Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

Sibiul a dispărut în această iarnă de pe ”radarul” European Best Destinations: Brașovul are cel mai frumos brad de Crăciun din țară, iar Clujul e în „topul Crăciunului”

Sibiul a dispărut în această iarnă de pe ”radarul” European Best Destinations: Brașovul are cel mai frumos brad de Crăciun din țară, iar Clujul e în „topul Crăciunului”

Sibiul este ignorat în această iarnă în clasamentele realizate de European Best Destinations, site de turism care promovează contra-cost diferite locații de turism din Europa.

Orașul nostru nu apare nici în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun, nici în cel al celor mai frumoși brazi și nici măcar, prin Păltiniș, în topul celor mai ieftine stațiuni de schi din Europa.

Primăria Sibiu și-a făcut până acum un titlu de glorie din aceste clasamente, însă în această iarnă Clujul și Brașovul au mizat mai mult pe imagine.

După ce orașul nostru a fost pe locul 6 în clasamentul European Best Destinations pe 2020, pe locul 5 în 2021, în același clasament, iar tot în acest an a fost desemnat oraș, ”destinație sigură în Europa”, în contextul Covid, în această toamnă singura nominalizare a Sibiului figurează într-un clasament al locurilor ”pentru turiștii care merg în concedii însoțiți de câini”.

Iar în sezonul de iarnă, Sibiul nu mai apare însă în clasamente, România fiind reprezentată de Cluj și Brașov.

Clujul apare pe locul 8 într-un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, Poiana Brașov figurează printre stațiunile de schi cele mai ieftine de pe continent, în timp ce Municipiul Brașov este în clasamentul orașelor cu cei mai frumoși brazi de Crăciun din Europa.

Într-un alt top, al celor mai bune locuri de sărbătorit Anul Nou, România nu e reprezentată de niciun oraș.

Pentru participarea la concursul European Best Destinations pentru anul 2020, Primăria Sibiu a plătit 9.000 de euro plus TVA site-ului de turism. În urma voturilor, municipiul s-a clasat pe locul șase cu 30.170 de voturi, fiind în fața unor orașe precum Namur (30.102), Rijeka (26.343) și Paris (25.121 voturi).

Concursul a fost câștigat atunci de orașul Colmar din Franța, care a primit 179.723 voturi.

În acest an, în același clasament, Sibiul a ocupat locul cinci, pe primul loc fiind orașul portughez, Braga.

Sursa foto: European Best Destinations

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5939

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

John doe

Acum 8 luni

Doar fodor si cimpean mai spera ca Sibiul sa apara pe vreun "radar". Incompetenta a dus Sibiul intr-o gaura neagra, nici lumina nu ne mai gaseste! PS: Sper ca nici robotul iohannis sa nu ne mai gaseasca vreodata!
Raspunde

Oo

Acum 8 luni

38 mil euro pe stadion cand in toate orasele din Romania stadioanele s-au construit de CNI din bugetul tarii, nu il facem din bugetul local. Fodor..o pata pentru Sibiu.
Raspunde

Rammstein

Acum 8 luni

Incepe declinul!!..oare care o fi cauza.?..vă dau o prognoză foarte dură, veti intra într-un con de umbră și uitare ca nici dracul nu vă mai scoate!!.. Nu mai vrea lunea să audă de sibiu!!..
Raspunde

Leda

Acum 8 luni

Foarte bine! S-asa s-a umplut de toti neavenitii!
Raspunde

Sibianul

Acum 8 luni

Aceste titluri ne doare!

Raspunde

Nu pot sa cred!

Acum 8 luni

mocheta aia conica de platic din piata mare nu bate bradul frumos natural din Brasov ?? nici bradul natural din Praga ? sau bradul natural din Viena? asta nu poate sa insemne decat ca suntem locul 1 la Kitsch. pentru ca avem cel mai kitchos si mai incompenet primar din 1191 incoace. daca mai adaugam ca nici macar copii nu au voie in balciul din piata mare ca n-au certifican de arian..... de ce ar veni cineva la Sibiu la targ sa mai astepte si ore la coada in inghesuiala ?
Raspunde

Poplacean

Acum 8 luni

sa vedeti cind deschid brasovenii aeroportul,ne vor lua smintina
Raspunde

Nu Conteaza

Acum 8 luni

Au cotizat altii mai mult anul asta...
Raspunde

Cristi

Acum 8 luni

Nu au mai plătit, nu au apărut. În rest sunt doar povești. De Crăciun dacă vreți.
Raspunde

Burger Hermann

Acum 8 luni

Romanul spune ca de unde iei și nu pui la loc, se termina. Dacă tu vii cu lucruri noi într-un oraș, te cufunzi în anonimitate. Centrul e frumos, împrejurimile la fel. Dar de câte ori sa vii sa vezi centrul? Pe ce să-ți cheltui banii? A făcut primăria recent vreun concurs pentru inițiativa culturală? A promovat cumva faptul ca avem nevoie de implicare comunitară pentru a susțină viață orașului? Sau și mai bine, aia plătiți prin primărie au venit cu ceva programe culturale pentru oraș? Pana una alta, nu suntem în stare sa facem un nou teatru și sala de spectacole. La cata inițiativa avem poate e bine. La ce s-o ținem goală și încuiată?
Raspunde

Rosu

Acum 8 luni

Hopaa! Cand Sibiu se afla pe primele locuri prin nu-stiu-ce sondaje, carcotasii de serviciu neaga importanta lor (al sondajelor). Acuma, ca nu mai este prezent orasul pe care ei il urasc, devin foarte importante.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus