Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ministrul Transporturilor vrea să implementeze un sistem de drone pentru a arăta românilor cum se muncește pe șantierele autostrăzilor. „Să vedem live”

Ministrul Transporturilor vrea să implementeze un sistem de drone pentru a arăta românilor cum se muncește pe șantierele autostrăzilor. „Să vedem live”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor a declarat la Interviurile Digi24.ro, că își dorește să implementeze un sistem de drone care să monitorizeze „live” evoluția șantierelor de pe autostrăzile din România. „Ne ajută. Să vedem live”, spune acesta, citat de Digi 24.

„De ce să nu vadă românii cum se lucrează pe autostrăzi. De ce să nu vedem pe siteul ministerul Transporturilor cum se lucrează pe autostrăzile din România, în direct?”, a declarat Sorin Grindeanu.

Anterior, la audierile din Parlament, acesta spunea că nu este greu de implementat un astfel de sistem: „Vă mai asigur că una dintre primele măsuri pe care le voi lua atunci când o să vină bugetul este să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România. Ăsta este un lucru care se face simplu cu tehnica actuală, cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor tot ceea ce se întâmplă pe şantierele aflate în lucru în România.”

De asemenea, ministrul Transporturilor vrea să operaționalizeze și un registru al constructorilor și al utilajelor, astfel încât să existe o evidență clară a resurselor de care dispune un constructor. Grindeanu a explicat că sunt situații în care un constructor câștigă mai multe licitații la care se prezintă cu aceleași utilaje.

„Vreau să fac un registru al constructorilor și al utilajelor. Trebuie să așezăm cadrul. Va fi făcut foarte repede, în perioada următoare. De prea multe ori s-au mutat la mai multe licitații cu aceleași utilaje”, a spus Sorin Grindeanu, la Interviurile Digi24.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 2 ani

Mai bine sa puna niste camere live un minister si la CNAIR, pentru ca acolo intarzie proiectele. Ani de zile dureaza până adjudica si evaluează ofertele constructorilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus