Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

CJ și universitarii din Cluj vor elabora planurile prin care Sibiul și Mediașul să atenueze efectele schimbărilor climatice

CJ și universitarii din Cluj vor elabora planurile prin care Sibiul și Mediașul să atenueze efectele schimbărilor climatice

Consiliul Județean Sibiu și Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca sunt parteneri în cadrul unui proiect care are rolul de a sprijini Sibiul și Mediașul în contextul schimbărilor climatice.

”Scopul principal al proiectului este de a realiza un plan de acțiune pentru atenuarea schimbărilor climatice și totodată pentru a identifica măsurile necesare pentru adaptarea la aceste schimbări la nivelul municipalităților din județului Sibiu, dar și de a conștientiza efectul schimbărilor climatice la nivelul autorităților din județul Sibiu, al locuitorilor și a tuturor factorilor implicați ce ar putea interveni în preîntâmpinarea efectelor pe care le au schimbările climatice asupra comunităților”, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu într-un raport redactat pentru ședința programată săptămâna viitoare. Ședință în care urmează să fie aprobate documentele necesare demarării proiectului.

125.000 de euro este valoarea proiectului, finanțarea fiind alocată nerambursabil prin Mecanismul Financiar SEE 2014-202.

Anterior elaborării planurilor de acțiune pentru Sibiu și Mediaș, echipa de implementare a proiectului urmează să realizeze o serie de studii referitoare la impactul schimbărilor climatice în cele două municipii. Scopul acestor studii este de a ”pentru a sprijini și îmbunătăți rezistența și capacitatea de adaptare la acestea, precum și actualizarea Strategiei privind adaptarea la schimbările climatice în Municipiul Sibiu”, se mai arată în documentul citat. Strategia municipiului Sibiu la care se face referire a fost elaborată în 2016 și poate fi consultată aici

Proiectul mai are drept obiectiv și creșterea nivelului de înțelegere a impactului pe care schimbările climatice le au asupra comunităților, astfel încât membrii acestora să fie conștiente de riscurile pe care le implică lipsa de acțiune în fața acestor modificări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1086

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus