-ai putut vedea si la știri, luni la rand, daca vrei discuta si cu niste medici si iti vor confirma. Deci aici i-ai făcut varza pe medici, ne-ai aratat ca esti mai tare ca un profesor doctor universitar in virusologie, ca știi ce si cum e cu vaccinu asta (facut pe genunchi așadar), iar acolo hopa, nu mai esti zmeu. Deci elzorab, amicu fara nume, db, AndreiD (care nu mai scrie pe aici si chiar imi fac griji pt el) si altii, da, de genu asta îmi e greata. Eu sper ca daca doamne ferește, nevaccinati fiind, ajungeți si voi la spital internati, sper sa nu faceti asa. Logic ar fi sa refuzați internarea, antibiotice, remdesivir sau alte "otravuri", si sa va tratați acasa singuri, ca niște zmei ce sunteți. Acuma ati priceput de ce îmi e greață. Inca ceva amice, ce nu ai inteles tu, daca tu nu ești vaccinat, maicata poate se ia dupa tine, ca tu esti mai scolit si ai informația corecta de pe net. Nici ea nu se vaccinează, face covid si moare. Daca era vaccinata, nu murea. Tot OMS, de care zici, ti-a zis si ca 9 din 10 morti de covid sunt nevaccinati. Oare pricepi ce iti zic??? Eu ca vaccinat pot lua. Pot da. Dar daca dau la 10 nevaccinati batrani, ii pot omora pe toti 10. Daca dau la 10 vaccinati batrani, statistica spune ca pot omora doar 1. Asadar oare pricepi cum e cu vaccinatii si nevaccinatii? Si cum e cu transmisu, si cum e cu expresia mea, ca tu nevaccinat bagi pe altii in mormant? Poate esti baiat isteț si pricepi, ca si Elzorab, dar mândria va face sa faceti pe prostii in continuare si sa nu acceptati realitatea. E ok, ca voi sunt mulți, dar ușor ușor încep sa realizeze ca viata bate filmu. O sa va confirme si pfizer si altii in curand ca vaccinu acopera si noua tulpina, probabil într-o proporție mai mica sa mai mare. Oricat de mica ar fi, si numai 40% sa zic, în loc de 85% cam cat e acum, 40 e mai mare decat zero. Asta ca sa-i raspund si lui elzorab. Stai liniștit tu, daca maine bei o cola cu un mcdonalds, ai bagat in tine rahatu mai grav decât e vaccinu ala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

DB

Acum 2 ani

Amice, eu nu ti-am aplicat niciun epitet. Oricat te pretinzi de educat si de profund ingrijorat crezi că rezolvi ceva dacă ma insulti? Stai tu si comentează, că oricum postezi la metru indiferent de subiect. Dacă nu laşi loc diversitatii de opinie, nu esti decât un tiran. Unde scrie că trebuie să mă/ne convingi de ideile tale? Urmează să ne mai pui şi în lanţuri. Şi la cât de tare te incinzi pe aici mi-e si groază de teroarea pe care trebuie să o indure familia ta. Degeaba îi conservi prin tratamente, dar le mananci zilele.
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

e un progres ca intr-un final poti sa admiti asta "Eu ca vaccinat pot lua. Pot da". Asta era ideea comentariului meu. Ca si vaccinatii trebuie sa admita sa fie responsabili - adica nu si-au facut vaccin si pe urma ii doar in cot de tot restul - masca sau distantare. altfel, eu nu contraziceam faptul evident ca sunt mai multi nevaccinati la ATI sau la morga. Problema e cu nevaccinatii cei varstnici si sau cu comorbiditati - ei trebuie sa realizeze ca vaccinul i-ar putea ajuta. Faptul ca mult peste 95% din morti sunt la persoane peste 50 de ani nu justifica isteria generala sa intepam tot ce misca pana la copii de 5 ani ! cand isteria merge asa departe e clar ca ceva e putred in Danemarca.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

@Db, ma bucur c-ai înțeles ce e aia pandemie si la ce ajuta vaccinarea. Pt liniștea ta, mi-am clădit super familie si suntem cu toții responsabili, c-asa ne-au educat părinții si ne-am educat noi. Cat despre bătrâni, procentual mare parte din ei se iau dupa copiii lor, sau ar trebui sa fie influentati pozitiv de copiii lor. Un antivaccinist convins, care baga placa cu "înțepațu" e cat se poate de clar ce efort face sa ii convinga. Asadar batranii aia cand mor (sapt trecuta in sibiu a murit o femeie de 33, nevaccinata si cu comorbiditati, dar si multi altii, tineri batrani unii sănătoși tun), asumați-va ca le-ati dat o vorba buna, o idee (de nevaccinare), o decisiva poate... (cum e exprimarea golaneasca). Sper ca va gândiți cati citesc aici păreri (inclusiv batranii si categoriile de mai sus)?? Nu ti-am vorbit de isterie la copii de 5 ani, ti-am venit cu fapte concrete, realitatea spitalelor si morgilor, asa ca iti propun sa lasi povestea de manipulare si sa discutam pe subiect si realitate. Întotdeauna am admis ca vaccinatii pot da, ideea e ca in juru vaccinaților de obicei se afla alti vaccinati. Eu de ex am convins o gramada, membri ai familiei sau amici, unii mi-au mulțumit verbal, altii probabil in gând. Tot de obicei in juru nevaccinatilor se afla alti nevaccinati. Ca scriu mult, da, știu ca e putin obositor la ochi si-mi cer scuze, dar oamenii sunt de toate felurile, unii cu puține clase si deci ar fi păcat sa nu inteleaga corect o idee. 3 cuvinte sau un sfert de fraza aruncata asa la misto, gen bla bla....? Nu e păcat sa-ți racesti gura degeaba? Si ca mesaj special pt tine, 50 ani sau trecuți de 50 ani poate însemna aproximativ jumatatea vieții. Nu e deloc mult, ca-mi pare ca tu, cu varsta mult sub 50, te uiți la cei trecuti de 50 ca la niste relicve.
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

cum zicea cineva mai sus, te aprinzi cam repede. unde am spus eu sau altcineva ca cei peste 50 de ani sunt niste relicve ? am spus tocmai opusul, ca sunt mai expusi (statistica e greu de contrazis) si ca ar trebui sa ia in considerare vaccinul. ti-ai dat seama ca tot repeti aceeasi placa si te apuci sa pui in gura altcuiva cuvinte care-ti convin ? Personal cred ca fiecare om e un miniunivers, asa ca nu mi-as permite vreodata sa minimizez nici macar un organism viu, daramite un om. Ti-ai pus vreodata problema ca poate cineva la 75 -80 de ani care stie ca nu mai are mult de trait prefera sa astepte un sfarsit al vietii "cum ii va fi dat" ? Ca fiecare are dreptul sa aleaga pentru el ? E scris in constitutie- citeste cele doua alineate ale art. 26. in final, ti-as recomanda sa te muti in Austria (care l-a dat pe Adolf), acolo e un guvern care ti-ar conveni si nu te-ai mai chinui singur sa faci binele cu forta unora ce nu-l vor.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Vad ca ai trecut de la persoane peste 50, la cele de 75-80. Hai ca e un progres macar. Prietene, responsabilitatea și grija fata de cei de lângă noi n-au nicio treaba cu guvernu României, Austriei, cu amicu tau adolf, sau cu vreo tulpina anume sau cu vreun vaccin anume. Eu ce repet e pt oameni ca tine, care înțeleg mai greu aceste aspecte si care poate daca il citesc mai detaliat (la metru cum zicea un comentariu) si mai des, le pica fisa despre ce înseamnă societatea umana. Dar iti repet, tine și de cum ai fost crescut acasă.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

"Grecia a anunțat marți că va impune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani Citeşte întreaga ştire: Grecia îi va amenda lunar pe toți cei peste 60 de ani care nu s-au vaccinat anti-COVID.." de prin ziare.. Pt amicu fara nume, ca ma gândesc ca vrei sa-i pui si pe astia pe lista aia a ta cu Austria hitlerista... Ca idee eu mi-am exprimat repetat părerea, nu sunt de acord cu obligativitati de niciun fel, mai ales într-o tara (ro) in care autoritățile si instituțiile statului sunt sub orice critica, cascadorii rasului (un banal exemplu, vezi marea testare a copiilor, cu acei doi i..oti campean si rafila). Insa sunt un susținător al informării corecte, a responsabilizarii populației, fiecare trebuie sa facem un efort ca sa învingem pandemia.
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

ori nu intelegi ori te faci ca nu intelegi. Cei mai multi morti de covid (99% dintre ei cu comorbiditati asociate) sunt cei peste 70 de ani. Speranta de viata in Romania la barbati e 71 de ani si 78 de ani la femei. Rata de vaccinare la cei peste 70 de ani este aprox. 50%. De aici rata imensa de morti pe langa faptul ca de spitalele din Romania nu sunt sanse mari sa trcei cu brio din start. Revenind la ce ziceam mai sus, daca tot esti asa altruist, incearca sa te pui in pielea cuiva care simte ca se afla la apusul vietii - peste 70 de ani - si caruia nu prea-i pasa cum vine sfarsitul, mai mult acea persoana poate vedea covidul ca o binecuvantare stiind ca astfel poate are mai putine sanse poate sa zaca la pat. Avand in vedere ca isteria covid mai ales in Romania se bazeaza pe numarul de morti, luati in calcul ipoteza de mai sus. degeaba se apuca ciuca sau cine o fi prim ministru sa vaccineze tot ce misca de la 5 ani in sus, cata vreme pe varstnicii mioritici nu-i scoti din ale lor. Mai ales pe cei de la tara care sunt si mai nevaccinati si si mai greu de urnit. Si nici nu-i poti forta cu aberatii de genul certificat verde pentru stiu eu ce fel de activitate. Responsabilitatea dpdv al vaccinului s-a dovedit ca e a fiecaruia pentru el. Cata vreme si vaccinatii transmit, avantajul vaccinului (nu mic) e de a-ti da sanse sa scapi de ati sau de morga. Dar degeaba ne vaccinam 999 dintr-o mie, ca acel al o 1000-lea nu poate fi salvat de faptul ca noi suntem vaccinati. Daca e varstnic si nevaccinat are sanse mari sa nu scape. Asa ca responsabilitatea e in primul rand fata de noi nu de altii. Asa ca se naste intrebarea: ce-ti pasa tie sau ce-i pasa lui ciuca, daca un cetatean roman liber alege pentru el (conform PROPRIEI constiinte si a Constitutiei) sa riste sa nu se vaccineze si sa faca o forma grava si sa moara ? E doar alegerea lui. Si ca sa anticipez raspunsul, as putea paria ca raspunsul e: nevaccinatul o sa faca o forma grava si o sa ajunga la ati si-mi ia mie locul. Daca asta e raspunsul, atunci va aduc aminte ce unii dintre voi cu gura voastra ati spus (precum sloganul de la tv) "m-am vaccinat pentru aproapele meu, sa nu iau si sa dau virusul". Daca te-ai vaccinat pentru aproapele tau, atunci nu-i o problema ca aproapele tau ti-a luat locul la ati. sau ?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Ce zici tu acolo e grav. Nu, încearcă tu sa te pui atat in pielea celor de care zici, inițial au fost 50+, apoi 75-80 acum sunt 70+. Am socrii si parinti la varsta aia, ei au multi prieteni pe care si eu ii cunosc bine, la varsta aia. Niciunu din ei nu traiesc cu impresiile de care tu crezi ca le au, ca-si așteaptă pe repede inainte sfarsitu cumva, si acela e ok daca-i covid ca-i oarecum usor si rapid (nu stau ani la pat). Mai discuta cu cate-o persoana de 70+, indiferent ca e 71 sau ca e 76. Bunicii mei si ai soției au avut noroc de viata lunga, au murit la aproape 90 si trecuti de 90 unii. Si toti 4 ar fi vrut inca viață. Discuta cu ei si te vor convinge rapid ca esti in eroare cu judecata. De asemenea pune-te si în locu medicilor din spitale din acești ultimi 2 ani, sau a persoanelor care lucrează acolo. Unii au tras ca nebunii, unii au murit de la epuizare, unii au dus virsu acasa si le-au murit apropiați. Vaccinatii dau si dau covid într-o proportie ff mica in comparatie cu nevaccinatii, asta deja e dovedit pe glob, ca sa ii bagi in aceeasi caruta la aspectul asta (vaccinati si nevaccinati) e fake news, dovedit științific si ala. Ca tu esti antivaccinist convins si trăiești cu cei pasionați de asta in ultimul an, in aceeasi barca si cu aceleași idei, multe dintre ele fake news deja dovedite, aia e treaba ta, dreptu tau si nu ma interesează prea mult. Zic prea mult ca nu poate fi "chiar deloc', atat timp cat tu poti baga de vreo 20 ori mai usor decat mine in mormânt, fie un batran (batrani 40+, nu doar 70+) fie un bolnav (aici deja e dovedit ca au fost si 20+), fie unu ca noi (nici 20+, nici 70+, nici bolnav, ci sanatos tun), la fel, dovedit deja pe glob (au murit o gramada fara sa aiba vreo boala, mii numai in România sănătoși tun.. Asa ca amice, as putea sa iti întorc fiecare propoziție a ta cu zeci de amănunte reale, dovedite stintific, si grave. În linii mari, trebe sa vezi mai departe de ideile tale, specifice manipulării generale de pe feisbuc, indiferent de val, de perioada din an, de tulpina, daca oamenii s-ar vaccina in proporție f mare, daca oamenii ar evita tembelisme cum e coada de la targ (nu contează ca esti vaccinat, eviti aglomerațiile obligatoriu, deocamdată) , daca si-ar convinge batranii aia de langa ei sa se vaccineze si ei, iti spun eu ca indiferent cate valuri vor veni, cu tulpini modificate, vor fi cazuri, vom lua si vom da, dar vor muri mult mai putini oameni decedati sau care sa iasa din spitale cu sechele dupa forme grave. (sper ca nu pierzi din vedere categoria asta, unii sunt vii dar legume.. ). La "oameni" hai totusi si fa si tu un efort si sa-i includem pe toți - bătrâni peste 50, peste 70, tineri bolnavi, tineri sau batrani sănătoși. Hai de asemenea sa facem un efort sa înțelegem ca nu traim vremuri obișnuite, e o pandemie grava si rara (poate o data la secol), așadar nu ne pricepem sa trăim astfel de pandemii dar putem sa intelegem mai repede si sa ne adaptam. Hai sa dam mai mult credit medicinei moderne (am dat pana in 2019 da?), sa lasam tampeniile deoparte, un vaccin aprobat, nu e eficient 100% si niciodată nu va fi nici daca ar dura 80 ani sa il concepi, asa cum nici antibioticul (oricare), paracetamolul (oricare) sau vreo intervenție chirurgicala chiar si banala (oricare) nu sunt eficiente 100% dar totuși ne bucuram de ele ca s-au inventat si mergem la doctor si la medicina moderna des si cu ganduri bune (si pana in 2019 nu mai studiam atata un rcp sau app de medicament). Amicu fara nume, eu am înțeles de mult si bine ce e bine si ce nu, ce e societatea umana si in niciun caz nu fac pe prostu, cum crezi tu. Traiesc intre oameni si tin cont de asta, astfel ca eu m-am vaccinat printre primii in acest oraș, tocmai din cauza ca trăiesc între oameni si a meritat. Doza 2 si 3, au meritat, doza 4, daca trebe, se va merita suta la suta. Si daca imi zici de otravuri bagate in mine prin acele rahaturi de doze, crede-ma ca n-am avut si n-am nicio pb după ele, imi fac mai multe griji de sănătate de la poluare, de la stresul vietii, de la cate-o cola, e-uri, sau kfc la care mai scap ca orice om. Cu scuze c-am scris iar prea mult...
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Vreau sa iti mai adaug ceva totuși, fie ca esti omu fara nume, ca esti contra, sau elzorab, erlorking, sau altu, ai mentionat bine - vârstnici mioritici si batrani de la tara pe care nu ii scoți din ale lor. Da, greu de convins. Dar ti-ai pus întrebarea de ce? Iti spun ceva, acum sunt greu de convins si e târziu, da, insa din cauza a3 (gadea si alti im.ecili), din cauza altor televiziuni, din cauza unor popi id.oti (de la "mare" la "mic" aici, din cauza unor asa zisi medici de familie/dispensare de la țară, aflați in eroare grava cu vaccinul, cu medicina moderna si cu noțiunea de pandemie naționala si mondiala. Pai daca aia nu aveau idei antivacciniste (vaccinu e satana etc), ci inversul lor, eu sunt 100% convins ca acele categorii (mioriticii si batranii de la țară) astăzi 1dec2021 erau vaccinati in proporție de 80% cel puțin. Si-ti dau in scris ca daca se vaccinau, poate mureau de la vaccin/vaccinare cu efect advers 1-5 bătrâni la 1 milion, asa au murit de covid zeci de mii din câteva milioane cati sunt de toti. Vaccinati, ar fi fost maxim 5% morti din acel 100% cati au murit (ca sa discutam pe procente si sa poti înțelege mai bine gravitatea problemei si situației la nivel național măcar). Pe scurt, daca erau vaccinați aveam poate 1mie de bătrâni morti, asa insa nevaccinati, avem probabil 30mii morti, sper ca înțelegi diferența? Asta până acum, dar mi-e teama ca mai urmează... Acum da, e târziu si ii mai vaccinezi doar prin metode aberante (ca grecii - amenzi la 60+, sau obligatoriu ca altii), metode cu care eu nu sunt de acord si am menționat asta de prin primăvara. Popii aia, gadea, medicii din dispensarele de pe sate, isi asuma ceva? Dorm bine? Iti răspund eu, ca sa înțelegi si tu mai bine societatea românească, da dorm bine toti absolut, n-au nicio jenă si nimeni nu o sa ii întrebe vreodată cum si de ce si-au permis sa le bage povești in cap si sa ii trimita in groapa. Traim in Ro, legi praf.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus