Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Gheață în Munții Făgăraș, de la 1.200 metri altitudine. Salvamont Sibiu: „Nu urcați pe traseele închise”

Gheață în Munții Făgăraș, de la 1.200 metri altitudine. Salvamont Sibiu: „Nu urcați pe traseele închise”

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu face câteva recomandări iubitorilor muntelui pentru sezonul de iarnă, ca urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă - începând de la 1.200 de metri altitudine, în munții Făgăraș, toată zona nordică este acoperită de gheață

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu le solicită turiştilor să nu urce pe traseele închise.

Li se recomandă turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă;

Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului, salvamontiștii le solicită să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile.

Accidentele montane vor fi anunțate telefonic la 112.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus