Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Am căutat Lili`s-ul redeschis și am aflat că e doar ”puiul”

Am căutat Lili`s-ul redeschis și am aflat că e doar ”puiul”

Cu siguranță că a devenit cunoscut și datorită tabloului de peste doi metri înălțime care o ilustra pe Lili, cățelușa care a dat numele locului. Sau figurinelor de mari dimensiuni amplasate prin amplul spațiu din Piața Mică pe care restaurantul a trebuit să îl părăsească.

Este vorba, evident, de Lili`s, restaurantul care tocmai s-a redeschis, pe strada Ocnei, la parterul unei case aflată la câțiva pași de sediul în care s-au mutat și Tribunalul și Judecătoria.

Am intrat în noul spațiu al Lili`s-ului într-o după-amiază întunecată a săptămânii trecute, în plină zi de lucru. Sunt trei camere în care s-a mutat acum restaurantul, plus o curte în care este în curs de amenajare o terasă cu mai multe mese. În prima cameră nu sunt mese, acolo e doar barul și legătura cu bucătăria.

Locul, clar, este mult sub dimensiunile din celui din Piața Mică: mai sunt trei mese în încăperea din mijloc și patru în cea din spate. Dar au fost aduse și din figurine și din celelalte decorațiuni specifice, astfel că atmosfera se păstrează.

O singură ospătăriță asigură servirea în cele două camere, care au rămas la fel de prietenoase cu animalele. Cât timp am fost noi, de exemplu, un Pablo de câteva luni anima vesel încăperile printre clienți.

Camerele sunt mai puțin prietenoase cu semnalul pentru telefon, iar cum nici WiFi nu există vă veți putea bucura de o adevărată ieșire cu prietenii, nu cu fețele cufundate în ecrane ale acestora.

Pizza nu veți putea cere: în mica bucătărie a noului loc nu a mai încăput și cuptorul dedicat, ne explică ospătărița, despre ale cărei servicii noi n-am avut ce cusur să găsim. În meniul pe care ni l-a adus, preparatele propuse urmează mai degrabă rețete internaționale, decât locale. La mic-dejun puteți avea un ”american starter” ori o ”omletă Zorro”, iar peste zi puteți alege o serie de salate, paste și mai multe feluri de carne: mușchi de vită la grătar cu sos de piper, porc ”fajitas”, pui mediteranean sau un berbecuț gătit în stil franțuzesc. Nu lipsesc burgerii, urmați de două preparate propuse vegetarienilor (o tocăniță de ciuperci și niște legume gătite în stil thailandez).

Cum astrele s-au așezat destul de ciudat în ziua respectivă, momentul în care citeam mâncărurile din meniu era unul în care foamea de lup mi se transforma într-o ”foame de haită”. Prin urmare, decis că am nevoie de multă mâncare am început cu o supă cremă de ardei și roșii. 

Supă cremă de ardei și roșii la Lili`s

Supa a fost adusă rapid la masă, la temperatura potrivită. Dar cum golul din stomac mi se adâncea, tot ceea ce am apucat să notez în minte în timp ce goleam porția generoasă a fost că gustul acrișor este unul foarte bun.

Prin urmare, mi-am propus ca la felul principal comandat, să fiu mai atent. Era vorba de un pui curry picant (vezi foto principală), pentru care am rugat-o pe ospătăriță să îi transmită bucătarului să nu facă rabat de la picanterii. Dimpotrivă, să le folosească într-un exces care să facă preparatul unui de pomină.

Din păcate, n-a fost așa. În sensul că nu a fost o mâncare atât de iute încât să cer pâine. Și, chiar dacă îmi era foame, ceva din combinația de pui, cu legume specifice Asiei, curry-ul și orezul nu se lega. Poate laptele de cocos prea abundent și cu care eu nu mă înțeleg să nu fi fost pe gustul meu. Cert e că, până la urmă, n-am mai terminat tot din farfurie.

Sătul n-am ajuns, dar nici înfometat n-am mai rămas.

Pentru a tranșa situația, m-am gândit să cer și un desert, mai ales că unul din frigiderele în care erau expuse îmi era la o întindere de mână. Dar am renunțat când am aflat de la ospătăriță că, de fapt, ”micul” Lili`s de pe Ocnei va mai avea un frate, unul mai mare. Care urmează să se deschidă deasupra Butoiului de Aur, deci voi mai avea ocazia să mă dumiresc cu ce prin meniu.

67 de lei am avut de plătit conform notei de plată: 37 de lei pentru puiul pe care nu l-am mai terminat, 18 lei pentru supa cremă și 12 lei pentru o sticlă mare cu apă.

Ham-ham

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5351

Comentarii

1 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 ani

O tocanita de ciuperci as incerca...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus