Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
0°C

În spiritul responsabilității față de mediul înconjurător grupul Wienerberger dezvoltă o pădure urbană în jurul fabricii din Sibiu

În spiritul responsabilității față de mediul înconjurător grupul Wienerberger dezvoltă o pădure urbană în jurul fabricii din Sibiu

Wienerberger (www.wienerberger.ro), cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume și cel mai important producător de cărămizi pentru fațade și tigle ceramice din Europa, a organizat în jurul fabricii de la Sibiu o acțiune internă de plantare. Sub îndrumarea atentă a unei echipe de specialiști, au fost plantați peste 150 de tei pe o suprafață de 367 de metri pătrați.

Acțiunile de împădurire contribuie la atingerea obiectivelor ambițioase stabilite în cadrul Programului de Sustenabilitate 2023. În acest scop, toate activitățile locale desfășurate de către Wienerberger sunt aliniate la obiectivele de sustenabilitate ale Grupului și sunt supuse unor criterii stricte ESG (de mediu, sociale, guvernamentale).

Campania de CSR desfășurată în perioada 06.12 – 10.12.2021 în Sibiu a reunit 40 de voluntari Wienerberger, care au plantat peste 561 de copaci (tei și sălcii) pe trei arii extinse, pe o suprafață cumulată de 986 metri pătrați. Acțiunile de plantare au avut loc în zona parcării și în jurul limitei perimetrului privat, dar și în proximitatea lacului antropic, rezultat din colectarea apelor pluviale, localizat în incinta fabricii.  

Proiectul face parte dintr-o campanie amplă de CSR, desfășurată anul acesta de compania Wienerberger în Nădab, Gura Ocniței și Sibiu. În perioada noiembrie-decembrie voluntarii au plantat peste 700 de pomi (tei, salcâmi, arțari canadieni și platani) în proximitatea fabricilor.

”Un viitor verde începe cu fiecare dintre noi, cu fiecare copac plantat și cu un angajament ferm față de natură. Noi, echipa Wienerberger am înțeles necesitatea acțiunilor de CSR și ne-am implicat cu toate resursele necesare astfel încât să putem performa de la o acțiune la alta. Un mediu curat și sustenabil este astăzi o necesitate, iar rolul pădurilor urbane se află acum în atenția tuturor companiilor care dețin fabrici de producție. Toate acțiunile de împădurire au rolul de a stoca emisiile de carbon, de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a preveni efectul de seră. Pe lângă proiectele dedicate protecției mediului, Wienerberger a fost implicat și în acțiuni de voluntariat în construcția accelerată de case pentru familiile din medii vulnerabile, alături de partenerii de la Habitat for Humanity”, declară Iulian Mangalagiu, Director General Wienerberger România

Responsabilitatea socială și grija față de mediu și comunitate sunt principalele valori ale companiei Wienerberger, iar acțiunile de plantare desfășurate în Sibiu, Gura Ocniței și Nădab reprezintă angajamentul ferm prin care organizația își consolidează aceste principii în relație cu echipa, oferind în același timp un exemplu de implicare la nivelul întregii comunități. Este un angajament de lungă durată prin care Wienerberger este în continuare alături de comunitatea din care face parte conlucrând pentru asigurarea unui mediu curat şi sănătos în zonele în care își desfășoară activitatea.

Prima acțiune de plantare a companiei a avut loc în anul 2008, când în parcul Sub Arini din Sibiu au fost plantate 200 de magnolii. Acțiunile au continuat în 2009  la Tritenii de Jos din județul Cluj, unde, în zona verde a fabricii s-au plantat 100 de stejari și 20 de pawlonia.  În 2015 Grupul a plantat 50 de sălcii în perimetrul fabricii de la Gura Ocniței, completând în acest an cu plantarea a 120 de arțari canadieni.

***

Wienerberger este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume și cel mai mare producător din Europa de cărămizi pentru fațadă și tigle ceramice. Grupul austriac este cotat la bursa internațională și deține în prezent 197 de fabrici în 29 de țări. Compania operează pe piaţa locală trei companii: Wienerberger, Semmelrock Stein Design şi Tondach România.

Grupul are în România șapte fabrici: patru fabrici de cărămidă  – în localităţile Sibiu, Tritenii de Jos (judeţul Cluj), Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa), Berca (judeţul Buzău) şi trei fabrici de pavele Bolintin Vale (Ilfov), Teiuş (Alba), Nădab (Arad). Grupul este şi distribuitor de ţigle ceramice şi cărămizi de faţadă si interior, pe care le importă din fabricile grupului amplasate în Ungaria, Austria, Belgia, Croaţia, Serbia, Slovenia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1017

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus