Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Directorul companiei Apă Canal despre gurile de canal ”strâmbe” din Sibiu: ”Motivele, în principal, sunt două”

Directorul companiei Apă Canal despre gurile de canal ”strâmbe” din Sibiu: ”Motivele, în principal, sunt două”

Conducerea companiei Apă Canal Sibiu anunță, într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului, că în ultimii ani a schimbat aproximativ 500 de guri de canal din Sibiu, care fie nu erau la același nivel cu asfaltul, fie se mișcau la trecerea mașinilor și produceau zgomot.

Vasile Maier, directorul Apă Canal Sibiu, spune că Sibiul are o problemă cu aceste guri de canal care deranjează șoferii din două motive principale: Când se reabilitează o stradă ele nu sunt aduse întotdeauna la nivelul carosabilului și în ultimii ani au ajuns în țară numeroase guri de canal din Asia de o calitate proastă.

”Sibiul are o problemă legată de unele capace ale căminelor de vizitare de canalizare, dar nu are numai Sibiul această problemă, o are toată țara și cred că este o problemă generală a orașelor civilizate care dispun de apă și de canal. Trebuie să spun că nu suntem singurii care dețin acele capace de vizitare, și ceilalți operatori, furnizori de utilități au cămine de vizitare. Sigur că au mai puține, 90% sunt ale companiei Apă Canal Sibiu. Motivele, în principal, sunt două. O dată, modul în care au fost montate în carosabil capacele de canal. Trebuie să precizez că ele, deși aparțin de sistemul de canalizare sau cel de alimentare cu apă, aducerea lor la cotă o fac drumarii, nu o facem noi. În momentul în care reabilitează o stradă sau o porțiune de carosabil, ei trebuie să aducă la cota carosabilului acele capace de canal. Probabil că nu întotdeauna se întâmplă lucrul acesta sau se face într-un mod defectuos, fie că sunt lăsate mai jos, fie că nu este făcută o compactare corespunzătoare în jurul acestor cămine. Mai este o cauzalitate care produce disconfort, mai ales prin zgomotele capacelor de canal. Noi am observat că în ultimii 15 ani de zile au intrat în țară niște capace de slabă calitate, de proveniență asiatică de obicei, care au toate acreditările și abilitările organelor românești și europene. Din păcate, calitativ ele lasă foarte mult de dorit. Noi, în ultimii patru ani, am înlocuit peste 500 de capace de canalizare din acest motiv. Deși montate de o perioadă relativ recentă a trebuit să le înlocuim tocmai pentru că produceau zgomot, se mișcau și erau necorespunzătoare. Avem în politica noastră decizia de a îmbunătăți această activitate, deja impunem prin avize tuturor constructorilor și tuturor entităților care realizează lucrări de genul acesta pe domeniul public să fie mult mai atenți”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul companiei Apă Canal Sibiu, Vasile Maier.

Vizualizari: 4851

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Neluțu O

Acum 1 lună

Pe noi ne interesează aducerea lor la nivel, nu că sunt din Asia, Africa sau mai știu eu de unde! Articolul trebuia să spună cine și mai ales cînd le vor alinia la nivelul asfaltului.
Raspunde

Id

Acum 1 lună

Pai, răspunsurile sunt clare : - Cine ? R: Specialiștii de la Terra Building și Comtram ! - Când ? R: Când o zbura porcu' !

Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

I-as arde pe astia cu niste amenzi de nici FMI nu i-ar mai scoate din "gaura". Si le-as prezenta si toate manoperele de la service pe care le-am facut din cauza incompetentei lor.
Raspunde

Mihaela

Acum 1 lună

Ma cam satur de astia care nu sint niciodata vinovati. Se lauda pe bani ca doar platim facturile umflate pe ascuns. La munca tovarasi!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

principalul motiv este INCOMPETENTA si IGNORANTA celor care lucreaza la Apa-Canal Sibiu!!! de foarte multi ani sunt blocati in proiect, agatati in mentalitatea comunista!!!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

In general cand vezi o adunătură de dorei xu veste reflectorizante la vreo intervenție prin Sibiu, unu da la lopată sau sapa cu excavatorul iar alții 5-6 stau la taclale cu mâinile in buzunar. Ce stiu astia despre calitate?
Raspunde

Nicolae

Acum 1 lună

Pestele se inputr de la cap. Chiar si Bibu se intreaba de ce directorul este tinut in brate de Fodor prin CA Tursib si sef la Apa si te miri pe maj unde. Poate aflati voii astia din presa libera !!!
Raspunde

Cristi

Acum 1 lună

În afară de asta, la toate clădirile multifamiliale (blocuri, etc) trebuie plătit consumul "la comun". Te obligă practic să depinzi de vecini. Teoretic au ei o soluție : să faci încă un proiect să-ți mai bage încă o data apa. Noaptea minții! Toată Europa plătește cât indică ceasul din casă, numai la noi nu. Asta in sec. XXI când se vrea digiralizare!
Raspunde

George Soios

Acum 1 lună

Cand oare vom avea si noi canale in care sa nu-ti rupi rabla din '94, care scoate fum ca un furnal, in ele ? Ca doar RAR-ul doarme, apa canal doarme.... toti isi dorm somnu de veci, da leafa vine.
Raspunde

Vaccinatu'

Acum 1 lună

Mai degrabă se rup în canale plasticele din 2015-2021 decât rablele din '94 :)
Raspunde

Conserve

Acum 1 lună

Asa e... BMW-ul din 95 e cea mai rezistenta conserva. Scoate oxigen pur pe esapament.
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Mă întreb...in caietul de sarcini pe care îl face primăria exista aceasta condiție că cel care asfaltează să facă in așa fel încît toate gurile de canal sa fie fix la nivelul asfaltului????? Daca nu ..e vina primăriei 100/!!!!! Daca da...e tot vina primăriei 100/ dar mă întreb cum...cine...și de ce își permite să semneze recepția și plata unor lucrări neconforme???!?? Chiar nimeni nu se întreba și nu întreabă asta????? Dincolo de latura...infracțională in cazul acestor semnături ..mă întreb iar ..daca cei care semnează recepțiile și plata și ar face o casă ar plati unui constructor care le ar face toate zidurile strimbe ...instalațiile...aiurea ... geamuri și uși ..care nu se închid...etc???? Sau cînd r vb de banii lor prob sint atenți nu i așa??? Tot așa ar trebui căutați cei care au semnat recepțiile și plata unor asfaltări aiurea și puși să plătească din banii lor absolut toate lucrările astea aiurea!!!! Nu se poate că 99/ din gurile de canal sa nu fie la nivelul asfaltului!!!!
Raspunde

Titus

Acum 1 lună

Si in satul Rod, si comuna Tilisca s-au investit "z"-ilioane de Euro in canalizare. In mod normal, intr-o tara normala, gurile de vizitare se aseaza in mijlocul benzii de rulare, intre cele doua urma lasate de rotile masinii, si bineinteles la nivelul asfaltului. Cum noi nu suntem o tara normala, desi presedintele si-o inchipuie pe hartie, toate gurile de canalizare sunt parca aruncate dintr-un avion in deriva....Pe langa faptul ca sunt foarte multe, sunt "asezate" aiurea, sunt strambe, si aproape imposibil sa le ocolesti....Soseaua principala a satului a devenit o cale ferata "asfaltata"......fiecare masina ce trece face" pac-pac" de zeci de ori, astfel incat cu un calcul sumar se poate afla oricand viteza de deplasare a vehicolului precum si locul in care acesta se afla in fiecare moment. Dar, nimanui nu-i pasa.... Banii s-au furat, lucrarea s-a receptionat..... Ufffff
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus