Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Prima suspiciune de Omicron în România. Un jucător de rugby sosit din Africa de Sud, confirmat cu COVID-19

Prima suspiciune de Omicron în România. Un jucător de rugby sosit din Africa de Sud, confirmat cu COVID-19

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud, a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

"Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', Bucureşti", a spus Dan Bucă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, jucătorul de rugby este vaccinat.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM), transportul fiind asigurat cu o aeronavă ATR a companiei Tarom.

"Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti, însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, la locaţia de carantinare. După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată. Măsurile de ordine publică la locaţia de carantinare instituţionalizată vor fi asigurate de către Direcţia Poliţia Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureş şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş", a spus subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

infectia cu sars cov 2 nu e acelasi lucru cu a avea covid 19. omul doar a iesit pozitiv, deci nu are covid 19, care e boala care poate fi provocata de infectie, nu e infectarea in sine!
Raspunde

Omicronul Globalist

Acum 1 lună

Au inventat alta varianta....stati in casa, ca inventatorii se plimba cu yachrurile, linistiti...si pun la cale razboaie cu rusii sau chinezii... Ca sunt obrazbici si nu asculta..nu suporta globalismul . Pe yacht e sigur.
Raspunde

Gheo

Acum 1 lună

Pe cand o varianta pur romaneasca ? cu miros de usturoi sa te feresti mai usor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 lună

@spalatu pe creier. Uite spalatu pe creier, articolu asta e de ieri si n-am comentat nimic. Nici de bine nici de rău :)))
Raspunde

Che

Acum 1 lună

Oare de ce Omicron și nu XI ca doar de acolo vine ,din China ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus