Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

O tânără mutată la Sibiu este marea câștigătoare a premiului european „Women in action”

O tânără mutată la Sibiu este marea câștigătoare a premiului european „Women in action”

Jenny Rasche, fondatoarea și președinta Asociației „Kinderhilfe fur Siebenburger” din Șelimbăr, Sibiu, a fost nominalizată la categoria „Woman in Action” la  Premiile „Women of Europe 2021”. Tânăra stabilită în Sibiu și care luptă împotriva discriminării romilor a fost desemnată miercuri seara, 1 decembrie, câștigătoarea premiului „Women in Action”. 

Din 2008, Jenny Rasche s-a mutat cu familia din Germania în Șelimbăr unde a oferit prin intermediul asociației sale din Germania si a celei din România „Speranță și Zâmbet”, cazare, ajutor și educație pentru mai bine de 300 de copii.

La categoria „Woman in action”, alături de Jenny au mai fost nominalizate Ineta Ziemele, judecător al curții de Justiție a Uniunii europene și Gina Miller, activist anti-brexit. „Când am realizat că am obținut un premiu la fel de important precum cel luat de Angela Merkel sau Greta Thunberg, atunci mi-am dat seama că această recunoaștere este mai mare decât mi-am imaginat. Sunt atât de fericită și pentru mine, dar și pentru fundație. Am făcut un pas mare pe scena europeană și vrem să dezvoltăm proiecte frumoase pe viitor”, povestește Jenny.

„Sunt oameni care nu vin aici pentru bani, vin să facă un bine”

Printre meritele lui Jenny Rasche care au propulsat-o între nominalizații la această categorie se numără demersurile sale în lupta împotriva discriminării etnicilor romi, organizarea căsuțelor de tip familial și a activităților de tip afterschool. Prin acțiunile sale, Jenny Rasche și echipa asociației Kinderhilfe Fur Siebenburger sprijină familiile defavorizate pentru a evolua din punct de vedere economic, social, dar mai ales educațional în vederea integrării sociale.

„Membrii asociației au fost extrem de impresionați. Sunt oameni care nu vin aici pentru bani, vin să facă un bine. Cumva, prin obținerea acestui titlu toate eforturile pe care ei le fac le sunt recunoscute. Emoțiile au fost mari, sunt foarte fericită”, a mai explicat aceasta.

La categoria „Women in Business” câștigătoare a fost desemnată Özlem Türeci pentru contribuția ei în dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19,  iar la categoria „Woman in Power” premiul i-a revenit fostului cancelar german Angela Merkel pentru promovarea integrării europene, precum și pentru rolul pe care l-a avut în gestionarea crizelor din Uniunea Europeană.

La categoria „Women in Youth Activism” a fost desemnată câștigătoare Greta Thunberg pentru munca ei de conștientizare a riscurilor prezentate de schimbările climatice și pentru contribuția adusă în  schimbările sociale și în organizarea comunităților de tineri.

Despre premiile Women of Europe

Premiile Women of Europe au fost lansate în 2016, pentru a evidenția contribuția femeilor în conștientizarea și soluționarea problemelor precum și pentru a crește implicarea femeilor în dezbaterile despre Europa și viitorul ei. 

Premiile urmăresc să recunoască și să prezinte inițiativele inspiratoare ale femeilor voce din întreaga Europă și apără valorile europene precum democrația, incluziunea și diversitatea. 

Recunoașterile sunt oferite de „The European Movement International”, o rețea de organizații care mobilizează cetățenii și pledează pentru integrare europeană.

Vizualizari: 3316

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cristina Stoian

Acum 1 lună

Jenny Rasche chiar merita aceasta nominalizare , deoarece a ajutat foarte multa nume ,și în continuarea face doar bine , pentru ea nu exista cuvântul ,,nu'' , este iubita atât de copii cât și de adulți. Sunt foarte fericita ca munca ei a dat roade . Felicitări! Te iubim necondiționat!!!
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 lună

Unde a văzut fătuca asta discriminare împotriva romilor?Nu sunt aia care în mare dintre ei sunt asistați social? Nu sunt aia la care școala și munca le crează repulsie? Nu sunt aia pe care-i vezi prin toate țările europene la cerșit sau furat? Nu sunt aia care-și învață copii sa abandoneze școala și să se apuce de alte "lucruri"?Chiar nu avem alte categorii sociale care au nevoie de ajutor?Oameni în vârstă fara ajutor,femei rămase singure și care își cresc cu greu copii? Eu unul sincer m-am saturat sa aud la tot pasul că acesti romi sunt discriminați,dar oare noi care le plătim din munca noastră tot felul de ajutoare,ce suntem?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus