Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

AJVPS cu sediul pe strada Ștefan cel Mare a vândut Casa Vânătorului. Unii pescari spun că în spate s-ar ascunde interese imobiliare

AJVPS cu sediul pe strada Ștefan cel Mare a vândut Casa Vânătorului. Unii pescari spun că în spate s-ar ascunde interese imobiliare

De câțiva ani buni Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, care numără câteva mii de membri, este împărțită în două: Un sediu funcționează pe strada Constituției nr. 23, aproape de centrul Sibiului, iar celălalt în cartierul Vasile Aaron, pe strada Ștefan cel Mare nr. 132. Între conducerile celor două AJVPS-uri există numeroase procese pe rolurile instanțelor de judecată, ambele tabere considerând-se legitime.

De câteva săptămâni, în rândul pescarilor sibieni a început să circule zvonul conform căruia AJVPS-ul cu sediu în strada Ștefan cel Mare ar fi vândut clădirea pe care o foloseau drept sediu. Imobilul respectiv este cunoscut drept Casa Vânătorului și avea o valoare istorică pentru vânătorii sibieni, deși starea lui nu este cea mai bună. În urmă cu aproape de jumătate de secol, pe când dezvoltarea urbanistică a Sibiului nu ajunse până aici, iar Șelimbărul era doar un sătuc, Casa Vânătorului era punctul de întâlnire și plecare al vânătorilor. În ultimii ani clădirea era folosită ca depozit pentru băuturi de o firmă privată, care plătea chirie asociației vânătorilor și pescarilor.

”Din acei bani și din cei ai pescarilor, cotizațiile, se făceau acțiuni anti-braconaj pe Olt, se plăteau paznicii, motorina, tot ce era nevoie. Cum să vinzi un bun care îți aduce venituri lună de lună? Doar cineva total dezinteresat de nevoile pescarilor și ale vânătorilor, cineva care urmărește doar banii ar putea face așa ceva”, spune un pescar nemulțumit, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Reporterul Turnul Sfatului l-a contactat pe liderul AJVPS cu sediul în strada Ștefan cel Mare, Nicolae Floca, care gestionează asociația după decesul lui Pompil Varga și Robert Blaj.

”Într-adevăr, imobilul la care faceți referire a fost vândut, însă lucrurile nu stau deloc așa cum se vorbește. După cum bine știți, în ultimii ani asociația a adunat numeroase datorii la ANAF și în ultimele luni exista riscul real să rămânem fără fondurile de vânătoare. Dacă nu plăteam datoriile la stat nu ne puteam înscrie pentru a prelungi contractele cu fondurile. Aceasta a fost singura soluție pe care o aveam, am ajuns la o înțelegere cu ANAF-ul să ne lase să vindem clădirea și cu banii de pe ea am achitat datoriile. Mai departe am prelungit și fondurile de vânătoare, ceea ce este în interesul vânătorilor sibieni. Dacă existau cele mai mici probleme de ordin juridic sau de legitimitate vă dați seama că nu puteam vinde, însă nu a fost nicio problemă în acest sens. Eu sunt convins că prin această decizie am salvat AJVPS-ul pentru că indiferent cine câștigă procesele în instanță, fondurile de vânătoare vor rămâne ale asociației. A fost o măsură spre binele asociației”, a explicat pentru Turnul Sfatului Nicolae Floca.

Cât privește pescarii care au până acum au plătit cotizațiile la Casa Vânătorului, Nicolae Floca le dă asigurări că pot merge în continuare, întrucât au ajuns la o înțelegere cu noii proprietari și, cel puțin o perioadă de timp de acum înainte, își pot desfășura în continuare activitatea aici.

O opinie total diferită are Romeo Stoicescu, directorul AJVPS-ului cu sediul pe strada Constituției.

”Eu am aflat că cineva a vândut Casa Vânătorului în momentul în care a venit chiriașul de acolo supărat că de ce i-am mărit chiria. Am fost șocat să aflu, vorbim de un bun al asociației aflat în patrimoniu de zeci de ani. Oricine vine la conducere este vremelnic și este pus acolo pentru a apăra interesele membrilor, cei care îl aleg, nu pentru a se îmbogăți din banii lor. Eu nici nu știu cum au putut face actele la notar, cum să vinzi un bun asupra căruia te judeci? Lucrăm în prezent cu avocați să facem plângere penală și să cerem anularea contractului de vânzare-cumpărare în justiție. Cei vinovați trebuie trași la răspundere”, a declarat pentru Turnul Sfatului Romeo Stoicescu.

Directorul AJVPS-ului cu sediul pe strada Constituției mai spune că, din ce știe, prețul de vânzare ar fi fost de 90.000 de euro. ”Cine vinde o casă cu teren în Sibiu la preț de apartament și apoi rămâne să locuiască în ea? Doar cine urmărește banii și probabil a făcut o înțelegere în prealabil. Nu ne-ar mira, din ce am auzit, să vedem că acolo să apar investiții imobiliare”, a mai spus Romeo Stoicescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Hermannstädter

Acum 9 luni

In poza se vede clar cum arata cladirea, pe vremea cand era administrata de sasi si dupa . Ce diferenta mare.
Raspunde

XXXL

Acum 9 luni

Se pare și după moartea celor doi monștrii sacrii ai hoției/coruptiei din AJVPS, inca se mai încearcă cu ultimele forte a se fura, fără ca justiția sa facă dreptate. De peste 4 ani acest circ nu se mai termina, circ care a pus pe butuci aceasta Asociatie. Totul este insa din cauza JUSTITIEI care întârzie sa dea decizii definitive chiar dacă acești doi pioni Varga și Blaj care țineau frâiele strans, sunt istorie. Mare putere și influenta au avut aceștia doi , clădita pe spatele membrilor din Asociatie și pe bunurile statului, care in definitiv au urmărit sa pună mana pe bunurile asociației (terenuri, case) în valoare azi de milioane de euro. Asta este miza și cei din vechea clica care au mai rămas sa lupte știu foarte bine ca daca deznodământul ar fi în favoarea lor s-ar aranja pe viata. Din pacate adevărul o sa iasă la iveala și justiția nu prea mai poate face multe în favoarea lor ca adevărul iese la iveala incet dar sigur. Unii dintre ei chiar sunt cu un picior în groapa insa se țin cu dinții de tot acest circ.
Raspunde

Grundarul

Acum 9 luni

Rusine, rusine, rusine...AJVPS Sibiu este unicat in tara, daca nu in Europa, cu statut aparte. Doua locatii, cu doua adrese diferite si cu un sef fiecare. Justitia, daca mai exista, trebuie sa se pronunte in rezolvarea acestei situatii nefiresti a AJVPS. Daca este adevarat cu vanzarea Casei Vanatorului, inclin sa dau dreptate lui Romeo Stoicescu, intelegere prealabila pentru dezvoltare imobiliara.
Raspunde

Ion petre

Acum 9 luni

Ce interese imobiliare? Ați văzut cum arata clădirea? Cumva acest articol este la comanda? Domnu ziarist ați aflat cui a fost vândută aceea clădire? Ce vrea proprietarul sa facă cu ea?

Raspunde

Ioan

Acum 9 luni

Daca cladirea nu prezinta interes imobiliar la teren nu v-ati gandit ?!!!!
Raspunde

Aurel

Acum 8 luni

pe sa mine m-ar interesa la care asociatie sa vizez permisul pentru a fi in legalitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus