Vineri,
21.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Controale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Polițiștii au confiscat jucării contrafăcute

Controale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Polițiștii au confiscat jucării contrafăcute

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au desfășurat în cursul zilei de ieri, 3 decembrie, mai multe controale la comercianții din Târgul de Crăciun din Sibiu. În urma acestora, au fost indentificați trei comercianți care aveau expuse  produse suspecte a fi contrafăcute, fiind întocmite trei dosare penale. Totodată au fost confiscate 242 de jucări.

„Controalele polițiștilor s-au desfășurat în municipiul Sibiu, în Piața Mare, în incinta Târgului de Crăciun și au vizat cu precădere prevenirea și combaterea comerțului cu produse contrafăcute, categoria articole îmbrăcăminte/ încălțăminte pentru copii/ jucării.

Astfel, polițiștii au verificat:

- concordanța între stocurile scriptice și cele faptice de mărfuri aflate în gestiunea societăților comerciale;

- realitatea  și legalitatea aprovizionărilor cu marfă, în special sub aspectul utilizării de către agenții economici de documente fiscale de proveniență ce au înscrise denumiri suspecte a fi societăți fantomă;

- deținerea de către societățiile comerciale de facturi fiscale sau alte documente cu regim special falsificate sau fără a avea dreptul să le pună în circulație;

- utilizarea frauduloasă a avizelor de însotire a mărfurilor care sunt emise în numele unor societati comerciale de tip fantomă;

- realitatea cheltuielilor înregistrate în contabilitate.

- verificarea legalității emiterii certificatelor de producăror;

- identificarea şi scoaterea din circuitul comecial a mărfurilor contrafăcute”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

În urma acțiunilor desfășurate au fost indentificați trei agenți comerciali care aveau expuse spre comercializare produse suspecte a fi contrafăcute, fiind întocmite 3 dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii prev de articolul 102, aliniatul 1, litera b) din Legea nr. 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, au fost confiscate 242 jucării / seturi jucării.

Activitățile polițiștilor sibieni vor continua în perioada următoare, la nivelul întregului județ.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 1 lună

Poftim! iti cer certificat verde ca sa intri i ntr-un amarat de talcioc cu jucarii contrafacute! Cate n-ar fi contrafacute in targ! Cred ca si targul e contrafacut!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus