Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-1°C

Funcționar din Copșa Mică: fraudă cu fonduri europene și nicio zi de închisoare

Funcționar din Copșa Mică: fraudă cu fonduri europene și nicio zi de închisoare

Marcel Ciobotă, funcționar public (consilier cu atribuții în compartimentul agricol) în cadrul Primăriei Copșa Mică, a fost condamnat astăzi la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare după ce a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false (adeverințe, contract de comodat) pentru a obține fraudulos, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

”De menționat este faptul că adeverințele respective au fost falsificate chiar de inculpat, dată fiind calitatea sa de funcționar public în cadrul Primăriei Copșa Mică – județul Sibiu", se arată în comunicatul transmis inițial de DNA.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 43.071 lei.

Judecătorii Tribunalului Sibiu au stabilit astăzi pentru aceste fapte o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare cu suspendare, plata unor sume de bani, limitarea unor drepturi și o perioadă de trei ani de supraveghere.

În acești trei ani, Ciubotă își pierde dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În plus, este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Moșna, sau în cadrul Scolii Gimnaziale "Stephan Ludwig Roth" din Moșna, pe o perioadă de 100 de zile.

Este de asemenea obligat la plata despăgubirilor civile în sumă de 38.047,25 lei, sumă la care se adaugă dobânzile și penalitățile până la data achitării integrale a debitului principal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Popa

Acum 11 luni

E plin de snapani la Primaria Copsa-Mica! Alo, Dudule, de ce-i ocrotesti si nu ii dai pe mana organelor? Ori...?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus