Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Înainte să deschidă Lacul lui Binder, Primăria caută cui să închirieze barul, terasa și magazinul

Înainte să deschidă Lacul lui Binder, Primăria caută cui să închirieze barul, terasa și magazinul

Proiect a cărui dare în folosință este amânată de doi ani, zonei de agrement Lacul lui Binder i se caută chiriași pentru diferite activități economice.

Serviciul de administrare a bazelor sportive și de agrement din Primăria Sibiu anunță organizarea a două licitații pentru închirierea a două spații comerciale, amenajate în containerele modulare amplasate la Lacul lui Binder.

Suprafața cea mai mare de închiriat este cea a unui bar de 58 de mp, care are alocată și o terasă neacoperită de 137 de mp. Separat, Primăria prin serviciul de resort scoate la licitație și un spațiu de 26 de mp ”pentru desfășurarea de activități comerciale, comerț cu amănuntul al articolelor sportive și al altor articole specifice activităților de agrement, suveniruri”.

Detaliile despre închirierea spațiilor sunt trecute în caietul de sarcini care poate fi consultat doar de către cei care vor plăti 50 de lei. Bani care trebuie plătiți fizic la Primărie: ”se achită cu numerar la Casieria Serviciului Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu”, se arată în anunțurile de licitație.

Cei care vor dori clarificări după ce cumpără caietele de sarcini au termen până pe 9 decembrie 2021 să le solicite. Ofertele vor trebui depuse, la fel, în format fizic, până cel mai târziu pe 17 decembrie 2021. După care va avea loc ședința publică de deschidere a ofertelor, programată trei zile mai târziu.

Au trecut două veri

Lucrările de amenajare a Lacului lui Binder ar fi trebuit finalizate încă din decembrie 2019, conform contractului încheiat de Primăria Sibiu cu societatea Construcții SA, însă după o prelungire, contractul a fost încheiat în august 2020. Când 80% din lucrările necesare - după cum calculau reprezentanții Primăriei – erau finalizate.

În mai 2021, după ce au crescut bugetul și au redus din dimensiunile proiectului (detalii aici), Primăria anunța semnarea unui nou contract pentru finalizarea amenajării Lacului lui Binder. Contractul prevede finalizarea lucrărilor în cinci luni, următoarele trei fiind necesare obținerii avizelor ISCIR. În iulie, finalizarea lucrărilor era anunțată a se întâmpla mai repede (în cursul lunii august).

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Astrid Fodor, acasa!

Acum 1 lună

Sa vorbeasca cu nea Gigi din Obor, poate e de acord sa acorde franciza si altora, doar asa va veni cineva acolo!
Raspunde

Binder See bei Hermannstadt

Acum 1 lună

Lacul lui Binder va deveni pentru Sibiu un loc de agrement care va atrage mai multi turisti decat Grecia si Croatia la un loc! Dezvoltarea Sibiului este mult peste zone similare din Elvetia si Austria, unde primariile nu sunt nici pe departe la nivelul administratiei FDGR!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus