Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Premiera spectacolului „Trei surori” a adunat spectatori din țară și din Republica Moldova la Teatrul Național Radu Stanca. „A fost darul nostru pentru public în preajma sărbătorii Crăciunului”

Premiera spectacolului „Trei surori” a adunat spectatori din țară și din Republica Moldova la Teatrul Național Radu Stanca. „A fost darul nostru pentru public în preajma sărbătorii Crăciunului”

Iubitori de teatru din Sibiu, dar și din țară și chiar din Republica Moldova au fost prezenți la premiera spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, regia Andreea și Andrei Grosu, pregătit de Teatrul Național Radu Stanca weekend-ul trecut. Cei prezenți la premieră au urmărit acest spectacol impresionant și i-au răsplătit pe actori cu minute întregi de aplauze.

„Suntem în fața unui mare text al dramaturgiei universale, pus în scenă de doi tineri regizori foarte talentați; avem o distribuție de excepție, din care fac parte unii dintre cei mai iubiți și apreciați actori ai noștri. Toate aceste lucruri fac din spectacolul Trei surori un succes incontestabil. Am privit cu bucurie, la finalul ambelor reprezentații, reacția emoționantă a publicului, care i-a rechemat la rampă chiar și de cinci ori pe actorii TNRS. Mulțumim publicului, mulțumim regizorilor, actorilor și tuturor celor care au muncit pentru acest frumos proiect. Acesta a fost darul nostru pentru public în preajma sărbătorii Crăciunului”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Din distribuția spectacolului „Trei surori” fac parte: Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pîrlițeanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacșu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Văcaru–Lazăr, Mariana Mihu–Plier, Mihai Coman, Viorel Rață.

În Trei surori se așteaptă. Se așteaptă iubirea, se așteaptă viața, se așteaptă începutul până când vine sfârșitul. Suntem aduși pe lume pentru iubire, zice unul dintre nefericiții lui Cehov, sintetizând  orice existența care pare neînsemnată. Iubirea suportă orice. E cea  care  dă sens încercărilor  noastre. Oamenii ăștia, care caută iubirea cu atâta neliniște și care sunt speriați de gândul că ar putea să nu fie văzuți și iubiți, sunt obiectul nostru de lucru în acest spectacol. Toți vor un singur lucru, să scape din viața în care sunt captivi, să fugă, să urle, să dărâme bariere invizibile, să respire aerul pe care l-au simțit când au îndrăznit să viseze. Să fie liberi. Întru iubire.

Următoarele reprezentații ale spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, regia Andreea și Andrei Grosu vor fi programate la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu în luna ianuarie 2022.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 1 lună

Alta montare aiurea! Le recomand regizorilor sa citeasca romanul "Scara lui Iakov" de Ludmila Ulitkaia. Si in acest roman, un regizor "avangardist" vrea sa monteze neconventional "Trei surori".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus